Ďurač hrdinou! Fantastická výhra RT TORAX nad dravým Přerovem

20.02.2019, Lukáš Bajgar

Hokejisté HC RT TORAX jsou na vzestupu! Po skvělém výkonu s Jihlavou a výhře nad Slavii přišel další zářez na pažbě, ten po samostatných nájezdech udělali Holaňovi svěřenci, když skolili ZUBR Přerov. Celý zápas byli hosté o gól blíže k vítězství a celý zápas domácí tým musel dotahovat, na rozhodující trefu Ivana Ďurače v nájezdovém rozstřelu neměli už jak zubři zareagovat a Poruba si tak veze cenné dva body za výhru 4:3.

CHANCE LIGA - 58.kolo st 20.2.18:00
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba 2011
3:4sn(0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Pšurný (Navrátil, M. Novotný), 39. F. Dvořák (M. Novotný, Moučka), 45. Davídek (Goiš, Hejcman) – 11. Ďurač (Ovčačík, Slavík), 29. Illéš (Guman, Hudeček), 45. Slavík (Ovčačík, Hudeček), rozh. náj. Ďurač. Rozhodčí: Hradil, Barek – Lukš, Kotlík. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1780. Střely na branku: 38:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.
HC ZUBR Přerov: Klimeš – R. Černý, M. Novotný, Pala, Zbořil, Weinhold, Malina – Navrátil, Pšurný, T. Doležal – Tomi, T. Sýkora, Sikora – Davídek, Hejcman, Goiš – Š. Kratochvíl, Moučka, F. Dvořák
HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela – Slavík, Ovčačík, Šnajnar, Urbanec, Pastor, Padrnos – Dufek, Kanko, J. Káňa – Illéš, Hudeček, Guman – Toman, T. Jáchym, Ďurač – Ollender, Baláž, Alexeyev / Häring

Hvězdy zápasu

Ivan Ďurač (POR) (2+0)
Hynek Kůdela (POR) (38 střel, 35 zásahů, 3 góly, 92.1% úspěšnost)
Roman Pšurný (PRE) (1+0)

Aktivněji začali domácí, když měl velkou šanci před Kůdelou osamocený Sikora už po minutě hry. Jejich ofenzivní snahy ale zchladilo první vyloučení. To hráči Poruby nepotrestali, na druhé straně o chvíli později v přečíslení Doležalovi přeskočil puk hokejku těsně před zakončením. Ve vlastním oslabení měla šanci v přečíslení dvou na jednoho i Poruba, Toman ale minul. Už za patnáct vteřin však bylo skóre otevřeno. Ovčačík napřáhl na modré, Klimeš vyrazil a Ivan Ďurač pohotově dorazil do odkryté části branky.

A v podobném duchu se nesl i start třetiny druhé. V oslabení Zubry proti Dufkovi podržel Klimeš, to Kůdela o pár minut později všemu zabránit nemohl. Proti první střele Romana Pšurného z první se sice parádně přesunul, na k zadní tyči mířený pokus téhož hráče o pár sekund později už ale nestačil. Ani ne tři minuty ale stačily Porubě k návratu do vedení, když pasivní hru Zubrů trestal prudkou střelou zápěstím Jakub Illéš.

Ve 35. minutě Poruba mohla slavit potřetí, teč Kanka ale nebyla uznána pro vysokou hůl. Slovo si tak minutu před sirénou vzali zpátky Zubři. Novotný stříleným nahozením nasměroval puk na bránu a Filip Dvořák jej nechytatelnou tečí usměrnil za Kůdelu podruhé v zápase.

Ze startu třetí třetiny mohl v přečíslení skórovat Tomi, do vedení šli ale o chvíli později Porubští, když Marek Slavík parádní střelou nápřahem bez přípravy propálil vše, co mu stálo v cestě. Už za 18 vteřin však bylo srovnáno! Goiš našel v mezikruží Milana Davídka, ten si přikopl kotouč bruslí a střelou k zadní tyči propálil Kůdelu. Během pár minut se pak semlely velké šance na obou stranách a zápas dostál dobrého tempa.

V závěru třetiny měli několik stoprocentních šancí Zubři, ale po Goišovi a Hejcmanovi se se svým úkolem nepopasoval ani Doležal. Utkání tak dospělo do prodloužení. V něm se divák rozuzlení nedočkal, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V šesté sérii v nich rozhodl Ivan Ďurač a zajistil tak bonusový bod Porubě.

Ohlasy k utkání

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Byli jsme si jistí, že už před tímto zápasem v play-off jsme. Od ranního rozbruslení už to nebylo takové, jaké by to mělo být. Dvě třetiny byly z naší strany hrozně špatné, klidně jsme po nich mohli prohrávat 2:5. Soupeř hrál dobře, bruslil lépe než my, neměl co ztratit. Až v poslední třetině jsme hráli to, co jsme hrát chtěli. Měli jsme hodně gólových šancí, které jsme neproměnili. Podle mě to bylo tím, jak jsme prvních čtyřicet minut k utkání přistoupili.

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): Musím kluky pochválit, třetí zápas v řadě hráli velice dobře – zodpovědně, obětavě a takticky hodně vyspěle. V zápase jsme od začátku tahali za delší konec, domácí museli pořád dotahovat. Jeli jsme do Přerova s jasnou taktikou nepouštět soupeře do přečíslení, hrát zodpovědně vzadu, vyvarovat se hloupých faulů a čekat na brejky. Myslím si, že se nám to dařilo. Vždycky říkám, že trestná střílení nejsou loterie, je to o tom, jestli to hráči umí nebo ne. Výborný výkon podal Ivan Ďurač, korunoval ho dvěma góly právě v nájezdech.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011