Krize nekončí, Poruba prohrála i na ledě předposlední Kopřivnice

29.01.2018, René Chyla

Porubští hokejisté stále hledají cestu z krize ven. HC RT TORAX sice dokázal ve třetí třetině zápas otočit, nicméně v 58. minutě nechal také vyrovnat exporubského Adama Červenku a utkání muselo rozhodnout až prodloužení. V něm však byli šťastnější domácí borci, kteří díky výstavní brance Ondřeje Sluštíka berou dva body za výhru 4:3. Porubští tak neodčinili domácí zaváhání s Valašským Meziříčím a svým pronásledovatelům odskočili o jediný bod.

2. liga – skupina Východ - 35.kolo po 29.1.18:00
HC ISMM Kopřivnice
HC RT TORAX Poruba 2011
4:3p(1:1, 1:0, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Pargáč (Bail, Sluštík O.), 26. Kofroň (Krutil, Mach), 58. Červenka (Tomášek, Vyčesaný), 62. Sluštík O. (Marek, Stříž) – 5. Káňa J. (Zachar), 42. Haas (Zdeněk, Hryciow), 56. Ollender (Finsterle). Rozhodčí: Král – Urubčík, Holibka. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 428. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.
HC ISMM Kopřivnice: Hromada – Štěpánek, Heinzl, Stříž, Marek, Mrowiec, Krutil, Bail, Merenda – Červenka, Raška, Pargáč, Tomášek, Vyčesaný, Hrubý, Sluštík O., Mach, Bartošák, Pěnčík, Kofroň, Gola P.
HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela – Puškár, Adam (od 29. Slavík); Dresler, Kaluža; Hryciow, Janota – Káňa J., Zachar, Gelnar – Haas, Káňa T., Zdeněk – Finsterle, Jaroš, Ollender

Hvězdy zápasu

Jiří Pargáč (KOP) (1+0)
Ondřej Sluštík (KOP) (1+1)
Adam Červenka (KOP) (1+0)

Pargáčovo vedení zkrotil ihned Jan Káňa

Dohrávka 35. kola druhé ligy mezi Kopřivnicí a Porubou nabídla už ve čtvrté minutě první přesilovku a za katr musel odejít David Zachar. Domácí se s nabídnutou příležitostí popasovali více než výborně, k využití jim stačilo pouhých dvanáct sekund. Střelu Marka Baila sice ještě Hynek Kůdela vyrazil, na dorážku Jiřího Pargáče, který už pálil do prázdné branky, si ale neměl šanci ani sáhnout – 1:0. Porubští ovšem bleskově odpověděli. V páté minutě nahodil kotouč do brankoviště David Zachar, kde už byl připraven Jan Káňa, jenž tečoval nechytatelně puk pod víko. Petr Hromada ani nezareagoval – 1:1. Další zajímavá šance se zrodila v minutě deváté, kdy kopřivnická Tatra ujela v oslabení do přečíslení, v němž Ondřej Sluštík nahrával nalevo Jiřímu Pargáčovi, toho ale zastavila vyrážečka porubského gólmana.


Puškárův vlastňák, zmar v přesilovkách a Pargáčovy dorážky

Kopřivnice si vzala vedení zpět opět v přesilové hře. Ve 26. minutě se v brankovišti nedomluvil s porubským gólmanem Jan Puškár, od jehož brusle se puk nešťastně odrazil mezi Kůdelovy betony. Branka pak byla připsána Adamu Kofroňovi – 2:1. HC RT TORAX mohl srovnat po faulu Patrika Goly, přesilovka ale nepřinesla nic a domácí se spolehlivě ubránili. Ve 36. minutě pak Petr Hromada vyjel z brankoviště až ke kruhům, přičemž jej chtěl přechytračit Lukáš Finsterle, nicméně z rohu kluziště nikoho rychle nenašel a celá akce tak skončila tak rychle, jako začala. Třetí branku domácího týmu měl na holi v poslední minutě Jiří Pargáč, ani několik jeho dorážek ale svůj cíl nenašlo.


Haas s Ollenderem dokonali obrat

Porubští hokejisté vyrovnali v Kopřivnici ve 42. minutě. Jiří Zdeněk nahrával zprava před brankoviště Marku Haasovi, jenž tečoval puk nad pravé Hromadovo rameno – 2:2. Tomáš Káňa o chvíli později hledal znovu Marka Haase, ten ale tentokrát branku minul. Ostravané měli výhodu jednoho hráč v poli od 52. minuty, dvě minuty sice domácí točili v jejich pásmu, obrat ale ne a ne přijít. Vše se vydařilo až necelých pět minut před koncem, kdy Lukáš Finsterle vyzval Samuela Ollendera, který poslal kotouč pod horní tyčku – 2:3.


Červenkova radost, tyč Hrubého a rozhodnutí Sluštíka v prodloužení

Kopřivnice ožila a zásluhou bylo vyrovnání v 58. minutě, kdy se ve zmatku v porubském brankovišti zorientoval Adam Červenka a ten prostřelil ležícího Hynka Kůdelu – 3:3. A mohlo být ještě hůře, o pár vteřin později si totiž mezi kruhy nabruslil Daniel Hrubý, za porubským gólmanem ale zazvonila jen tyč. Rozseknutí přineslo až prodloužení, ve kterém v čase 62:00 dostal mezi kruhy puk Ondřej Sluštík, jenž vymetl levý růžek porubské brány – 4:3.


Ostatní zápasy 35. kola

Nový Jičínvs.Šumperk3:2
Val. Meziříčívs.Hodonín3:7

Ohlasy k utkání

Jaroslav Kofroň (HC TATRA Kopřivnice): Myslím si, že jsme odehráli výborné utkání. Proti favoritovi jsme nebyli určitě horším týmem, škoda jen několika nepozorností ve třetí třetině, kde Poruba díky našim chybám otočila. Byly to ale zbytečné góly, za vítězství jsem však určitě rád. Za předvedený výkon jsme si ale zasloužili všechny tři body.

Aleš Flašar (HC RT TORAX Poruba 2011): Byl to zápas, který jsme měli vyhrát, protože ve třetí třetině jsme soupeře drtili a zápas jsme tam také otočili. Upozorňovali jsme kluky, že všechno hrají na brankoviště, ale právě v tomto prostoru potom necháme hráče, který vyrovná. V prodloužení se sice k nim puk odrazil, ale musíme tam mít jednoznačně hráče rozebrané a nedávat jim tolik prostoru ke střele. Zápas jsme si prohráli v pěti minutách, protože jsme utkání měli pod kontrolou. V prodloužení jsme také nedali své šance, ale zatím nám to tam jednoduše nepadá, což je velký problém. Třetí třetina ale byla z naší strany vynikající, tam jsme měli dát čtyři pět branek a bylo by po zápase.

Tabulka po dohrávce 35. kola

mužstvo zápasyskórebody
1.Poruba 33143:9269
2.Hodonín 34146:10365
3.Šumperk 34150:9463
4.Nový Jičín 3488:11050
5.Val. Meziříčí 34116:12246
6.Kopřivnice 3599:14442
7.Opava 3382:15922