Gólový účet nastartovalo oslabení, Vojtášek slavil hattrick a Mrázek první shutout

17.12.2017, Gabriela Juříková

Porubské starší dorostence nezastavili ani Bobři. Vítězná vlna porubských mladíků je bohatší o sedmou v řadě a pátou výhru v nadstavbě. Devítigólovou výhru nastartovalo paradoxně porubské vyloučení, v němž hosté dvakrát skórovali. Do první přestávky se radovali Porubští ještě ze dvou gólů. Valaši se Mrázka snažili prostřelit, ale z těch několika šancí, které měli, udržel nakonec porubský gólman čisté konto. Po šedesáti minutách své první. Z celkem devíti gólů HC RT TORAX Poruba si jednu třetinu na konto připsal Tomáš Vojtášek.

Regionální liga staršího dorostu - N5 ne 17.12.14:00
HC Bobři Valašské Meziříčí
HC RT TORAX Poruba
0:9(0:4, 0:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 3. Häring, 4. Bukowski (Krátký), 6. Vojtášek (Richtár, Krátký), 16. Béreš (Bořuta), 24. Richtár (Vojtášek, Kroček), 36. Vojtášek (Stodůlka, Krátký), 42. Stodůlka (Vavřík, Becher), 44. Bořuta (Béreš, Krátký), 53. Vojtášek. Rozhodčí: Škrobák – Kovařčík, Novák. Vyloučení: 2:5, navíc Brodek (POR) 5+OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Střely na branku: 32:27. Diváci: 40. Průběh utkání: 0:9.
HC Bobři Valašské Meziříčí: Janoško – Pařízek, Brázdil, Škrhla, Nadýmáček, Kamaš – Kitzberger, Kuchařík, Vilém, Kubenka, Hrňa, Hep, Kulišťák
HC RT TORAX Poruba: Mrázek – Timura, Nagy, Kroček, Becher, Krátký – Béreš, Bukowski, Bořuta – Stodůlka, Vavřík, Brodek – Richtár, Häring, Vojtášek – Dlouhý

Dva góly v oslabení

Bobři hned v úvodu utkání získali početní výhodu, ale rozhodně si ji za rámeček nakonec nedali. Přesilovka při vyloučení Richtára byla v podstatě klíčovým okamžikem zápasu. Domácí totiž dvakrát inkasovali. První branku vsítil poté, co vystihl nahrávku obránců na modré čáře Daniel Häring. Střelu umístil nad lapačku Janoška a trefil se těsně pod horní tyč. Druhý gól v oslabení si připsal Jakub Bukowski v čase, kdy Richtárovi z trestu zbývalo třicet pět vteřin.
Domácí se snažili dobývat porubskou bránu, ale rychlé úniky hostujících hráčů nestačili zachytit včas. Z toho vyplynula třetí branka hostů. Tomáš Vojtášek se prosmýkl kolem branky a bekhendem poslal kotouč za Janoškova záda. Mrázka více méně zaměstnával nejvíc útočník Kuchařík, ale jeho projektily dokázal porubský gólman likvidovat.
Na další puk mezi třemi tyčemi se čekalo rovných deset minut. Bořuta se postavil před Janoška a ten tak neviděl, jak Viliam Béreš z levého kruhu poslal puk do brankové sítě.

Třetina bez trestných minut

Po první výměně stran se dostali domácí pod tlak a z toho pramenilo špatné vyhození kotouče ze třetiny. Toho bezezbytku využil Jan Richtár, když z mezikruží nacílil a zvýšil porubské vedení už na 5:0. To se psala čtvrtá minuta druhého dějství. Pak se ke slovu dostali Bobři. Jenže herní i střelecký tlak nedokázali zúročit ve snížení náskoku hostí. Domácí vsadili všechny síly do útočení a zapomínali na zadní řady, kde hlavně v brankovišti nečetli dobře hru. Toho využil Tomáš Vojtášek a sám před gólmanem, zachoval klidnou hlavu. Kličkovanou v brankovišti zakončil střelou nad ležícího Janoška. Více gólů se díky zlepšené domácí obraně diváci nedočkali. Domácí se zlepšili i v útoku, jenže jim nebylo přáno radosti z gólového úspěchu. Hosté vytlačovali hráče s pukem na hrazení, a když už se domácí dostali ke střelbě, v bráně stál koncentrovaný Mrázek. Navíc to byla asi nejrychleji odehraná třetina, protože hráči se vyvarovali vyloučení.

Vojtáškův docílený hattrick a první vychytané shut-out Mrázka

Další minelu v bobřím brankovišti trestal ve třetí třetině Daniel Stodůlka. Gólman nezakryl včas kotouč lapačkou po dorážce Vavříka, který se jako poslední dotkl puku jeden ze čtyř porubských Danielů, kteří zrovna slavili svátek – Stodůlka. Uběhly dvě hrací minuty a po nevydařené návštěvě Bobrů v útočné třetině přišla výuka přesných nahrávek a zakončení do odkryté poloviny branky. Krátký zatáhl kotouč přes střední pásmo, nahrál na střed Bérešovi, který na sebe natáhl gólmana, aby pak puk poslal nekrytému Richardu Bořutovi, který už jen nasměroval puk do branky. Janoško se nemohl stačit přesunout a obrana Valachů nestíhala bruslit.
Domácím se naskytla dlouhá pětiminutová přesilovka díky Brodkovi, který dostal trest do konce utkání za faul kolenem a vyřadil ze hry i faulovaného Kuchaříka. Jenže hosté hru ve čtyřech mají natrénovanou dobře a Bobry k vážnější akci skoro nepustili. Naopak i oni zatápěli v útočném pásmu, ale k brance se dopracovali až v plném počtu hráčů a po dalším ubráněném oslabení. Tomáš Vojtášek zkompletoval hattrick sedm minut před koncem základní hrací doby. Rychlé přesunutí hry před Janoška a opět nedobránění útočníka, který se dostal lehce do brankoviště. Poruba pak domácím nabídla ještě jednu početní výhodu, ale svěřenci trenéra Pařízka nedokázali Mrázkovi jeho první nulu smazat.

Ohlasy k utkání

Tomáš Pařízek (HC Bobři Valašské Meziříčí): Utkání bylo rozhodnuto ve čtvrté minutě, kdy jsem inkasovali podruhé ve vlastní přesilovce. Pak jsme to měli v hlavách a nedokázali se po zbytek zápasu dostat do hry.

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): Nebýt dvou gólů, které jsme dali v oslabení, asi by se utkání vyvíjelo jinak. Po těžkém ukání doma s Opavou jsme potřebovali takové herní uklidnění. Je jen škoda vyloučení Brodka, který tak nemůže nastoupit do dalšího utkání.