B-tým smetl v bitvě o čtvrté místo Český Těšín hořkou jedenáctkou, Rosypka zazářil hattrickem

21.01.2018, René Chyla

Kdo čekal, že zápas tabulkových sousedů v přímé bitvě o čtvrtý flek rozhodne třeba jen jediná chyba, byl zcela vyveden z omylu. Porubští si otevřeli střelnici už v první třetině a ve svém brankostroji pokračovali až do samotného závěru . Hokejistům HC RT TORAX se vydařily přesilovky, Vladimír Rosypka se zaskvěl hattrickem a na čtyři branky nahrával David Sysala. Jeho formace byla u více než poloviny všech porubských gólů, střelecky se zapsali také Martin Vidlák nebo Jakub Hudec. Poruba si tak upevnila čtvrté místo a na pátý Český Těšín už má náskok čtyř bodů, k tomu navíc lepší vzájemné zápasy.

Krajská liga Moravskoslezského kraje - 24.kolo ne 21.1.13:30
HC RT TORAX Poruba "B"
HC Vlci Český Těšín
11:2(3:0, 4:2, 4:0)
Branky a nahrávky: 4. Gola R. (Sysala, Černín), 7. Korec (Sysala), 12. Černín (Korec, Veselý), 26. Rosypka (Sysala, Černín), 27. Gola R. (Vidlák, Chomič), 37. Vidlák (Chomič, Gola R.), 39. Chomič (Gola R., Vidlák), 44. Bernát (Veselý, Ščurek), 45. Rosypka (Sysala), 58. Rosypka (Baca), 60. Hudec (Veselý) – 22. Malíř (Vydra, Michejda), 30. Foltyn (Piecha, Vydra). Rozhodčí: Mareček – Orság, Opravil. Vyloučení: 5:10, navíc Korec (POR) 10 min. OT a Michejda (CET) trest ve hře. Využití: 4:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 266. Střely na branku: 31:35 (9:8, 12:18, 10:9). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 11:2.
HC RT TORAX Poruba "B": Vrba – Ščurek, Černín; Bijota, Široký; Baca, Štěpán; Prepsl, Hudec – Rosypka, Korec, Sysala – Gola R., Vidlák, Chomič – Gelnar, Gola P., Ballner – Bernát, Veselý
HC Vlci Český Těšín: Pavlíček (od 38. Šembera) – Vydra, Kozubek, Nevelöš, Michejda, Cháňa – Foltyn, Piecha, Malyjurek, Altera, Malíř, Voznica, Toman, Smuž, Stružík, Patrman

Hvězdy zápasu

David Sysala (POR) (0+4)
Adam Vrba (POR) (35 střel, 33 zásahů, 2 góly, 94.29% úspěšnost)
Vladimír Rosypka (POR) (3+0)

Ballner selhal, Golova trefa do Zlaté helmy a Korcův přehled

Utkání tabulkových sousedů začalo v neskutečném tempu. Ve třetí minutě se za posledního obránce hostů natlačil David Ballner, jeho pokus ale zastavil Kamil Pavlíček lapačkou. V další minutě to už však domácím vyšlo. Robin Gola napřáhl na levém kruhu a výstavně se trefil pod břevno – 1:0. Za tři minuty slavila střídačka HC RT TORAX podruhé. Po Sysalově ráně se kotouč odrazil mezi kruhy, odkud už Jan Korec zamířil přesně – 2:0. Za dvě minuty mohl Český Těšín snížit, přečíslení dva na jednoho ale vzal Karel Vydra na sebe a jen těsně minul levou tyč Vrbovy klece. Porubští následně využili svou první přesilovku. V deváté minutě totiž našel přesným pasem Jan Korec na druhé straně kluziště Vojtěcha Černína, jenž střelou k vyrážečku zařídil další výbuch euforie – 3:0. Porubští mohli čtvrtý gól přidat z další početní převahy, z tlaku ale nevytěžili nic a paradoxně se do úniku dostal Petr Malíř, který ztroskotal na Adamu Vrbovi.


Malíř snížil, Porubští ale rozhodli v přesilovkách

Vstup do druhé dvacetiminutovky se ale domácím příliš nepovedl. Český Těšín hrál dvojnásobnou přesilovku a také ji využil. Petr Malíř tečoval před gólmanem střelu od modré čáry přesně mezi betony – 3:1. HC RT TORAX se však výhodu dvou mužů v poli dočkal hned za tři minuty. David Sysala nahrával zprava k pravé tyči Vladimíru Rosypkovi, který uklidil puk do sítě – 4:1. Porubští hráli přesilovku parádně a i následnou klasickou početní převahu přetavili v gól. Robin Gola plácl do kotouče mezi kruhy a ten zapadl k pravé tyči – 5:1. Wolves byli na ručník, z čehož pramenila chyba v obraně a únik Vladimíra Rosypky, porubský útočník však zamířil jen do vyrážečky. Domácí šli o minutu později do čtyř a hosté snížili.


Narůstaly emoce a oči Chomiče

Jakub Gelnar sice svůj únik neproměnil, z následného protiútoku se však hráči Českého Těšína dostali do přečíslení, v němž se do puku opřel Tomáš Foltyn, jenž se trefil mezi Vrbovy betony – 5:2. Šance střídala šanci, na ledě však s narůstajícím skóre narůstaly také emoce, zejména těšínská střídačka reagovala na každý hraniční zákrok, ofsajd i zakázané uvolnění. Martin Vidlák byl blízko brance ve 32. minutě, z ostrého úhlu ale orazítkoval pouze tyč. Porubští o své výhře rozhodli na konci druhé třetiny. Nejprve přenechal zkušeně na modré čáře puk Martinu Vidlákovi Václav Chomič a hráč s osmnáctkou na zádech nachytal Kamila Pavlíčka pod vyrážečkou – 6:2. To však stále nebylo vše, když se ve 39. minutě prosadil z hranice pravého kruhu mezi betony Václav Chomič – 7:2. Pro Kamila Pavlíčka to už bylo příliš a v bráně přenechal místo Danielu Šemberovi.


Sólista Bernát a baleťák Rosypka

Domácí neztratili chuť ani po druhé přestávce a dále Wolves drtili. Jan Bernát se prezentoval individuální akcí, kdy se dostal až před gólmana a střelou pod víko si užil svůj kus slávy – 8:2. Za minutu zněla siréna arénou podeváté. Vladimír Rosypka se prosadil po otočce z předbrankového prostoru mezi betony – 9:2. Porubští dostali další možnost k navýšení ve dvojnásobné přesilovce, žádný z hráčů si však desátý gól na svou hruď přidělit nechtěl. Domácí přidali ještě dvě branky v úplném závěru zápasu.


Sběratel hattricků Rosypka, Michejdův zkrat a probuzení Hudce

V čase 57:16 vybojoval Jakub Baca kotouč za vlastní brankou, poté vyslal do úniku číhajícího Vladimíra Rosypku, který střelou mezi betony dokonal českotěšínskou zkázu – 10:2. Zápas byl rozhodnut, nicméně Tomáš Michejda prohru neunesl, zezadu nesmyslně a mimo hranice fair-play atakoval hokejkou Robina Golu do hlavy a pro oba aktéry utkání předčasně skončilo. Útočník hostujícího celku na svou oběť poté ještě nesportovně pokřikoval, za což vyfasoval trest ve hře – psal se čas 57:57. V brankovišti ale ještě 26 sekund před koncem zkusil štěstí Jakub Hudec a nezklamal – 11:2.


Ostatní zápasy 24. kola

Orlovávs.Studénka3:6
Rožnov pod Radhoštěmvs.Nový Jičín "B"6:3
Frýdek-Místek "B"vs.Horní Benešov6:0
Bohumínvs.Krnov4:3

Ohlasy k utkání

Marek Pavlačka (HC RT TORAX Poruba B): Toto utkání nám vyloženě sedlo, výborně jsme si jej rozehráli už v první třetině a celý zápas jsme měli víceméně pod kontrolou. Zkomplikovali jsme si to možná malinko brzkým vyloučením ve druhé třetině, kdy se utkání mohlo zdramatizovat, ale kluci bojovali a celkově si tento zápas užili a zaslouženě vyhráli. Já osobně jsem je už dlouho neviděl hrát tak s chutí a nadšením jako v tomto duelu.

Tabulka po 24. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Orlová 23109:7253
2.Bohumín 23126:7151
3.Studénka 22119:7849
4.Poruba "B" 23143:8043
5.Český Těšín 23128:10139
6.Krnov 2496:9739
7.Frýdek-Místek "B" 23102:7936
8.Horní Benešov 2272:12818
9.Rožnov pod Radhoštěm 2495:14616
10.Nový Jičín "B" 2237:1681



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011