Poruba veze z Benátek dva body, drama u Jizery rozsekl nájezd Kanka

03.10.2018, Redakce

Porubští hokejisté znovu ukázali, že se jim na cizích hřištích daří. Po Kadani, Havířovu a Frýdku-Místku se radovali také v Benátkách nad Jizerou a upevnili si první příčku v tabulce venkovních zápasů. Tým kolem zkušeného útočníka Radka Dudy sice kousal, ale nakonec se musel před Ostravany sklonit. Dramatický duel za stavu 3:3 rozhodl v nájezdech Petr Kanko, jehož trefa posunula RT TORAX na šesté místo.

CHANCE LIGA - 10.kolo st 3.10.17:30
HC Benátky nad Jizerou
HC RT TORAX Poruba 2011
3:4sn(1:1, 0:1, 2:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Bittner (Kunst, Psota), 46. J. Mikyska (Bittner, Psota), 54. T. Hanousek – 11. Ollender (Toman), 34. Hudeček (Illéš, J. Káňa), 49. Vymazal (Zdeněk), rozhodující nájezd Kanko. Rozhodčí: Luczków, Wagner – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 3:2, navíc Niko (BNJ) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 185. Střely na branku: 34:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.
HC Benátky nad Jizerou: Schwarz – Kunst, Maier, Hanousek, Bednář, Niko, Aubrecht, Žůrek – Psota, Mikyska, Bittner – Jeník, Duda, Šír – Zachar, Najman, Špaček – Průžek, Chrtek, Braid.
HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela – Ovčačík, Adam, Matějíček, Urbanec, Gazda, Dundáček – Illéš, Hudeček, Káňa J. – Fojtík, Zdeněk, Vymazal – Ollender, Baláž, Toman – Tomi, Jáchym, Kanko – Häring.

Hvězdy zápasu

Samuel Ollender (POR) (1+0)
Ladislav Bittner (BNJ) (1+1)
Jan Hudeček (POR) (1+0)

První větší šanci tohoto zápasu si připravil již ve 4. minutě domácí Braid, ten se dostal až před Kůdelu, puk za brankovou čáru ale nedostrkal. Osmělili se také hosté. S několika jejich pokusy si ale zkušený brankář Schwarz věděl rady. V 7. minutě se ve středním pásmu chopil puku Ladislav Bittner, natlačil se před hostujícího brankáře, kterého také překonal. Velkou šanci k vyrovnání měli Slezané o chvilku později. Nejprve byl vyloučen Duda, jehož o devět vteřin později následoval na trestnou lavici také Niko. Hosté se nastěhovali před Schwarze, který ale všechny jejich pokusy stahoval jako magnet. Největší šanci si v této dvojnásobné početní výhodě připsal Zdeněk, který ale těsně minul.

Mrzet to ale porubské hráče vůbec nemuselo. Osmnáct sekund po návratu Nika na ledovou plochu se totiž uvolnil Samuel Ollender a přesnou střelou do horní poloviny branky smazal nepříznivý náskok z pohledu svého týmu. Benátečtí nadále diktovali tempo hry, z nějž je nevyvedlo ani další oslabení po vyloučení Šíra.

Závěrečná pětiminutovka ale bez nadsázky patřila hostujícímu týmu. Své šance ale neproměnil dvakrát Hudeček, Baláž ani Tomi, který byl sám před Schwarzem, ale netrefil puk tak, jak by sám potřeboval.

Po šestapadesáti vteřinách druhé třetiny srazili hosté Jeníkovu střelu k Šírovi, který se natahoval po kotouči, Kůdela ho ale zalehl včas. Druhá a později i třetí útočná formace domácích zamkla hosty před Kůdelou, který ale chytal velký zápas a v těchto momentech podržel svůj tým. Po výborné pětiminutovce z pohledu domácích, začali hosté vyrovnávat hru. Několik zajímavých střel ale zneškodnil taktéž perfektní Schwarz.

Velkou šanci ke vstřelení druhé branky měl po Dudově akci a Jeníkově přihrávce Špaček, avšak Kůdela znovu čaroval. Na druhé straně zůstal před Schwarzem trestuhodně neobsazený Fojtík, domácí brankář se ale nenechal zahanbit. Ve 34. minutě už ale Schwarz kapituloval. Do útočného pásma se přihnal Jan Hudeček, obdržel přesnou přihrávku od Illéše a jen tak plácl do puku, který skončil ve Schwarzově brance. Hosté byli na koni, avšak další nadějně vypadající akce v branku nepřetavili.

Před třetí částí hry čekal na benátecké hráče nelehký úkol, aby prolomili svoji střeleckou nemohoucnost a vytěžili z tohoto utkání nějaký bodový zisk. Domácím k tomu notně pomohla první přesilová hra tohoto zápasu po vyloučení Zdeňka. Pouhých pět vteřin stačilo první formaci, aby smazala nepříznivé skóre. Bittner vyhrál buly, přes Psotu se dostal puk k Josefu Mikyskovi, který si přesně mířenou střelou věděl rady.

Tím, jak velké úsilí stála vyrovnávací branka, tím více musel mrzet domácí tým zbytečný třetí gól ve Schwarzově sítě. Hosté se dostali do přečíslení dvou proti jednomu hráči domácích. Zdeňkova střela vyprášila Schwarzovy betony, puk se ale odrazil k nedostatečně bráněnému Michalu Vymazalovi, který vlastně celou akci rozjel, nic platný nebyl ani tygří skok brankáře Schwarze.

Zvýšit mohl o chvilku později Káňa, který kvapil zcela sám na Schwarze, toho ale nepřelstil. A tak přišel další trest v přesilové hře. Domácím se ji podařilo využít až v samém závěru, dvě vteřiny před jejím vypršením. Tomáš Hanousek zachytil vyhozený kotouč, přejel modrou čáru a přesnou střelou tak trochu překvapil Kůdelu. Ten si napravil reputaci po další pěkné akci domácích, kdy vychytal osamoceného Psotu. Když na druhé straně neuspěl ani Zdeněk, bylo jasné, že utkání dospěje do prodloužení.

V něm byli hosté dvakrát blízko bonusovému bodu. Dvakrát totiž uháněli osamoceni na Schwarze, ale jak Zdeněk, tak i Ollender branku minuli. O tom, kdo tedy bude šťastnější, musely rozhodnout až samostatné nájezdy.

V první sérii neproměnil domácí Mikyska ani hostující Jáchym. V té druhé neuspěl Bittner, avšak porubský Petr Kanko vymetl pravý horní růžek. Jeníkův nájezd parádně přečetl Kůdela a puk mu vypíchl holí. Na druhé straně neuspěl Vymazal. Přesní nebyli ani Hanousek s Káňou. Zkušený Duda musel proměnit, avšak orazítkoval jen pravou tyč porubské branky.

Ohlasy k utkání

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Do utkání jsme vstoupili slušně. Mrzí nás první inkasovaná branka po odbráněném dvojnásobném oslabení. Obdržený gól nás trochu zmrazil. Ve druhé třetině jsme se tlačili do zakončení, bohužel se nám ale nepovedlo vstřelit branku. Ve třetí třetině jsme věřili ve vyrovnání a v zisk tří bodů. Opravdu jsme vyrovnali, poté jsme ale inkasovali další lacinou branku. S vypětím všech sil jsme znovu soupeřův náskok smazali. Následné prodloužení a samostatné nájezdy jsou už loterií. Byl to kvalitní zápas, ze kterého nás mrzí, že máme pouhý bod, protože jsme byli aktivnějším týmem.

Aleš Flašar (HC RT TORAX Poruba 2011): Se dvěma body jsme samozřejmě spokojeni, protože každá výhra a každý bod z venku těší. Trošku nás mrzí, že ve druhé třetině jsme měli tři gólovky, které jsme neproměnili, protože jsme mohli jít do většího náskoku. Poté jsme inkasovali smolně v soupeřově přesilové hře při buly, kdy puk přibrzdil rozhodčí. První branku dali domácí z dvoumetrového ofsajdu, ale hraje se, dokud rozhodčí nezapíská. Na to se tedy v žádném případě vymlouvat nechci a ani nebudu. Dostali jsme takové smolné branky. Kdyby mi ale někdo před zápasem řekl, že získáme dva body, tak budu spokojen. Předvedli jsme dobrý hokej.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011