B-tým na závěr základní části přejel rezervu Nového Jičína, ve čtvrtfinále čeká Krnov

11.02.2018, René Chyla

Povinné tři body splněny. Karty už byly rozdány, a tak porubské béčko odcestovalo do Nového Jičína v naprostém klidu. V podobném duchu také odehrálo celý zápas, o jehož výsledku rozhodla první dvacetiminutovka, kterou Pavlačkovi svěřenci vyhráli 5:0. Do konce zápasu se pak ještě prosadil Jiří Brodek s Vojtěchem Černínem, kteří tak pečetili výhru 7:3. Porubský B-tým zakončil základní část vítězně, v níž nastřílel ze všech klubů nejvíce branek, obrana se pak řadí v rámci krajské desítky mančaftů na třetí nejlepší flek. Ve čtvrtfinále, které se hraje na dva vítězné zápasy a které je na programu v porubské RT TORAX ARENĚ již ve středu 14. února, narazí Porubští na Krnov.

Krajská liga Moravskoslezského kraje - 27.kolo ne 11.2.14:30
Ďáblové Nový Jičín "B"
HC RT TORAX Poruba "B"
3:7(0:5, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 29. Juříček, 36. Ertel (Ohera, Hermann), 42. Hermann (Ertel) – 2. Bernát (Gola R., Poláček), 6. Korec (Sysala, Chomič), 13. Chomič (Sysala, Dvořák), 16. Ščurek (Buček, Rosypka), 19. Korec (Sysala), 30. Brodek (Buček, Rosypka), 48. Černín (Buček, Sysala). Rozhodčí: Jeřábek – Bartoň, Srníček. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 42. Střely na branku: 23:43 (3:16, 9:14, 11:13). Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6, 3:6, 3:7.
Ďáblové Nový Jičín "B": Sonnek – Pernický, Már, Kysučan J., Humplík – Ertel, David, Juříček, Ohera, Hermann, Fajmon
HC RT TORAX Poruba "B": Vrba – Dvořák, Černín; Ščurek, Poláček; Štěpán, Široký; Prepsl – Korec, Sysala, Chomič – Buček, Rosypka, Brodek – Bernát, Hudec, Gola R.

Hvězdy zápasu

Martin Buček (POR) (0+3)
David Sysala (POR) (0+4)
Filip Ohera (NJČ) (0+1)

Bernátovo víko a Korcovo navýšení

Béčko začalo na ledě rezervy Nového Jičína dle papírových předpokladů a domácí výběr během první třetiny prakticky k ničemu nepustilo. To hosté z Ostravy začali svůj brankostroj už ve druhé minutě, kdy Robin Gola našel zpoza branky mezi kruhy Jana Bernáta, který dělovkou pod víko otevřel skóre – 0:1. V šesté minutě pak David Sysala přenechal kotouč mezi kruhy Janu Korcovi, jenž přízemní střelou překvapil Václava Sonnka k levé tyči – 0:2.


Gólový návrat Ščurka

Ve třinácté minutě nachytali Porubští v nedbalkách domácího gólmana potřetí. Václav Chomič napřáhl na pravém kruhu a kotouč zaplul nad levé Sonnkovo rameno – 0:3. Za pár minut se vylučovalo na obou stranách a k vidění byla hra čtyři na čtyři. Vladimír Rosypka najel do pásma, přenechal puk Martinu Bučkovi, který objel domácí klec a přesným pasem našel na hranici kruhu Petra Ščurka, jenž pod břevno přidal čtvrtý zářez – 0:4. To ale stále nebylo v první třetině vše. V devatenácté minutě sice Václav Sonnek Sysalovu střelu vyrazil, na dorážku Jana Korce do prázdné brány si už ale nesáhl – 0:5.


Bučkův únik, snížení Juříčka a Brodkova fazóna

Druhá dvacetiminutovka už byla z porubské strany vlažnější. Ve 22. minutě sice Adam Vrba střelu Milana Ertela vyrazil, a Tomáš Hermann tím pádem mohl zakončovat do zcela odkryté brány, novojičínský útočník ale trestuhodně minul. Za čtyři minuty zase na druhé selhal Martin Buček, který nedokázal proměnit svůj únik domácí obraně. Nový Jičín se první trefy dočkal ve 29. minutě. Adam Vrba ležel bezmocný v brankovišti a chybu hostů potrestal střelou do prázdné Daniel Juříček – 1:5. Za minutu však Porubští krotili domácí radost. Martin Buček nahrával do jízdy Jiřímu Brodkovi, jenž bekhendovým blafákem potvrdil svou letošní formu – 1:6.


Sysala nastřelil břevno, pak přišla lekce z produktivity

Za dalších pár sekund naservíroval Davidu Sysalovi ideální pas Václav Chomič, prvně jmenovaný ale napálil pouze břevno. Domácí výběr tak udělil Ostravanům lekci z produktivity. Nový Jičín se dostal do přečíslení tři na jednoho, v němž Filip Ohera našel po své levici Milana Ertela a ten bekhendem zamířil k pravé tyči porubské branky – 2:6. V závěru třetiny pak domácí tápali, Vladimír Rosypka, ani Václav Chomič ale na Václava Sonnka nedokázali ani naněkolikrát vyzrát.


Hermannova jiskra, Golova tyč, poté řádil Buček

Ďáblové snížili na rozdíl tří branek ve 42. minutě, a chvíli tak zadělali na menší zápletku. Tomáš Hermann nikým nehlídaný projel do útočného pásma a přesnou ranou zamířil k levé tyči – 3:6. Za minutu málem Ostravané znovu odskočili, Robin Gola ale z ostrého úhlu trefil jen tyč. Co se nepovedlo jemu, to už dokonala Bučkova formace ve 48. minutě. Právě Martin Buček v přečíslení zkušeně našel po své pravici Vojtěcha Černína, který prostřelil přesouvajícího se novojičínského brankáře ke vzdálenější tyči – 3:7. V 58. minutě pak ještě Martin Buček poslal kotouč na teč Vladimíru Rosykovi, ten však ale neměl svůj den a ani tutot tutovku neproměnil.


Ostatní zápasy 27. kola

Orlovávs.Frýdek-Místek "B"5:4
Bohumínvs.Studénka4:2
Český Těšínvs.Rožnov pod Radhoštěm10:5
Horní Benešovvs.Krnov4:1

Ohlasy k utkání

Filip Ohera (Ďáblové Nový Jičín "B"): O výsledku jednoznačně rozhodla první třetina, kterou jsme prohráli 0:5, soupeř pak zápas už jen dohrával a myslím, že se v pohodě připravil na první kolo playoff. Především bych chtěl ale pochválit naše kluky, protože jsme hráli v deseti lidech a ani v takovém počtu, ani za žádného stavu to kluci nezabalili a odmakali zápas až do konce. Sezonu jsme chtěli zakončit pozitivně, a tak jsme hodlali po celou dobu s výsledkem alespoň ještě něco udělat a dali jsme alespoň nějaké góly. Porubě přeji úspěšné playoff, mají velmi těžkého soupeře, takže mnoho úspěchů.

Marek Pavlačka (HC RT TORAX Poruba "B"): Ze zápasu jsme měli menší obavy, aby kluci nepřistoupili k utkání nějak lehkovážně a aby se nám to ještě před středečním playoff nějak nezhroutilo. Kluci k tomu ale přistoupili celkem slušně a po většinu zápasu hráli to, co se od nich očekávalo. Byl to takový volnější zápas, který si hráči užili a něco takového je potřeba, protože ve středu to bude už svazujícízápas, kde půjde o bytí a nebytí, takže tam k tomu musíme přistoupit už naprosto jinak.

Tabulka po základní části

mužstvo zápasyskórebody
1.Orlová 27136:8665
2.Bohumín 27143:8460
3.Studénka 27141:9758
4.Poruba "B" 27164:9152
5.Krnov 27114:10945
6.Český Těšín 27151:12642
7.Frýdek-Místek "B" 27116:9542
8.Horní Benešov 2789:15024
9.Rožnov pod Radhoštěm 27108:17116
10.Nový Jičín "B" 2749:2021

ČTVRTFINÁLOVÉ DVOJICE

Orlovávs.Horní Benešov
Bohumínvs.Frýdek-Místek "B"
Studénkavs.Český Těšín
Poruba "B"vs.Krnov



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011