Ligový mladší dorost nestačil na Frýdek–Místek

30.08.2017, David Kubatík

V rámci letní přípravy se ligoví mladší dorostenci utkali se stejně starým výběrem Frýdku–Místku. Hosté již od prvních minut ukazovali svou kvalitu, na kterou hráči Poruby neměli nárok. Všechny branky domácího týmu vstřelil Jonáš Barčák, který se tak blýskl hattrickem. Za hosty hattrick nastřílel Benjamin Kolder.

Přípravné zápasy mladšího dorostu "B" - přát. st 30.8.15:30
HC RT TORAX Poruba "B"
HC Frýdek-Místek
3:11(1:5, 0:3, 2:3)
Branky a nahrávky: 11. Barčák (Spurný), 43. Barčák (Pavlík), 55. Barčák (Pavlík, Spurný) – 1. Blaha, 5. Kolder (Velička), 12. Piskoř (Hrnický), 12. Velička (Dvořák), 19. Piskoř (Hudeček), 32. Hranický, 33. Strejček (Řihošek), 37. Kolder (Dvořák), 47. Hudeček, 47. Kolder, 55. Řihošek (Strejček). Rozhodčí: Janda T. – Kořistka. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:0 . V oslabení: 0:2. Diváci: 45. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:8, 2:8, 2:10, 3:10, 3:11.
HC RT TORAX Poruba "B": Števanka – Prepsl, Bechný, Stehlík, Rychtár, Barčák, Pavlík, Spurný, Stibor, Prášek, Prokeš, Hlavatý, Hrabiš, Pohl, Kubalák, Zeman, Luzar
HC Frýdek-Místek: Krška (32. Filák)– Hranický,Hájek, Adámek, Velička, Smatelka, Piskoř, Kusak, Hudeček, Kolder, Blaha, Dvořák, Strejček, Řihošek, Rypal, Holeczy

Hosté z Frýdku začali zostra, navíc i s kouskem štěstí. Hned po 31 vteřinách po vhazování v útočném pásmu vyslal lehkou střelu ze své hole Marek Blaha a ta propadla brankáři Števankovi výstrojí a dojela až za brankovou čáru - 0:1. Úvodní branka hosty nabudila a už za chvíli, na začátku 5. minuty ujel domácím obráncům Benjamin Kolder a střelou k tyči nedal domácímu brankáři šanci – 0:2. V čase 5:20 už mohl být rozdíl ve skóre třígólový, pokus jednoho z Frýdeckomísteckých borců však skončil jen na tyči porubské branky. Stejný scénář se pak opakoval přesně za čtyři minuty i na druhé straně. V 11. minutě při hře 4 na 4 se po přihrávce Adama Spurného dostal do krásného úniku Jonáš Barčák a neomylně snížil na rozdíl jedné branky – 1:2. Bohužel, po necelé minutě už bylo po naději. V rychlém sledu se trefil Martin Piskoř po přihrávce Ondeje Hranického a Jonáš Velička po přihrávce Radka Dvořáka – 1:4. I přes následnou zvýšenou aktivitu Porubských se snížit nepodařilo, a tak udeřili opět hosté. V čase 19:00 přihrál od levého mantinelu Martin Piskoř a pro Zdenko Hudečka už nebyl žádný problém doklepnout puk do odkryté brány. První třetinu tedy ovládli hosté z Frýdku–Místku poměrem 1:5.

Jak skončila třetina první, pokračovala i ta druhá. Naprostou dominancí Frýdeckomísteckých. Dlouho se však v prostřední periodě nemohli prosadit. Povedlo se to až ve 32. minutě Ondřeji Hranickému, který vystřelil od modré a po pozdní reakci Števanky zvýšil na 1:6. Přesně o minutu později už hosté slavili znovu. Od levého mantinelu vyslal Martin Řihošek přihrávku do brankoviště, ve kterém se Emil Strejček nemýlil – 1:7. Gólově, podobně jako první, bohatou třetinu na začátku 37. minuty uzavřel Benjamin Kolder po přihrávce Radka Dvořáka a zvýšil na 1:8.

Třetí perioda začala mírným tlakem domácích. Aktivní hra hned od začátku slavila úspěch. Na 2:8 snížil Jonáš Barčák. Potom se však začaly dít věci. V čase 45:31 nabídl domácím přesilovku po svém faulu Jonáš Telička. Ti ji ovšem absolutně nezvládli a dvakrát v ní inkasovali. Nejdříve se z prostoru levého kruhu trefil Zdenko Hudeček a o 28 vteřin později z toho pravého Benjamin Kolder – 2:10. V 55. minutě se po přihrávce Erika Strejčka prosadil Martin Řihošek . O 11 vteřin později zkompletoval svůj hattrick Jonáš Barčák, který už jen zkorigoval konečný výsledek utkání na 3:11. I když utkání skončilo tímto výsledkem, domluvili se ještě trenéři na nájezdech. V těch si Porubští trochu zlepšili náladu, když se jim v nich podařilo zvítězit 2:1.