Starší dorost znovu vyklepl Opavu sedmi góly, Anlauf má hattrick, Brodek zase sedm bodů

09.03.2018, René Chyla

Úterý, středa, pátek. Rovná se tři zápasy ve čtyřech dnech. I přesto ale starší dorostenci zopakovali výsledek a výkon z dohrávaného úterního derby a opavský Slezan znovu vyprovodili z ledu sedmibrankovým výpraskem, HC RT TORAX vyhrál na ledě rivala vysoko 7:3! Excelentní výkony předvedla zejména Brodkova lajna, porubský kanonýr totiž nastřádal k hattricku ještě čtyři asistence, hattrickem ovšem zazářil také Jan Anlauf!

Regionální liga staršího dorostu - N25 pá 9.3.18:00
Hokejový klub Opava
HC RT TORAX Poruba
3:7(0:1, 2:2, 1:4)
Branky a nahrávky: 21. Pieczonka (TS), 40. Pieczonka (Bitomský), 49. Hon (Bitomský, Raček) – 16. Brodek (Krátký), 32. Brodek (Timura), 36. Anlauf (Becher, Brodek), 41. Anlauf (Brodek), 46. Brodek (Vavřík), 47. Bořuta (Dlouhý, Brodek), 50. Anlauf (Brodek). Rozhodčí: Hykel – Poruba, Bartoň. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:2. Diváci: 75. Střely na branku: 21:42 (6:13, 10:12, 5:17). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:6, 3:6, 3:7.
Hokejový klub Opava: Ovčáček – Zouhar, Pachula – Kovačič, Raček, Pělucha, Hon, Trávníček, Pieczonka, Adamczyk E., Bitomský, Buršík
HC RT TORAX Poruba: Mrázek – Timura, Zajíc; Becher, Pliska; Krátký – Béreš, Bořuta, Dlouhý – Anlauf, Vavřík, Brodek – Häring, Vojtášek

Hvězdy zápasu

Jiří Brodek (POR) (3+4)
Jan Anlauf (POR) (3+0)
Jakub Bitomský (OPA) (0+2)

Neproměněné šance Pieczonky a Hona potrestal Brodek

Oproti úternímu dohrávanému derby v Porubě se začalo na opavském ledě poměrně svižně, větší šance ale scházely, projektily Viliama Béreše či Jiřího Brodka si ovšem Jindřich Ovčáček pohlídal. Ve dvanácté minutě mohli otevřít skóre zase domácí borci, Jan Pieczonka ujel porubské obraně v oslabení a před brankovištěm se snažil zakončovat do protipohybu gólmana, kotouč ale branku minul. Za tři minuty pak nenápadné nahození Emila Adamczyka tečoval nebezpečně Jakub Hon, ani ten si ale na Kryštofa Mrázka nepřišel. A v tu chvíli zapůsobilo staré známé nepsané pravidlo nedáš – dostaneš. Z protiútoku našel Vojtěch Krátký přesně před brankou Jiřího Brodka, který uštědřil Slezanu pořádnou ránu – 0:1.


Domácí ze dvou trestných střílení vytěžili jen vyrovnání

Druhá tercie začala pěkně zostra. Hosté sice hráli přesilovku, nicméně Ostravanům upláchl Jan Pieczonka, který byl faulován a rozhodčí zkřížil ruce nad hlavou – trestné střílení. V něm si opavský forvard počínal jako zkušený mazák, před Kryštofem Mrázkem naznačil a poté už mířil do odkryté branky – 1:1. A za minutu se situace opakovala. Tentokrát se však vymkl kontrole Emil Adamczyk a i tentokrát to znamenalo trestné střílení. Porubský gólman ale nezazmatkoval a jeho střelu si s klidem pohlídal. Následně byli přítomní diváci desetiminutové hry bez šancí a bez pohybu, až poté udeřili Porubští.


Porubští odskočili, v závěru třetiny znovu zasáhl Pieczonka

Daniel Timura našel v oslabení z obranného pásma na útočné modré Jiřího Brodka, který si Jindřicha Ovčáčka rozpohyboval a zakončil bekhendovým blafákem pod víko – 1:2. Za čtyři minuty řádil Suchánkův výběr znovu. Daniel Becher poslal puk Janu Anlaufovi, který si najel z rohu kluziště na levý kruh, odkud se trefil přesně nad gólmanovo rameno – 1:3. Ve 39. minutě už mohlo být hotovo, Viliam Béreš však orazítkoval z prostoru mezi kruhy jen tyč. Neproměněná šance následně musela Ostravany pořádně mrzet. Jan Pieczonka se zmocnil nepokrytého puku za porubskou bránou a po otočce jej zasunul k tyči, kam Kryštof Mrázek nestihl přiložit beton – 2:3.


Brodek byl u všech gólů, Bořuta prolomil prokletí

Poslední dvacetiminutovka už byla jasně v režii Poruby. Po 30 sekundách se před branku dostal Jiří Brodek, který jen naservíroval kotouč do jasné pozice Janu Anlaufovi a ten se už nemýlil – 2:4. Za pět minut vyhrál v útočném pásmu buly Michael Vavřík, načež se k černému nesmyslu opět dostal Jiří Brodek, který vysekl parádní víko, čímž zkompletoval hattrick – 2:5. Za 82 sekund bylo definitivně hotovo. Lukáš Dlouhý našel zpoza branky parádně Richarda Bořutu, který už pálil z mezikruží do prázdné – 2:6.


Hon ve hře pět na tři snížil, pak přidal další zářez Anlauf

Slezan dostal následně dvouminutovou přesilovku pět na tři a tu také rychle využil. Střelu Jakuba Bitomského sice ještě porubský brankář vyrazil, na dorážku Jakuba Hona už si ale nesáhl – 3:6. Za minutu ale znovu řádil ostravský kanonýr. Jiří Brodek objel opavskou klec, zpoza nahrával mezi kruhy Janu Anlaufovi, jenž z mezikruží a s pomocí tyče uklidil puk za Ovčáčkova záda, čímž napodobil svého kolegu z lajny a také zapsal hattrick – 3:7. V samotném závěru měl na holi korigaci ještě Patrik Raček, v rozhodující chvíli mu ale puk sjel z hole.


Ohlasy k utkání

Martin Repper (Hokejový klub Opava): odmítl komentář.

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): Musím uznat, že jsem byl velice překvapen z našeho výkonu. Čekal jsem, že po náročných zápasech v úterý a ve středu budeme mít trochu těžké nohy, ale bruslili jsme celý zápas a dá se říct, že jsme měli celé utkání plně pod kontrolou. Převahu jsem dokázali plně zužitkovat až v poslední třetině, kdy se nám podařilo vstřelit čtyři branky, podali jsme ale velmi dobrý výkon.