Dorost znovu srazil suverénní Vítkovice! Ovládl městské derby a míří do čela tabulky

16.11.2018, Gabriela Juříková

RT TORAX nezačal dohrávku 3. kola Regionální ligy dorostu s hvězdičkou. V početní výhodě inkasoval, ale než začala první přestávka, utkání srovnal. V druhém dějství svěřenci trenéra Moravce střelecky malinko polevili, přesto se dvakrát gólově radovali a jak se v závěru utkání ukázalo, byla to třetina klíčová. Třetí dvacetiminutovka skončila nerozhodně 1:1 a právě díky dvěma gólům v prostřední části, brala Poruba i tentokrát v MFH Ostravar Arény tři body a posunula se v tabulce na první místo skupiny S.

Regionální liga dorostu - 3.kolo pá 16.11.15:30
HC Vítkovice Ridera "B"
HC RT TORAX Poruba
2:4(1:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Macho (Kosina), 45. Koudelný (Pavelec) – 17. Halata (Pasek), 26. Chovanec (Ślusarczyk, Krčmarský), 33. Ślusarczyk (Chovanec), 55. Kac. Macias. Rozhodčí: Polášek – Řezáč, Hladík. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 42. Střely na branku: 22:39. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.
HC Vítkovice Ridera "B": Vítek (41. Hron) – Kelnar, Pavič, Veřmiřovský, Kosina, Bialy, Kršík, Řepa – Přibyl, Kučerová, Koudelný, Štiak, Macho, Skřipčák, Pavelec, Mašek
HC RT TORAX Poruba: Slíž – Gelnar, Križ, Macias Kac., Michalčík, Elbl, Pasek, Borkovec – Macias Krz., Halata, Sienkiewicz – Ślisarczyk, Krčmarský, Chovanec – Vehovský, Stibor, Boguaj – Kovalčík, Hlavatý

Hvězdy zápasu

Pavel Chovanec (POR) (1+1)
Jakub Ślusarczyk (POR) (1+1)
Kacper Macias (POR) (1+0)


Gól v oslabení a porubské vedení na konci třetiny

Páteční odpoledne patřilo dohrávce třetího kola. Rozjezd zápasového tempa byl pozvolný. Hráči hned ze školních lavic spěchali na předzápasovou přípravu a k zápasu jako takovému. Dramatizace nastala ve 4. minutě, kdy hrála Poruba přesilovku. Ale byli to domácí, kdo se radoval ze vstřeleného gólu. Jakub Koudelný potrestal laxnost porubské obrany v rozehrávce a v samostatném úniku vyhrál souboj se Slížem, kterého si položil na led a bekhendově zakončil. Pak se hrálo nahoru dolů. Více střeleckých šancí si vybojovala Poruba. Ale až v 17. minutě dokázala vyrovnat. Pasek střílel a Matěj Halata dokončil akci bekhendovou střelou pod horní tyč.


Gól z buly, bezchybný Slíž a pojištění vedení

Po přestávce se do šance dostala Lucie Kučerová, když se ocitla za porubskou obranou. Samostatnou akci ji ukončil Slíž lapením puku do výstroje. Porubští se s postupujícím časem dostávali do většího tlaku, z čehož pramenila častá buly v útočné třetině. Jedno z nich vyhrál Krčmarský na Pavla Chovance, který střílel bez přípravy a úspěšně. Od 26. minuty, kdy se RT TORAX dostal do vedení, uplynulo sedm minut, když se schylovalo k vyrovnání. Přibylova střela byla sice prudká, přesto se kotouč nedostal dál než jen pod betony porubského gólmana. Ten chvíli nevěděl, kde se touš nachází a reflexivně sáhl i za svá záda, aby puk náhodou nepropadl nešťastně za brankovou čáru. V této minutě se skóre přeci jen měnilo. Poruba navýšila vedení na 3:1. Po vyhraném buly, tentokrát v obranném pásmu, vybruslil za obranu Ridery Jakub Ślusarczyk a svůj samostatný únik dokončil střelou na vyrážečku. Vítek neměl žádnou šanci tvrdou a přímou střelu zachytit. Emoce na straně Vítkovic plály a na závěr druhé třetiny začali domácí hráči provokovat. To se ale minulo účinkem.


Proměněné přesilovky s dělovkou Kacpera Maciase

Vítkovice po druhé přestávce postavili do brány Filipa Hrona. Než si sáhl na kotouč, dostal příležitost porubský Slíž. Přibyl se natlačil do brankoviště a puk dostal jen na tyč. Gólově se domácí radovali až ve 45. minutě při vyloučení Stibora. Přesilovou hru využil Jakub Koudelný tečí po střele Pavelce. Početní výhodu dostala i Poruba a to byl čas pro Hrona. Vytěsnil střelu Ślusarczyka. Krátce poté přišla druhá porubská přesilovka. Hosté měli tlak, ale gólově jej zatím nepotvrdili. Sudí poslal na trestnou další dva hráče. Kelner se Sienkiewiczem nehodlali ukončit potyčku před vítkovickou bránou, a tak je rozhodčí uklidil na trestnou lavici. Těsně před vypršením Pavelcova trestu, střílel z hranice kruhů Kacper Macias. Jeho pověstná dělovka tentokrát mířila přesně mezi tři tyče a dostal tým od pohodového dvoubrankového vedení. Drama nastalo v posledních minutách třetí třetiny. Slíž vychytal Štiaka, který se dostal za porubskou obranu a dal vyniknout hostujícímu brankáři. I porubským se podařila dlouhá nahrávka na Chovance schovaného za obranu. I tentokrát vyhrál gólman. Poruba, po šedesáti minutách trpělivé a nepanikařící hře, vyhrála na ledě Vítkovic i podruhé, když počítáme i první část soutěže. Přinejmenším do sobotního večera se bude vyhřívat v tabulce na prvním místě.

Ostatní zápasy 3. kola

Znojmovs.EHC Lions3:6
Brumov-Bylnicevs.Kroměříž4:3
Frýdek-Místekvs.Uherské Hradiště2:6

Předehrávka 5. kola

Frýdek-Místekvs.Znojmo2:1

Ohlasy k utkání

Ctibor Melovský (HC Vítkovice Ridera "B"): Dnes bylo opět vidět, že náš tým je mladší, menší a výkonnostně slabší. I když máme hráče, kteří se před bránu probojovali, ale v koncovce už tak úspěšní nebyli. Poruba si šla trpělivě za výhrou a já můžu jen pogratulovat.

David Moravec (HC RT TORAX Poruba): Byl to podobný zápas tomu prvnímu, co jsme zde odehráli v říjnu, akorát s tím, že jsme nedotahovali celé utkání. První inkasovaný gól v naší přesilovce jsme do přestávky smazali a od druhé třetiny jsme byli pomaličku aktivnější. Byl to slušný zápas s dobrým koncem. Náročný nejen na psychiku, ale i na kondičku. Jsme rád, že tři body jsou doma a můžeme jít dál. Je to překonaný malý schůdek k tomu, co chceme.

Tabulka RLD po dohrávce – skupina S

mužstvo zápasyskórebody
1.Poruba 420:912
2.Vítkovice B 425:159
3.Kroměříž 417:99
4.Uherské Hradiště 419:156
5.Brumov-Bylnice 414:166
6.EHC Lions 416:253
7.Znojmo 516:273
8.Frýdek-Místek 511:223