Juniorka rozdrtila Český Těšín, Morávek nahrávkami vyšvihl Bukowského k hattricku

21.10.2018, René Chyla

Porubští junioři v posledním zápase základní části nezaváhali a druhý Český Těšín přejeli vysoko 9:1, přičemž právě svého nedělního soupeře přeskočili v tabulce a do nadstavbové části tak budou Suchánkovi svěřenci nasazeni jako druhý tým ze skupiny N, kterou vyhrála Opava. Michal Morávek zapisuje proti Českému Těšínu čtyři asistence, hattrickem se blýskl Jakub Bukowski.

Regionální liga juniorů - 10.kolo ne 21.10.14:45
HC RT TORAX Poruba
HC Vlci Český Těšín
9:1(1:1, 4:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 8. Stodůlka (Brodek, Vavřík), 23. Stodůlka (Vavřík, Brodek), 25. Bukowski (Morávek), 29. Bukowski (Morávek), 40. Anlauf (Bukowski, Morávek), 44. Häring (Byčkov), 49. Bukowski (Morávek), 53. Brodek (Stodůlka), 54. Rambousek (Krátký) – 7. Zwrtek (Cienciala J.). Rozhodčí: Pelc – Návrat, Rychlý. Vyloučení: 13:9, navíc Brodek (POR) 5 min. + OK a Cienciala J. 10 min. OT a Macurák (oba CET) 5 min. + OK. Využití: 2:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 102. Střely na branku: 29:20 (10:9, 10:7, 9:4). Průběh utkání: 0:1, 9:1.
HC RT TORAX Poruba: Šindelka – Pitucha, Zajíc; Kroček, Krátký; Topolanský, Máca – Morávek, Bukowski, Anlauf – Stodůlka, Vavřík, Brodek – Häring, Byčkov, Benka-Rybár – Pavlík, Poláčik, Rambousek
HC Vlci Český Těšín: Trvaj – Mrozek, Cipko, Mituchovič, Cienciala F., Macurák – Kapitanov, Zwrtek, Stebel, Cienciala J., Wardas, Jurzyca, Pniok

Hvězdy zápasu

Martin Šindelka (POR) (20 střel, 19 zásahů, 1 gól, 95.00% úspěšnost)
Michal Morávek (POR) (0+4)
Daniel Stodůlka (POR) (2+1)

Zwrtek brzy zmrazil domácí

Závěr základní části sehrála porubská juniorka proti Českému Těšínu, který začal nedělní duel o něco lépe, když se už v sedmé minutě radovali jeho hráči z jednobrankového vedení. Jan Cienciala nahrával z rohu do brankoviště přesně na hůl Daniela Zwrtka, který propálil Martina Šindelku z bezprostřední blízkosti pod lapačku – 0:1. HC RT TORAX ale zabral a už po pár vteřinách slavil vyrovnání.


Stodůlka srovnal ještě do pauzy, další šanci zahodil Bukowski i Topolanský s Häringem

Jiří Brodek si nabruslil po levé straně, našel přihrávkou napravo Daniela Stodůlku, jenž tečí pod břevno srovnal se soupeřem krok – 1:1. V šestnácté minutě mohli jít Ostravané dokonce do vedení, Jakubu Bukowskému ale sjela z hole ostrá přihrávka Jana Anlaufa a hostující brankář zasahovat nemusel. Zanedlouho se do dobré pozice dostal i Lukáš Topolanský, jehož pokus dorážel ještě Daniel Häring, Tomáš Trvaj ale odolal.


Trvaj vystavil stopku Morávkovi, obrat dokonal Stodůlka, navyšoval dvakrát Bukowski

Ve 22. minutě byla další šance na zvrat, když Michal Morávek pálil z ostrého úhlu už do prázdné branky, Tomáš Trvaj ale vysekl parádní zákrok vyrážečkou a vytáhl tak už jasný gól. Porubské vedení ale na sebe nenechalo dlouho čekat, za minutu byl na správném místě Daniel Stodůlka, který doklepl puk z brankoviště přes ležícího těšínského brankáře – 2:1. Hosté se sesypali a v dalších pěti minutách inkasovali ještě další dva góly. V 25. minutě zkusil štěstí z pravé strany Jakub Bukowski, který uspěl přízemní střelou ke vzdálenější tyči – 3:1. V polovině základní hrací doby šli domácí do trháku, Michal Morávek nahrával před branku Jakubu Bukowskému, jenž umístil kotouč pod víko – 4:1.


Macurák trefil tyč, pak se popral s Brodkem, další bitku vyhrál Vavřík

Porubští dále váleli a ve 35. minutě spálili přečíslení tři na jednoho, do kterého se dostala první formace. Český Těšín ovšem také nebyl bez šance, Filip Macurák nastřelil z pravého kruhu tyč. Na ledě se přiostřovalo a po porubském důrazu v brankovišti se do sebe pustil Michael Vavřík s Jakubem Cipkem a Jiří Brodek s Filipem Macurákem. Zatímco první bitka skončila jasně pro ostravského snajpra, druhá pak nerozhodně. V závěru druhé části přidali domácí pátou pojistku. Jakub Bukowski našel v přečíslení Jana Anlaufa, který měl před branou už jednoduchý úkol – 5:1.


Poruba demolovala, Macurák ale v další bitce zranil Brodka

Poslední dvacetiminutovka už byla jasně v režii domácích, Ti navýšili své vedení ve 44. minutě, kdy se z levé strany prosadil přízemní ranou Daniel Häring – 6:1. A zanedlouho se ostravská radost znásobila, když Porubští vymíchali obranu, Michal Morávek nahrál Jakubu Bukowskému, jenž už opět mířil do prázdné – 7:1. Ostravané vládli a v 53. minutě přidali zářez i ve vlastním oslabení. Jiří Brodek si najel do pásma a bekhendem poslal kotouč za Trvajova záda – 8:1. Poslední branková tečka přišla ještě v tomtéž oslabení. Vojtěch Krátký vysunul parádní nahrávkou do úniku Michala Rambouska, který si těšínského brankáře položil a poté zakončoval už do prázdné klece – 9:1. Černou kaňkou na zápase byla jen odvetná bitka mezi Filipem Macurákem a Jiřím Brodkem, ze kterého odcházel ostravský snajpr se zraněním.


Dohrávka 7. kola

Český Těšínvs.Karviná4:2

Dohrávka 4. kola

Orlovávs.Český Těšín4:11

Ostatní zápasy 10. kola

Orlovávs.Karviná8:5
Opavavs.Frýdek-Místek7:6

Ohlasy k utkání

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): Myslím, že jsme odehráli výborné utkání, skvěle jsme se na Český Těšín připravili a chtěli jsme jej porazit za každou cenu. Sjednali jsme si pořádek už na začátku, dohrávali souboje. Celý zápas jsme měli pevně pod kontrolou, nicméně ten závěr se proměnil až v nechutnou záležitost Českého Těšína, kdy nám zranili klíčového hráče. Tohle už k hokeji vůbec nepatří, ale kluci hráli v tomto utkání výborně, kombinovali a zaslouženě jsme vyhráli.

Roman Sedlák (HC Vlci Český Těšín): Není moc co hodnotit. My jsme dorazili v okleštěné sestavě, bylo nás málo a Poruba nás přehrála, jeden kluk od nás navíc dva roky hokej ani nehrál. Přijeli jsme to sem v podstatě přežít, ale z celkového hlediska jsme spokojeni, protože i přes vysokou prohru postupujeme do nadstavbové části. Doufám, že tam už budeme kompletní a předvedeme naprosto jiný výkon. Zatímco v sobotu v Orlové jsme vysoko vyhráli, tak byla jen otázka času, kde se naše problémy projeví.

Tabulka po 10. kole RLJ – skupina N

mužstvo zápasyskórebody
1.Opava 1057:2824
2.Poruba 1049:2622
3.Český Těšín 1042:3321
4.Orlová 1036:6612
5.Frýdek-Místek 1035:3910
6.Karviná 1026:541