Po delší době znovu tři body! Porubští si pohráli se Sokolovem a deklasovali jej sedmi brankami

23.10.2019, David Kubatík

V rámci sedmnáctého kola Chance ligy přivítali hokejisté týmu HC RT TORAX Poruba 2011 patnáctý Baník Sokolov. A rozdíl v kvalitě obou týmů se brzy ukázal. Po vlažnějším začátku se totiž domácí rozstříleli a nasázeli svému soupeři sedm gólů. Čisté konto na porubské straně udržela staro-nová akvizice v porubském brankovišti - gólman Daniel Dolejš.

CHANCE LIGA - 17.kolo st 23.10.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Baník Sokolov
7:0(1:0, 2:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 20. Gřeš (Špaček, Sikora), 30. Rudl, 39. Hlinka (Obdržálek, Szturc), 41. Sikora (Gřeš, Hudeček), 46. Hudeček (Sikora, Pastor), 58. Kanko (Slavík, Zdeněk), 60. Jáchym (Rudl, Špaček). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 823. Střely na branku: 46:18. Průběh utkání: 7:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Husák, Slavík, Urbanec, Dluhoš, Pastor, Dundáček, Rudl – Kanko, Zdeněk, Káňa – Sikora, Hudeček, Gřeš – Szturc, Hlinka, Obdržálek – Ďurač, Jáchym, Špaček.
HC Baník Sokolov: Fečo – Přindiš, Kadeřávek, Tomeček, Vodička, Rulík, Michálek, Šafář – Vracovský, Kverka, Stříbrný – Rohan, Vrána, Křemen – Švec, Osmík, Kovařík – Čejka, Kuběna, Bečvář.

Zápas začal poměrně opatrnou hrou na obou stranách. První větší šance přišla v deváté minutě, při domácí přesilovce. Sikora však po Hudečkově přihrávce před odkrytou brankou puk optimálně netrefil. V minutě třinácté se potom v rychlém sledu neprosadil jak Roman Szturc, tak ani Michal Hlinka. Na konci patnácté minuty přišla další domácí možnost. Bohužel z ní Husák trefil pouze tyč. Minutu a půl před koncem úvodní části šli hosté znovu do čtyř a Ostravané už trestali. Devětapadesát vteřin před první sirénou posunul Urbanec kotouč za levý kruh, odkud z první pálil Sikora a těsně před Fečem šikovně tečoval Tomáš Gřeš . Když tedy hráči obou týmů odcházeli po úvodní třetině do kabin, svítilo na informační tabuli v RT TORAX ARENĚ skóre 1:0.

V druhé části už hra na ledě poměrně ožila, což muselo potěšit nejednoho fanouška. Ve dvacáté sedmé minutě se sám před poloprázdnou brankou objevil porubský kapitán Jiří Zdeněk, který však puk netrefil ideálně a ten pak skončil na zadním mantinelu. O necelé dvě minuty později to střelou od modré zkoušel Michal Hlinka. Cílem jeho střely se však stala horní tyč. Co se nepovedlo Hlinkovi, povedlo se o další dvě minuty později Dominiku Rudlovi . Ten totiž využil nádherného Jáchymova přechodu přes celé kluziště, převzal v útočném pásmu puk a s přispěním sokolovského obránce umístil puk za Fečova záda – 2:0. Skóre se v druhé třetině měnilo ještě jednou. V čase 38:22 vybojoval v rohu u mantinelu puk Roman Szturc, přihrál Petru Obdržálkovi, který postrčil na levý kruh Michalu Hlinkovi a ten střelou zpoza hráče rozvlnil síť za Fečem potřetí. Po dvou třetinách se tak oba týmy rozloučily za poměrně jasného vedení 3:0 ve prospěch domácí Poruby.

Dle dosavadního vývoje skóre bylo tak trochu jasné, že třetí třetina už bude spíše formalitou. A to se celkem potvrdilo. Již po padesáti pěti vteřinách poslal Hudeček puk před Feča, ze vzduchu jej sklepl Gřeš a do odkryté branky zakončil Marek Sikora - 4:0. A to ještě ani zdaleka nebylo vše. V čase 45:10 popostrčil Sikora puk do jízdy Janu Hudečkovi a ten chladnokrevně zakončil nad lapačku sokolovského gólmana – 5:0. Od této chvíle si už domácí na ledě dělali doslova, co chtěli. A také to dokázali promítnout do skóre. Dvě minuty a sedm vteřin před koncem vypálil od modré Slavík, Fečo puk neudržel a nikým nehlídaný Petr Kanko zvýšil už na 6:0. Když už to vypadalo, že se oba týmy s tímto výsledkem i rozloučí, neudržel Fečo půl minuty před koncem Rudlovo nahození a Tomáš Jáchym dostal puk do branky odrazem o beton nešťastného sokolovského gólmana. Porubský tým tedy splnil roli favorita, spravil si skóre a připsal si veledůležité tři body do Chanceligové tabulky.

Ohlasy k utkání

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): Po dvou prohrách v řadě jsme chtěli bodově zabrat. Musím kluky pochválit, že si šli od prvních minut pro vítězství. Měli jsme výborný pohyb a myslím si, že jsme v utkání z osmdesáti procent dominovali my. Pokud se objevili nějaké okýnka v obraně, tak nás podržel bezchybný Daniel Dolejš, takže kluci odvedli výbornou týmovou práci. Klukům děkuji a s pokorou jdeme dál.

Karel Mlejnek (HC Baník Sokolov): Myslím si, že jsme byli konkurence schopní pouze první třetinu, kde jsme dostali šťastný gól domácích. Od druhé třetiny převzali otěže zápasu domácí. Kvalita porubského kádru se bohužel s našimi kvalitami nedá porovnávat, což není výmluva ani omluva. Musím říct, že jsme takový výkon předvedli poprvé v sezóně a mrzí mě to. Budeme dělat všechno pro to, aby se takový výsledek už neopakoval.