Junioři otočili zápas v Kroměříži v poslední třetině, v nadstavbě slaví první vítězství

16.11.2018, René Chyla

Porubská juniorka měla utkání na ledě Kroměříže parádně rozehraně, když ještě v polovině zápasu vedla s přehledem 3:1. Hrubě chyby v obraně ale dovolily domácím ještě do pauzy obrat na 4:3 a dlouho to vypadalo už na čtvrtou porážku v řadě. Ostravané ale vletěli do poslední třetiny jako velká voda, domácí nepustili vůbec k ničemu a čtyřmi góly do sítě Richarda Pražana nakonec překlopili zápas na konečných 7:4. Juniorka prolomila venkovní prokletí a utnula sérii proher na ledech soupeřů.

Regionální liga juniorů - 4.kolo pá 16.11.17:00
HK Kroměříž
HC RT TORAX Poruba
4:7(1:2, 3:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 4. Babulík, 31. Kopčil (Babulík), 36. Tkadlec (Vohrabal), 40. Kopčil (Vohrabal) – 2. Kroček (Vavřík), 9. Anlauf (Pitucha, Bukowski), 25. Brodek (Vavřík), 44. Brodek (Becher, Vavřík), 46. Bukowski (Byčkov), 53. Stodůlka (Husák), 60. Stodůlka (Kroček, Šindelka). Rozhodčí: Goňa – Bryška, Perutka. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 30:37 (8:9, 14:15, 8:13). Diváci: 44. Průběh zápasu: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3, 4:7.
HK Kroměříž: Pražan R. – Babulík, Andrýsek, Tkadlec, Vohrabal, Holík, Fencl, Peluha – Macík, Frolek, Kopčil, Petr, Mynář, Dluhoš, Morev, Pražan D., Uhlíř
HC RT TORAX Poruba: Šindelka – Pitucha, do 40. Zajíc; Kroček, Husák; Becher, do 40. Havlík – Morávek, Bukowski, Anlauf – Brodek, Vavřík, Stodůlka – do 20. Poláčik, Byčkov, do 40. Benka-Rybár – od 21. do 40. Barčák

Hvězdy zápasu

Michal Kopčil (KRM) (2+0)
Jiří Brodek (POR) (2+0)
Michael Vavřík (POR) (0+3)

Kroměříž rychle srovnala, Poruba spoléhala na přesilovky

Honbu za prvním vítězstvím v nadstavbové skupině rozehráli porubští junioři ideálně, když už ve druhé minutě šli v přesilovce do vedení. Michael Vavřík poslal puk od mantinelu na modrou Filipu Kročkovi, který ranou do levého horního růžku nachytal Richarda Pražana – 0:1. Bleskově bylo vyrovnáno, za necelé dvě minuty totiž dostal mezi kruhy příliš prostoru Adam Babulík, jenž našel mezeru nad levým ramenem Martina Šindelky – 1:1. V šesté minutě hráli domácí početní převahu, sami v ní ale málem inkasovali, když Michal Morávek vysunul ve středním pásmu Jakuba Bukowského. Ten však v nájezdu trefil pouze připraveného kroměřížského brankáře, a skóre se tudíž neměnilo. Porubě vycházely přesilovky a i tu druhou v zápase dokázali v poklidu zužitkovat. Jakub Pitucha zkusil štěstí od modré, načež vložil do trajektorie střely hůl ještě Jan Anlauf, který překvapil Richarda Pražana – 1:2. Zápas nepostrádal tempo, hra nahoru dolů ale do první pauzy už žádný další gól nepřinesla.


Brodek navýšil, domácí obrat během devíti minut řídil Kopčil

Ve 25.minutě šli hosté do trháku, když Michael Vavřík nahrával Jiřímu Brodkovi a ten z mezikruží zamířil mezi gólmanovy betony – 1:3. Za dvě minuty se vynikajícím zákrokem prezentoval Martin Šindelka, který se bleskově přesunul proti střele Romana Frolka, jenž už mířil do prázdné. Poté zachránila domácí tým branková čára, na níž se zastavil kotouč po teči Daniela Stodůlky. Tlak ostravského týmu polevil, a tak se dostala ke slovu Kroměříž. Do ojedinělé akce se prodral Michal Kopčil, v níž si kroměřížský útočník najel mezi kruhy a do protipohybu brankáře snížil – 2:3. Domácí hráli následně krátkou přesilovku pět na tři, kterou přibrzdil faul domácího Jana Moreva. To však nakonec přeci jen domácím pomohlo, jelikož při hře čtyři na čtyři Kroměřížští dominovali a tvrdě trestali. Nejprve se prosadil přízemní střelou z pravé strany Michal Tkadlec a bylo znovu srovnáno – 3:3. V čase 39:21 dokonali domácí velký obrat, když se do samostatného úniku dostal znovu Michal Kopčil, který střelou mezi betony překlopil utkání na domácí stranu – 4:3.


Poruba zabrala, srovnal Brodek, vítězství podtrhl Stodůlka

Poslední třetina byla naopak v režii ostravských borců. Ti se už ve 44. minutě dočkali zaslouženého vyrovnání, které nezajistil nikdo jiný než Jiří Brodek, který projel půl kluziště až před Richarda Pražana, kterého také s lehkostí překonal – 4:4. Za dvě minuty Ostravané znovu vedli, když bezmocného kroměřížského brankáře propálil Jakub Bukowski, který rozpoutal porubskou radost – 4:5. Porubští hokejisté hráli na jistotu, kterou podtrhli opět výborně sehranou přesilovkou. V ní sice nejprve trefil Tomáš Husák jen beton Richarda Pražana, k dorážce bekhendem se ale dostal Daniel Stodůlka, který pod víko nezaváhal – 4:6. Kroměříž zkusila v závěru ještě hru bez gólmana, v ní ale pak pečetil Daniel Stodůlka a porubský útočník se nakonec velkým podpisem podepsal pod první výhru juniorů v nadstavbové skupině – 4:7.


Ostatní zápasy 4. kola

Český Těšínvs.Opava5:6 náj.
Hodonínvs.Šumperk0:8
Warrior Brnovs.Val. Meziříčí5:2

Ohlasy k utkání

Marek Rožnovjak (HK Kroměříž): První třetina byla taková vlažná z obou stran, v té druhé nás Poruba hodně tlačila, a když mírně polevila, dokázali jsme toho využít v náš prospěch a otočit na 4:3. V poslední třetině nás ale soupeř totálně ubruslil, dal dva rychlé góly, což nás položilo a už jsme neměli síly na to, abychom utkání zvrátili na svou stranu.

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): Z naší strany to nebyl úplně špatný výkon, stále máme ale mezery v obraně a trápí nás to, že pořád dostáváme hodně branek a že hrajeme otevřený hokej, čehož každý využívá. Soupeře jsme dostali pod tlak, ale místo toho abychom dali gól, tak z náhlého protiútoku inkasujeme. Snižující branka na 2:3 s mančaftem zamávala a Kroměříž jsme dokonce nakonec pustili i do vedení. Stáhli jsme hru na dvě lajny a konečně jsme si dali říct, trestali jsme z brejků a jsem rád, že jsme nakonec zápas dokázali otočit a zvládnout.


Tabulka po 4. kole RLJ – skupina S

mužstvo zápasyskórebody
1.Šumperk 416:212
2.Opava 419:1311
3.Brno 415:69
4.Valašské Meziříčí 410:125
5.Poruba 413:134
6.Český Těšín 410:144
7.Kroměříž 417:183
8.Hodonín 42:240