To byl ale koncert! Junioři vstřelili deset branek a porazili Warriors potřetí v sezóně

15.11.2019, Patrik Rošič

V rámci sedmnáctého kola REDSTONE Extraligy juniorů – Východ přijelo na porubský led podruhé v sezóně Warriors Brno. Oba dva předchozí zápasy s Brnem Porubští zvládli a chtěli vyhrát i tentokrát. To se i podařilo a byla k vidění velká branková show domácích hokejistů. Nejvíce v utkání šli vidět Jiří Brodek a Jan Anlauf. První jmenovaný vstřelil čtyři branky a druhý zamířil přesně třikrát. Filip Pawlas vychytal čisté konto a díky parádní prací se svou holí dokonce přihrál na dva góly. Když se to sečte a podtrhne, tak dostaneme parádní výsledek 10:0.

REDSTONE Extraliga juniorů - Východ - 17.kolo pá 15.11.17:00
HC RT TORAX Poruba
HCM Warriors Brno
10:0(4:0, 2:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 4. Anlauf (Benka-Rybár), 7. Smička (Žídek, Pawlas), 9. Morávek, 12. Brodek (Havlík, Zajíc), 29. Anlauf (Zajíc, Pawlas), 36. Brodek (Pavlík, Havlík), 41. Brodek (Stodůlka), 49. Morávek (Pitucha), 50. Brodek, 56. Anlauf (Barčák, Benka-Rybár). Rozhodčí: Čahoj – Zicháček, Návrat. Vyloučení: 4:7, navíc Stodůlka (POR) 10 min OT. Využití: 4:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 40. Průběh utkání: 10:0.
HC RT TORAX Poruba: Pawlas – Havlík (A), Smička, Debnár, Pitucha, Topolanský, Mrozek, Zajíc – Barčák, Žídek, Stodůlka, Pavlík, Benka-Rybár, Häring, Morávek, Brodek (C), Anlauf
HCM Warriors Brno: Kašpar (Horák) – Mahdal, Rašovský, Staněk, Miloš (C) – Hrstka, Holotík, Kavický (A), Ludvík, Vysloužil, Marčík, Karpíšek (A), Bocián, Krška

První třetina patřila jasně domácím. Porubští určovali tempo a obraz hry a hrnuli se za první brankou utkání. Ta taky za nedlouho přišla. RT TORAX poslal do vedení již ve čtvrté minutě Jan Anlauf. Následně hosté hráli v oslabení a domácí tuhle herní možnost nedokázali využít, což Porubany nemuselo moc mrzet, protože ve stejném čase, kdy přesilovka končila, tak navýšil na 2:0 Petr Smička. Za pár minut přišlo další vyloučení na straně hostů. Již po čtyřech sekundách početní převahy upravil skóre utkání Michal Morávek. Před první sirénou ještě upravil z přesilové hry na 4:0 Jiří Brodek.

Úvod druhé periody už byl více opatrný z pohledu Brna, a tak se dlouho čekalo na branku. Hosté se hnali za snížením, ale to jaksi ne a ne přijít. Warriors dostali možnost si zahrát přesilovku, ale tu na neštěstí pro ně nedokázali využít. Když nepřišlo snížení, tak přišlo navýšení Poruby. Další branku přidal v oslabení již dvougólový Jan Anlauf. Porubští stále ukazovali, že jsou lepšími hráči a do druhé třetiny šli s šestigólovým rozdílem, když se také po druhé v zápase trefil Jiří Brodek.

Do posledního dějství vkročili opět lépe domácí. Již po třiceti dvou sekundách upravil na 7:0 svým hattrickem Jiří Brodek. Následně ujel porubské obraně Patrik Krška, ale proti jeho blafáku dobře zakročil Filip Pawlas. Porubský brankostroj pokračoval! Porubské vedení upravil Michal Morávek. O pár minut později už na světelné tabuli svítilo 9:0. Svůj čtvrtý gól v utkání dal Jiří Brodek. Brno se také dostávalo do šancí, jenže výborná domácí obrana a výborně chytající gólman všechny pokusy dokázali zastavit. Nakonec přišla i desátá branka Poruby. Hattrick vsítil i Jan Anlauf. Do poslední sirény se už nic nestalo, a tak junioři porazili Brno i po třetí v sezóně.