Třináctka jako pořadové číslo kola ELIOD extraligy dorostu štěstí nepřinesla

24.10.2019, Romana Opatová

Dorostenci RT TORAX v zápase s Kometou Brno favority nebyli. Taktovku po celou dobu zápasu udával jihomoravský tým a postupně dokráčel k jednoznačnému vítězství. Svěřenci Davida Moravce v tomto zápase bohužel nedokázali i přes velkou snahu vstřelit ani čestný gól, zápas skončil nepříjemně vysoko 12:0. Reputaci mohou napravit již v sobotu na domácím ledě v dalším kole proti HC Ocelářům z Třince.

ELIOD Extraliga dorostu - Východ - 13.kolo čt 24.10.17:45
HC Kometa Brno
HC RT TORAX Poruba
12:0(3:0, 2:0, 7:0)
Branky a nahrávky: 10. Brabenec (Prčík, Fajmon), 11. Němec (Boltvan), 20. Šalé (Pigl), 21. Prčík (Fajmon, Brabenec), 33. Šalé (Pigl, Běhůnek), 41. Fajmon (Sever, Sedláček), 42. Vyroubal (Otava), 43. Prčík (Sedláček), 54. Otava (Řehák), 55. Brabenec (Sever), 59. Sever (Sedláček), 60. Pigl (Šalé). Rozhodčí: Brzobohatý – Hrabal, Kalina. Vyloučení: 4:3. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 42. Průběh utkání: 12:0.
HC Kometa Brno: Schnattinger – Řehák, Vacek, Fajmon, Běhůnek, Ulbricht, Němec, Prčík – Brabenec, Vyroubal, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.
HC RT TORAX Poruba: Slíž (21. Drabčík) – Kac. Macias, Kosina, Černý, Kríž, Bechný, Borkovec, Pásek – Ślusarczyk, Hlaváč, Stibor – Krz. Macias, Halata, Vehovský – Kovalčík, Hradil, Stodůlka – Lambert.

V úvodní části zápasu dostal RT TORAX dvakrát šanci hrát přesilovou hru. Ani jednu z nich nevyužil, naopak následovaly během dvou minut dva góly domácí Komety. Skóre zápasu otevřel v desáté minutě Jakub Brabenec, následoval jej František Němec. Domácí tým pokračoval v aktivním výkonu, na závěr třetiny po faulu sekáním Martina Stibora dostal možnost si také zahrát přesilovou hru. Kometa obléhala porubskou brankou po celou dobu své přesilovky a nápor nakonec zakončil pohotovou střelou z pravého kruhu Eduard Šalé. První třetina tak skončila ve prospěch domácích 3:0.

Druhou třetinu zahájili domácí rychlým gólem z mezikruží, Matěj Prčík navýšil vedení na 4:0. RT TORAX i přes nepříznivý vývoj bojoval a postupně dokázal domácí tým dostat i pod tlak. Na místo vstřelené branky z této aktivní hry ale vzešla po faulu Matěje Halaty další přesilová hra Komety, kterou jako tu úvodní využíval pátým gólem Eduard Šalé.

Poslední dějství hry již jednoznačně patřilo domácímu celku. Na ofenzivní hru porubští dorostenci nestačili a skóre neutěšeně narůstalo. V poslední minutě dostali hosté možnost korigovat výsledek alespoň čestnou brankou při přesilové hře po faulu Viktora Běhůnka, ale naopak ani v této situaci se gólový stroj Komety nezastavil a gólem v oslabení HC Kometa Brno zakončila zápas na konečných 12:0.