Starší dorost vstoupil do nadstavby famózně, Techniku smetl osmi góly

03.12.2017, Gabriela Juříková

V Regionální lize staršího dorostu se rozjela nadstavbová část, když se sloučily skupiny G a H do skupiny M. V prvním utkání se střetla ve své skupině druhá Poruba doma s třetím týmem druhé skupiny Technikou Brno. Dalo se očekávat těžké utkání, ale domácí se, jak je jim vlastní, do zápasu položili a už v první třetině si vypracovali pětigólový náskok. Ve druhé části základní hrací doby po šestém gólu sice polevili a Technika tak snížila náskok, ale ve třetím dějství už byl zápas opět v rukou porubských mladíků. Dvěma góly a asistencemi se na výhře HC RT TORAX Poruba 8:2 podílel Jakub Bukowski, Dvougólovým byl i Viliam Béreš s jednou asistencí.

Regionální liga staršího dorostu - N1 ne 3.12.13:30
HC RT TORAX Poruba
Technika Hockey Brno
8:2(5:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Béreš (Bukowski, Pliska), 10. Béreš (Bukowski, Bořuta), 16. Bukowski (Vojtášek), 17. Stodůlka, 20. Brodek (Husák), 23. Morávek (Häring, Vojtášek), 46. Bukowski (Béreš), 54. Kroček (Stodůlka, Brodek) – 37. Alešin (Kudrna), 54. Malý (Horký). Rozhodčí: Smilek – Gančarčík, Vengřín. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 56:29. Diváci: 77. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1, 7:2, 8:2.
HC RT TORAX Poruba: Mrázek – Timura, Pliska, Husák, Pitucha, Nagy, Kroček, Krátký, Becher – Béreš, Bukowski, Bořuta – Stodůlka, Vavřík, Brodek – Morávek, Häring, Vojtášek – Dlouhý
Technika Hockey Brno: Lambert (17. Horký) – Kučera, Lučivňák, Kousal, Hejduk, Čiliak, Kudrna – Alešin, Ognar, Malý F., Švarcberger, Malý J., Kalhaus, Malý V., Kerbler, Kunst, Hovorka, Brůžek

V jednoduchosti je krása

V nadstavbě se začalo úplně od nuly, a tak do toho šly obě mužstva tzv. po hlavě. Technika kousala od prvního vhození kotouče na led, ale nebylo ji souzeno překonat porubskou obranu, natož gólmana Mrázka. Na druhé straně se osvědčila jednoduchost střelby. V podstatě všech pět porubských gólů padlo po ledě nebo z dorážek. Poprvé překonal brankáře Lamberta v začátku deváté minuty Viliam Béreš, aby po minutě gólman kapituloval opět po střele Viliama Béreše. Z nenápadné akce se zrodil třetí gól domácího týmu. Jana Lamberta překonal Jakub Bukowski, a když hostující gólman inkasoval po čtvrté, tentokrát na něj vyzrál Daniel Stodůlka, odporoučel se na střídačku. Do brněnského brankoviště se postavil Michal Horký. Netrvalo dlouho a po chybě obrany Techniky ukázal sudí, nečekaně pro všechny přítomné, do branky na znamení dosažení gólu. Jeho autorem se stal těsně před koncem první třetiny Jiří Brodek. HC RT TORAX tak šel do kabin s vysokým náskokem pěti gólů dosažených jednoduše po ledě.

Domácí polevili, Technika zlepšila defenzivu a Mrázek přišel o čisté konto

Poté, co domácí dobyli brněnskou branku pošesté, stalo se tak ve třetí minutě druhého dějství díky pohotového doklepnutí střely Häringa Michalem Morávkem, se defenziva Techniky podstatně zlepšila. Porubští měli několik úniků, přečíslení, ale další puk za Horkého záda nedostali. Domácí jakoby se spokojili s výsledkem a přestali hrát svou hru. Tím dovolili soupeři vrátit se do zápasu a ten získával jednu šanci za druhou. Ondřeji Kalhausovi se to v první polovině druhé třetiny ještě nepodařilo, ale v čase 36:25 už Mrázek lovil kotouč ze své sítě. Zápěstím mu kotouč za brankovou čáru poslal Michal Alešin. Na ledě se začalo více jiskřit, a tak rozhodčí sahal po vzájemných vyloučeních, aby horké hlavy zklidnil.

Taktovka opět v rukou Poruby

Po gólově vyrovnané druhé třetině se domácí vrátili po druhé výměně stran opět ke své hře a na ledě to bylo znát. Hráči Techniky hráli tvrdě do těla, aby dostali aspoň trochu domácí pod tlak, a mohli tak s utkáním něco udělat, ale hráči trenérského dua Suchánek – Pavlačka se emočně drželi. Slovní přestřelky ustály oba týmy s několika domluvami hlavního sudího. K šesti doposud dosaženým gólům domácí hráči přidali další dva. V šesté minutě třetí třetiny se k dvoubrankovému Bérešovi přidal Jakub Bukowski. Pak se ke slovu dostali hosté. Potrestali domácí vyloučení a za přispění nahrávky gólmana Horkého snížil na 7:2 Vojtěch Malý. Toto skóre ovšem vydrželo pouhých dvacet vteřin. Po vyhraném středovém buly se Porubští dostali do útočné třetiny a Filip Kroček stanovil konečný výsledek na 8:2. Zbývajících šest minut hry se totiž nic zásadního nestalo, byť byly k vidění střelecké pokusy na obou stranách.

Ohlasy k utkání

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): U nás je tradicí, že když vedeme, polevíme. Což se stalo i dnes, kdy jsme od začátku druhé třetiny vedli 6:0. Kluci si začali na ledě hrát, co chtěli, hráli sami na sebe a až po druhé přestávce se zase zformovali a začali hrát to, co měli. Pak jsme si už zápas pohlídali. Hodně to bolelo, Technika skončila ve své skupině třetí, má mužstvo postavené na několika kvalitních hráčích. Navíc dobře bruslí a hraje tvrdě do těla. Jak už jsem říkal, utkání jsme rozhodli díky gólům v první třetině.

Čeněk Kundela (HC Technika Brno): Kluci si dneska vzali všechno po svém. Byli všude pozdě a nejsou zvyklí, že není na nic čas. A než to pochopili, soupeř už vedl 5:0. Pak sice polevil, což tak bývá a tím jsme se dostali malinko do hry a vypracovali jsme si několik šancí, jenže jsme je neproměnili. Musím říct, že soupeř byl jednoznačně lepší.