Dorosteneckou euforii odnesla Kroměříž, Slíž má další nulu

24.11.2018, René Chyla

Porubský dorost odcestoval v sobotu brzy ráno na led Kroměříže, kde se domácímu výběru postavil netradičně už o půl desáté dopoledne. HC RT TORAX neponechal nic náhodě a Kroměříži nepovolil ani jediný gól. Kroměřížská obrana sice také makala na plné obrátky, nicméně Michal Tuček nestačil na střelu Václava Boguaje, dělovku Josefa Paska, teč Krzysztofa Maciase a únik Martina Stibora, a tak si porubský dorost připsal nejen zasloužené vítězství 4:0, ale také dvanáctou výhru v řadě.

Regionální liga dorostu - 6.kolo so 24.11.09:30
HK Kroměříž
HC RT TORAX Poruba
0:4(0:2, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 14. Boguaj (Stibor), 17. Pasek (Macias Ka., Halata), 44. Macias Kr. (Halata), 47. Stibor (Boguaj). Rozhodčí: Grygera – Šico, Halás. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 23. Střely na branku: 19:45 (2:17, 9:15, 8:13). Průběh utkání: 0:4.
HK Kroměříž: Tuček – Rizman, Opravil Dom., Nasco, Koníček, Prčík, Vácha, Válek – Opravil Da., Horský, Češek, Jiříček, Tomek, Pečinka
HC RT TORAX Poruba: Slíž – Macias Ka., Pasek; Gelnar, Kríž; Elbl, Michalčík; Borkovec – Macias Kr., Halata, Sienkiewicz – Vehovský, Krčmarský, Chovanec – Kovalčík, Stibor, Boguaj – Hlavatý

Hvězdy zápasu

Martin Stibor (POR) (1+1)
Václav Boguaj (POR) (1+1)
Kacper Marcin Macias (POR) (0+1)

Kroměříž odolávala, zasloužené vedení zajistilo duo Boguaj – Pasek

Kroměříž se v utkání s Porubou dostala do první velké šance ve druhé minutě, kdy Matyáš Válek v přečíslení hledal Josefa Češka, ten ale kotouč nezpracoval a Marek Slíž byl bez práce. Porubští ovšem od začátku utkání dominovali a Michal Tuček se na druhé straně musel pořádně otáčet, aby porubské střelce udržel co nejdéle na uzdě. Na kroměřížském brankáři ztroskotal po individuální akci Kacper Macias, pak domácího gólmana zachránila jen nepřesná teč od brusle Pavla Chovance. Ostravané svého soupeře mačkali, Kryštof Krčmarský pro změnu trefil ve třinácté minutě pouze levou tyč domácí klece. Pak už ale HC RT TORAX slavil. Václav Boguaj dostal nahrávku od Martina Stibora na levý kruh a střelou nad vyrážečku se nemýlil – 0:1. Zanedlouho už to bylo o dvě branky, Josef Pasek tečoval před brankovištěm k levé tyči – 0:2.


Slíž chytil těžkou teč Opravila, obrany excelovaly

Ve druhé třetině hráči obou celků hrstku přítomných diváků poněkud šetřili, do nepříjemné situace se dostal Marek Slíž ve 22. minutě, kdy musel nečekaně řešit šikovnou teč ze vzduchu od Dana Opravila. Porubský brankář ale udržel svůj tým ve dvoubrankovém vedení, Kroměříž se na snížení nezmohla ani tentokrát. Poté tempo opadlo, a i když Porubští měli opticky mírně navrch, žádná vyložená šance do konce druhé třetiny už nepřišla. HC RT TORAX se navíc třikrát přibrzdil faulem a následným oslabením, v něm ale znovu Kroměříž nepustil prakticky k ničemu, a tak odcházeli ostravští borci do kabin s vedením 2:0.


Za Kroměříž zářil Opravil, Stibor se blýskl sólem přes celé hřiště

Domácí na začátku třetí třetiny dohrávali rozdělenou přesilovku pět na čtyři, v níž si dokázali vytvořit menší tlak, Dan Opravil ale tečoval nahození zprava vysoko nad. Porubští přežili, následně mohl neproduktivitu Kroměříže potrestat z úniku Pavel Chovanec, porubský útočník ovšem trefil pouze vymrštěnou vyrážečku Michala Tučka. Ve 44. minutě protrhli hosté dlouhou odmlku bez vstřelené branky. Matěj Halata napřáhl na pravém kruhu, do puku ale ještě bleskurychle klepl před brankovištěm Krzysztof Macias, který poslal puk mezi gólmanovy betony – 0:3. Za tři minuty už bylo definitivně hotovo, Martin Stibor se sám ujal kotouče, prohodil si puk přes několik hráčů a poté z vytvořeného nájezdu nachytal kroměřížského gólmana opět mezi betony – 0:4.


Ostatní zápasy 6. kola

EHC Lionsvs.Uherské Hradiště1:7
Znojmovs.Vítkovice B1:9
Brumov-Bylnicevs.Frýdek-Místek3:2

Ohlasy k utkání

Viktor Hlobil (HK Kroměříž): Abych pravdu řekl, tak s takovým kvalitním mančaftem je to pro nás ještě milosrdná prohra. Před zápasem nám ještě onemocněli tři kluci, takže jsme to museli poskládat na čtyři beky a další čtyři beky jsme nasadili do útoku. Tomu jsme přizpůsobili taktiku, jen byla škoda, že jsme nedali z nějaké šance kontaktní gól na 1:2. Když ale soupeř poté odskočil na rozdíl tří branek, tak už jsme neměli sílu na zvrat. Kluci ale odvedli opravdu poctivý kus práce.

David Moravec (HC RT TORAX Poruba): Výsledek vypadá poněkud jednoznačně, je nutné ale říct, že až tak lehce se zase nerodil. Nedávali jsme z vypracovaných šancí góly, na tom jsme se zadrhli. Je skvělé, že jsme nakonec zápas dokázali odehrát s nulou v zádech. První a třetí třetina byla naprosto v pořádku, v té druhé jsme ale trochu vypadli z role, nehráli jsme až tak dobře. Neměli jsme takový pohyb a začali jsme zbytečně hru komplikovat. Byť jsme měli spoustu šancí, tak jsme je opět nedokázali proměnit, což dle mého názoru trochu průběh zápasu poznamenalo. Kluci ale byli trpěliví, hráli zodpovědně, nechrtili se a to je povzbuzující. Věřím, že už to mají v hlavách trochu zapuštěno a vědí, že hokej je zkrátka kolektivní sport.

Tabulka RLD po 6. kole – skupina S

mužstvo zápasyskórebody
1.Poruba 632:1018
2.Vítkovice B 640:1915
3.Brumov-Bylnice 623:2311
4.Uherské Hradiště 627:249
5.Kroměříž 620:199
6.EHC Lions 622:384
7.Frýdek-Místek 613:253
8.Znojmo 617:363