První domácí zápas ELIOD extraligy sehrál dorost s Přerovem, body doma nezůstaly

14.09.2019, Romana Opatová

Skóre zápasu otevřeli svěřenci Davida Moravce a ujali se vedení přesnou trefou Lukáše Stodůlky. Hosté ovšem využili zaváhání a v oslabení dvakrát skóroval Jonáš Jobánek. Tohle byl asi zlom zápasu, protože domácí se i přes snahu a aktivní pojetí hry gólově už neprosadili. Zubři naopak využívali chyb soupeře a z Ostravy si odvezli své první body za výhru 7:1. Ve čtvrtek 19. září vyrazí porubští dorostenci do dalšího boje na led Havířova.

ELIOD Extraliga dorostu - Východ - 2.kolo so 14.9.13:15
HC RT TORAX Poruba
HC ZUBR Přerov
1:7(1:2, 0:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 6. Stodůlka (Chovanec) – 14. Jobánek (Halík), 15. Jobánek, 22. Brázda (Šilhavý, Billa), 47. Jobánek (Halík, Holík), 50. Hradil (Štíbr), 51. Halík (Hradil, Jobánek), 52. Štíbr (Šilhavý, Billa). Rozhodčí: Čahoj – Bartoň, Veselý. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 100. Střely na branku: 20:31. Průběh utkání: 1:0, 1:7.
HC RT TORAX Poruba: Drabčík (52. Chylík) – Černý, Križ, Macias Kac., Kosina, Bechný, Velička, Gelnar – Hlaváč, Ślusarczyk, Vehovský – Macias Krz., Hradil O., Halata – Chovanec, Stodůlka, Kovalčík – Hlavatý
HC ZUBR Přerov: Suchánek – Kaprál, Koblížek, Machalík, Růžička, Tomiga, Holík, Billa – Štíbr, Brázda, Halík – Hradil R., Kuchta, Hyža – Buršík, Jobánek, Šilhavý

V úvodu první třetiny dostali přerovští Zubři početní výhodu po faulu Pavla Chovance za hákování. Domácí RT TORAX pečlivou obrannou hrou oslabení ustál. Po vypršení trestu naskakující Pavel Chovanec poslal do brejku Lukáše Stodůlku, který otevřel skóre zápasu na 1:0. Ve 14. minutě hráli domácí svou první přesilovku, která se jim příliš nepovedla. Během jedné minuty dvakrát v samostatném úniku skóroval přerovský Jonáš Jobánek.

Hned v počátku druhé třetiny se hostující Vladimír Brázda rychlou útočnou akcí dostal mezi obránce až k Drabčíkovi a mezi betony navýšil vedení na rozdíl dvou gólů. Porubští se snažili v další části zápasu skóre korigovat, vypracovali si několik pěkných i vážných akcí, ale recept na překonání brankáře hostí Tomáše Suchánka nenašli. Skóre se do konce třetiny nezměnilo.

Třetí třetina byla pro RT TORAX zásadní. Mohl stav změnit, ale nezvládl přerovské kombinace pokrývat. A když v rychlém sledu dostal porubský tým tři góly, bylo o vítězi utkání de facto rozhodnuto. Přerovský Jonáš Jobánek zkompletoval hattrick a ke střelcům se přidali Radim Hradil, Matěj Halík a Miroslav Štíbr. Po sedmém gólu stáhl trenér Moravec Vincence Drabčíka a mezi tři tyče poslal Jakuba Chylíka. Pochytal několik střel a udržel skóre neměnné. ZUBR Přerov si tak odvezl po bojovném výkonu z Ostravy tři body.