Jestřábi propadali v přesilovkách, i přesto ale vítězí. Poruba na Hané padla

01.12.2018, René Chyla

Porubští hokejisté vítěznou šňůru neprodloužili. Po třech výhrách v řadě přišlo vystřízlivění v Prostějově, kde HC RT TORAX padl 2:5. Jan Hudeček sice zavelel snížením při vlastním oslabení k obratu, Jestřábi se ale po hrubici v přesilovce nesložili a s přehledem dokráčeli k vítězství nad Porubou i odvetě.

CHANCE LIGA - 30.kolo so 1.12.17:00
LHK Jestřábi Prostějov
HC RT TORAX Poruba 2011
5:2(2:0, 3:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Havlík (Divíšek, Nouza), 20. Starý (Račuk, Zdráhal J.), 30. Žálčík (Račuk, Žovinec), 33. Starý (Račuk, Zdráhal J.), 39. Nouza (Karpov, D. Kolář) – 27. Hudeček, 38. Toman (Vymazal, Káňa J.). Rozhodčí: Kopeček, Ondráček – Kotlík, Doležal. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1283. Střely na branku: 39:26 (13:6, 13:14, 13:6). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2.
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – Havlík, Mikliš, J. Zdráhal, Rašner, D. Kolář, Bažant – Karpov, Divíšek, Nouza – Starý, Račuk, Žálčík – L. Luňák, Venkrbec, Dvořáček – Matýs, Prokeš
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (41. Kůdela) – Slavík, Ovčačík, Urbanec, Matějíček, Adam, Čypas – Guman, J. Káňa, Hudeček – Ollender, Jankovský, Vymazal – Václavek, Kanko, Toman

Hvězdy zápasu

Marek Račuk (PRO) (0+3)
Radim Toman (POR) (1+0)
Tomáš Nouza (PRO) (1+1)

Prostějov udeřil na začátku i v samotném závěru první třetiny

Duel dvou týmů ve formě otevřeli lépe domácí Jestřábi, kteří se po parádní souhře na jeden dotek à la Barcelona dostali do vedení v čase 2:48. Prostějov totálně vymíchal porubskou obranu a Tomáš Divíšek našel na milimetr přesně mezi kruhy naprosto volného Ladislava Havlíka, který ranou nad vyrážečku Daniela Dolejše své fanoušky nezklamal – 1:0. Porubští mohli brzy vyrovnat v přesilové hře, tu ale nesehráli úplně podle představ a do největší šance se dostali paradoxně až několik vteřin po jejím skončení, kdy před Jakubem Neužilem dorážel Patrik Urbanec, domácí ale ataku odolali. Prostějov tutovku Poruby přečkal a následně se právě on dostal do dalších šancí, Tomáš Nouza ani Vojtěch Dobiáš ale neuspěli. Porubští už se pomalu viděli v šatně, Jestřábi ale ledabylost v posledních vteřinách tvrdě potrestali. Marek Račuk parádním bekhendem našel zprava na druhé kruhu Jana Starého, který bez milosti propálil Daniela Dolejše – 2:0.


HC RT TORAX dirigoval tempo v oslabení, Račuk byl ale při chuti

Prostějov se mohl uklidnit v další přesilovce na začátku druhé třetiny, tu ale nezvládl se vším všudy. Přečíslení Petra Kanka s Radimem Tomanem sice ještě brankou neskončilo, po dalším výpadu Jana Hudečka už ale Ostravané mohli slavit – porubský snajpr trefil mezírku mezi Neužilovými betony – 2:1. Klidné vody prostějovské obrany sem tam provětral ještě svým sprintem Tomáš Guman, jeho rána od modré ale Jakubu Neužilovi příliš práce nepřidělala. A poté už Jestřábi pálili ostrými potřetí. Marek Račuk nahrával přes půl hřiště rozjíždějícímu se Lukáši Žalčíkovi, který z pravého kruhu navýšil – 3:1. A to stále nebylo vše. Po neproměněné tutovce Tomáše Nouzy se k puku dostal po neskutečném přehledu Marka Račuka na pravém kruhu Jan Starý, jenž povedenou ranou propálil bezmocného Daniela Dolejše k levé tyči – 4:1. HC RT TORAX se nadechl v signalizované výhodě, když Michal Vymazal zadovkou vyzval ke skórování Radima Tomana, který vykřesal naději dělovkou do levého horního růžku – 4:2. Naděje ale brzy pohasla, jelikož ostravští borci zapomněli na levém kruhu Tomáše Nouzu, který bekhendem nachytal Daniela Dolejše pod jeho levým betonem – 5:2.


Prostějov polevil, tři body však uhájil

Porubský celek sáhl pro posledních dvacet minut k výměně brankářů a mezi třemi tyčemi se tak představil Hynek Kůdela. Impuls v podobě staronového brankáře zaznamenal především Petr Kanko, který nejprve zkusil štěstí sám, ale neuspěl. Následně připravil další šanci pro Radima Tomana, porubský útočník ovšem tečoval mimo prostějovskou klec. Domácí se už nikam nehnali a podle toho také vypadal obraz hry. Jestřábi vyčkávali na soupeřovy chyby a sami si příliš příležitostí do konce zápasu už nevytvořili. Pasivnější hru Prostějovských mohl potrestat Jan Václavek s Tomášem Gumanem, jeho ránu však tečoval někdo z domácích, a Jakub Neužil tak zasahovat vůbec nemusel. V 52. minutě se měli hokejisté HC RT TORAX bránit po faulu Domantase Čypase, domácí hráč ale nakonec v rámci fairplay faul odvolal a Poruba mohla i nadále pomýšlet minimálně na zdramatizování. To už ale nepřišlo, a tak Ostravané podlehli Prostějovu v sezoně i podruhé.


Ohlasy k utkání

Aleš Flašar (HC RT TORAX Poruba 2011): Přijeli jsme v okleštěné sestavě, chybělo nám pět klíčových hráčů. Na to se ale nemůžeme vymlouvat, Prostějov má velmi silný tým. Ten nám odskočil na rozdíl dvou branek, a i když jsme dokázali snížit v oslabení, tak vzápětí jsme ihned inkasovali. To byl určitě klíčový moment a musím říct, že domácí vyhráli zaslouženě, v tomto utkání jsme na ně neměli.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011