Čtyři prohry v řadě stačily! Poruba deklasovala Kadaň!

20.10.2018, David Kubatík

Porubský celek si v sobotu večer v Ostravar aréně otevřel střelnici. V rámci patnáctého kola Chance ligy nastříleli předposlední Kadani rovných osm gólů. Sami přitom inkasovali pouze dvakrát a slaví tak zasloužené vítězství. Hattrickem se o něj zasloužil Jan Káňa.

CHANCE LIGA - 16.kolo so 20.10.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
SK Trhači Kadaň
8:2(3:0, 1:0, 4:2)
Branky a nahrávky: 8. J. Káňa (TS), 9. J. Káňa (Zdeněk), 13. Zdeněk (J. Káňa, Ollender), 26. Zdeněk (J. Káňa), 44. Baláž (Toman, Fojtík), 44. J. Káňa (Hudeček), 48. Kanko (Ollender, Urbanec), 58. Ollender (T. Jáchym, Kanko) – 49. Šťovíček (Chlouba), 58. Šťovíček (Popela, Šulek). Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 258. Střely na branku: 39:30 (16:8, 9:10, 14:12). Průběh utkání: 7:0, 7:2, 8:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Dundáček, Ovčačík, Urbanec, Matějíček, Adam, Čypas – Vymazal, Hudeček, Illéš – J. Káňa, Zdeněk, Ollender – Jankovský, T. Jáchym, Kanko – Fojtík, Baláž, Toman – od 49. Häring.
SK Trhači Kadaň: Kuchař (26. Hamalčík) – Trefný, Novák, J. Holý, Blaha, Popela, Grebeňuk – Klíma, Kůs, Wágner – Maršoun, Šťovíček, Chlouba – Rezek, Rindoš, Šulek – J. Svoboda, Tupý, Homer.

Hvězdy zápasu

Jan Káňa (POR) (3+2)
Jiří Zdeněk (POR) (2+1)
Samuel Ollender (POR) (1+2)

Již od prvních vteřin zápasu bylo jasné, kdo že dnes bude na hřišti kralovat. Domácí se do Kadaňských zakousli a v žádném případě nehodlali povolit. První větší skrumáž v Kuchařově brankovišti se zrodila už ve třetí minutě. Po ráně Václava Jankovského se k velice nepříjemným dorážkám dostali Jáchym s Kankem. Ani jeden z nich ale neupěl, a tak byl v této době stav ještě bezgólový. Do jedné z ojedinělých šancí hostů se v páté minutě probil Jaroslav Kůs. Daniel Dolejš si však s jeho pokusem z levého kruhu bez problémů poradil a puk svou vyrážečkou odrazil do rohu kluziště. Následovalo vyloučení Jana Hudečka a první kadaňská přesilovka. Severočeši ji však zahráli prachmizerně a Ostravané se v poklidu ubránili. V osmé minutě se však mohli pokusit o nápravu při dalším domácím vyloučení. Tentokrát šel za podrážení pykat Luboš Adam. Jestli ale byla předchozí hostující přesilovka špatná, tak tahle se jim proměnila doslova v noční můru. Hned zkraje totiž hostující hráči propadli na modré čáře a dopředu vyrazil Jan Káňa. Jeden z vracejících se obránců porubského útočníka fauloval a verdikt sudích byl nekompromisní – trestné střílení. Toho se sám faulovaný také ujal a nekompromisně zavěsil – 1:0. A to ještě nebylo vše. O chvíli později hosté na modré propadli znovu. A znovu to byl Jan Káňa, který toho znovu využil. Tentokrát už dokázal ujet všem a nikým neatakován Kuchaře z mezikruží propálil. I přes poměrně brzké dvougólové vedení to byli i nadále domácí, kdo hrál na ledě Ostravar arény prim. A projevilo se to i na skóre. V třinácté minutě se po přihrávkách Ollendera a Káni zmocnil puku v útočném pásmu Jiří Zdeněk, najel si podél mantinelu na pravý kruh a trefil se ke vzdálenější tyči – 3:0. Od tohoto okamžiku se úvodní část už jenom dohrávala. Po úvodní siréně tak oba týmy zamířily do kabin za porubského zaslouženého tříbrankového vedení.

Druhá třetina pokračovala v duchu té úvodní. A aktivně hrající domácí hráči se záhy dočkali čtvrtého gólu v kadaňské síti. Ve dvacáté páté minutě si po Káňově přihrávce do pásma najel Jiří Zdeněk a už z téměř nulového úhlu naplil puk mezi tyč a Kuchařovo rameno – 4:0. Tento sled událostí už strážce severočeské klece neustál a odjel střídat. Na jeho místo nastoupil Petr Hamalčík. Ani po čtvrtém vstřeleném gólu domácí tým příliš nepolevil a aktivně kontroloval další průběh hry. Další pokus si domácí připsali ve třicáté druhé minutě při hře čtyři proti čtyřem. Dělovka Ctirada Ovčačíka však mířila pouze do Hamalčíkovy hrudi. Ve třicáté páté minutě putoval na lavici hanby Josef Fojtík. To však domácímu týmu příliš neuškodilo a i nadále průběh hry kontrolovali. Poslední šanci na korigování nepříznivého výsledku měli hosté v minutě třicáté osmé. Za katr totiž za nedovolené bránění putoval Ctirad Ovčačík. Ani s touto početní výhodou si ale kadaňští hráči neporadili, a tak se šlo po dvou odehraných periodách do šaten za stavu 4:0 pro domácí RT TORAX.

Úvod třetí části se nesl ve velmi poklidném tempu, i přesto z něj domácí tým dokázal vytěžit maximum. Ve čtyřicáté čtvrté minutě zaváhal jeden z kadaňských obránců, čehož ihned využil Jozef Baláž a zvýšil už na 5:0 (přihrávky: Toman, Fojtík). O chvíli později se náskok domácích zvýšil už na šest gólů. Jan Hudeček vypálil z pravého kruhu a Hamalčík puk vyrazil pouze nad sebe. A navíc ještě do míst, v nichž bezchybně operoval Jan Káňa. Ten neváhal a napálil puk ze vzduchu do prázdné Hamalčíkovy branky, čímž si navíc připsal i hattrick. O čtyři minuty později potom zaúřadoval i Petr Kanko. Tomu přihrál puk před odkrytou kadaňskou branku Samuel Ollender a on nezaváhal. Naopak. Pohotovou střelou poslal svůj tým do sedmigólového náskoku. Následně se hostům podařilo to, co se dnes podařilo i domácím. Na trestnou lavici zamířil Lukáš Klíma a hosté se v oslabení prosadili. Chlouba nahrál Martinu Šťovíčkovi a ten střelou zpoza hráče snížil. V minutě jednapadesáté mohli hosté přidat další zásah. Unikající Chlouba byl faulován Domantasem Cypasem a sudí odpískal samostatný nájezd. Oman Chlouba se rozjel, avšak na zkušeného Daniela Dolejše si nepřišel. Skóre se tak oproti nájezdu Jana Káni z první třetiny nikam neposunulo. Posunulo se tak až v padesáté osmé minutě. A to hned dvakrát. Nejdříve se po přihrávkách Šulka a Popely trefil střelou od modré čáry Martin Šťovíček, na druhé straně pak slavil úspěch i Samuel Ollender, kterému před odkrytou klec přihrál Tomáš Jáchym. Potom se už až do konečné sirény nic zásadního nestalo. Svěřenci Aleše Flašara a Tomáše Sršně si tak připsali důležité vítězství a ukončili čtyřzápasový bodový půst. Snad na toto vítězství navážou už v pondělí, kdy znovu na svém ledě přivítají kladenské Rytíře.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011