Béčko žije! V Krnově vyhrálo a vynutilo si rozhodující duel čtvrtfinálové série

17.02.2018, René Chyla

Senzace! B-tým sice v základní části na krnovském ledě dvakrát padl, v sobotu ale potvrdil, že playoff je naprosto jiná soutěž a v situaci, kdy musel pro prodloužení sezony za každou cenu vyhrát, urval veledůležité vítězství 5:3. Hosté přitom vedli v Krnově na začátku třetí třetiny již 5:1, pak se ale domácí dostali dvěma slepenými brankami zpátky do hry. To ale bylo naštěstí od zkušených borců vše, a tak se rozhodující duel této série odehraje až ve středu 21. února od 18 hodin v RT TORAX ARENĚ.

Krajská liga Moravskoslezského kraje - ČF2 so 17.2.17:30
HK Krnov
HC RT TORAX Poruba "B"
3:5(1:1, 0:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 17. Svoboda (Kysela, Polok), 48. Tošenovjan (Galvas, Kostovský), 49. Kysučan (Dohnal) – 15. Sysala, 21. Ballner (Sysala, Rosypka), 31. Gelnar (Buček, Gola R.), 39. Rosypka (Sysala, Buček), 44. Ballner (Sysala). Rozhodčí: Janda R., Rapák – Kudlička, Moravec. Vyloučení: 8:7, navíc Polok (KRN) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 389. Střely na branku: 36:23 (12:8, 12:7, 12:8). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 3:5. Stav série: 1:1.
HK Krnov: Novák – Dohnal, Galvas, Kysela, Ševčík, Mosler, Hon – Vysloužil, Weiss, Svoboda, Polok, Vlašánek, Kostovský, Tošenovjan, Kysučan, Holeš, Nardelli, Kosina, Michálek, Havlíček
HC RT TORAX Poruba "B": Zavadil – Baca, Štěpán; Ščurek, Široký; Dvořák, Černín – Rosypka, Sysala, Korec – Ballner, Vidlák, Buček – Gelnar, Gola R., do 42. Chomič – od 42. Bernát

Hvězdy zápasu

David Sysala (POR) (1+3)
Jakub Baca (POR) (0+0)
David Ballner (POR) (2+0)

Krnov lepší nástup nevyužil

Porubské béčko nenastoupilo do zápasu zrovna valně a už po pár vteřinách mohlo prohrávat, když se v brankovišti objevil nikým nehlídaný Jiří Dohnal, ten však trestuhodně prázdnou branku minul. V šesté minutě následně nahrával Jan Weiss z rohu kluziště Tomáši Polokovi, exopavský útočník však trefil pouze připraveného Jana Zavadila. Krnov úvodní převahu nevyužil, a tak se ke slovu dostali také Porubští.


Domácí neproduktivitu trestal Sysala, ve výhodě srovnal krok Svoboda

V patnácté minutě vyhodil jeden z domácích špatně kotouč ze své obranné třetiny, načež jej na modré zachytil David Sysala, který se trefil přesně k levé tyči – 0:1. Krnov o dvě minuty později měl hrát přesilovku, vyrovnat stačil však ještě během signalizované výhody. Tomáš Polok nahodil kotouč do brankoviště, kde jej dokázal tečovat za Zavadilova záda Lukáš Svoboda – 1:1.


Štěstí pro Nováka, pak pro Ballnera

HC RT TORAX dostal ihned na začátku druhého dějství 77 vteřin dvojnásobnou přesilovku a tu také rychle využil. David Ballner sice z předbrankového prostoru nejprve trefil jen tyč Novákovy brány, následně se ale kotouč dostal za branku spolu s Davidem Sysalou, který poslal puk zpět na Davida Ballnera, který se štěstím dostal kotouč za Novákova záda – 1:2. Krnov však také hrál v početní výhodě, z tlaku ale nevytěžil téměř nic a porubská střídačka si mohla znovu oddychnout.


Ochránce Ščurek, Gelnarova orientace a parádní souhra Sysaly s Rosypkou

V 28. minutě pak střelce druhého gólu Poruby srazil k zemi mimo hru Jiří Dohnal, pro nějž si následně rychle dojel Petr Ščurek, aby mu v krátkosti vysvětlil, jak se věci mají. Ve 31. minutě se pak v obrovském zmatku v krnovském brankovišti zorientoval Jakub Gelnar, jenž poslal hosty do trháku. A bylo ještě veseleji. Ve 39. minutě se totiž Ostravané dostali do přečíslení, v něž David Sysala elegantní zadovkou našel najíždějícího Vladimíra Rosypku, který z pravého kruhu nezaváhal – 1:4.


Střelec Ballner, tyč Svobody a naděje Tošenovjana

HC RT TORAX se uklidnil ve 44. minutě, kdy Krnov nevyužil přesilovku na začátku třetiny, a tak mohli zase dirigovat tempo hosté. David Ballner si najel za modrou čáru a poté seřídil mířidla přesnou ranou k levé tyči – 1:5. Domácí borci dostali pořádnou lekci z produktivity, kterou umocnila ještě tyč Lukáše Svobody ze 48. minuty při přesilové hře. Ještě z téže herní situace ale Krnov našel na dosud bezchybného Jana Zavadila recept. První střelu Michala Tošenovjana sice ještě porubský brankář vyrazil, na dorážku do prázdné brány si už ale nesáhl – 2:5.


Kysučanovi stačilo na drama 26 sekund, domácí borce přibrzdila vyloučení

Uběhlo 26 sekund a domácí publikum vybouchlo znovu. Štěstí tentokrát zkusil René Kysučan a střela propadla Janu Zavadilovi pod lapačkou až za brankovou čáru – 3:5. Porubští trenéři tedy vybrali logicky oddechový čas, který ostravské mladíky také patřičně uklidnil. Poslední závažnější šanci měl v 50. minutě Jan Kostovský, ten ale z mezikruží otestoval pouze hruď porubského brankáře. Krnov se odhodlával k závěrečnému tlaku, nicméně domácí tým přibrzdily zbytečné fauly, a tak domácímu mužstvu nevyšla podle představ ani hra bez gólmana, což rozhodlo o tom, že čtvrtfinálovou sérii rozhodne až třetí zápas hraný ve středu na porubském ledě.

Ostatní zápasy čtvrtfinále

Horní Benešovvs.Orlová3:6 (konečný stav série 0:2)
Frýdek-Místek "B"vs.Bohumín2:5 (konečný stav série 0:2)
Český Těšínvs.Studénka6:5 (stav série 1:1)

Ohlasy k utkání

Pavel Hulva (HK Krnov): vyjádřím se po sérii.

Marek Pavlačka (HC RT TORAX Poruba "B"): vyjádřím se po sérii.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011