Krnov řádil v přesilovkách, béčko schytalo nejvyšší porážku sezony

13.01.2018, René Chyla

Tak tohle tedy nevyšlo. Porubské béčko odcestovalo do Krnova bez posil z A-mužstva a na ledě soupeře muselo skousnout nejvyšší porážku v sezoně. Domácí si vytvořili náskok už v první třetině, na který HC RT TORAX jen těžko hledal recept, a tak Ostravané prohráli nakonec vysoko 2:7. Krnovskou výhru dirigoval hattrickem Jan Kostovský, který vyhnal spolu se svými spoluhráči Adama Vrbu z klece už po prvních dvaceti minutách. Ani výměna gólmanů ale ke zvratu nepomohla, za hosty dokázali alespoň částečně korigovat výsledek Martin Buček s Vladimírem Rosypkou.

Krajská liga Moravskoslezského kraje - 23.kolo so 13.1.17:00
HK Krnov
HC RT TORAX Poruba "B"
7:2(3:0, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 4. Michálek (Galvas), 15. Kysučan (Galvas), 18. Kostovský (Havlíček), 25. Kostovský (Michálek, Kysela), 44. Tošenovjan (Polok, Weiss), 47. Kostovský (Kysela), 52. Tošenovjan (Havlíček, Holeš) – 40. Buček (Baca), 53. Rosypka. Rozhodčí: Pelc – Káňa T., Trčka. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 402. Střely na branku: 32:23 (12:6, 10:10, 10:7). Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1, 7:2.
HK Krnov: Novák – Dohnal, Galvas, Kysela, Ševčík, Mosler, Hon – Polok, Weiss, Svoboda, Kysučan, Michálek, Kostovský, Tošenovjan, Havlíček, Holeš, Nardelli, Kosina
HC RT TORAX Poruba "B": Vrba (od 21. Zavadil) – Baca, Dvořák; Ščurek, Široký; Hranoš, Štěpán – Rosypka, Černín, Buček – Korec, Sysala, Chomič – Prepsl, Gola R., Veselý

Hvězdy zápasu

Pavel Michálek (KRN) (1+1)
Jan Weiss (KRN) (0+1)
Jan Kostovský (KRN) (3+0)

Michálkovo nachytání a tyč Dohnala

První třetina na krnovském ledě byla pro porubské béčko zřejmě nejhorší ze všech třetin v dosavadním průběhu sezony. Úvodní gól si za rámeček příliš nedá porubský brankář, jemuž propadla ve čtvrté minutě střela Pavla Michálka, který si najel na pravý kruh a trefil se přímo mezi betony – 1:0. David Galvas o chvíli později nahodil puk před brankoviště, kde byl připravený René Kysučan, který tečoval jen těsně vedle pravé tyče. V patnácté minutě ze stejné pozice trefil tyč Jiří Dohnal.


Galvasův klid, Rosypkův únik a Kostovského přesná střela

Krnov při této šanci hrál přesilovku, kterou nakonec také využil. Do střely Reného Kysučana vložil hůl David Galvas, který ve zmatku nezazmatkoval a navýšil krnovské vedení – 2:0. Naději hostům mohl vrátit Vladimír Rosypka, který ujel domácí obraně, bekhendovou střelu ale lapačkou zastavil připravený Jiří Novák. Zmar v první třetině byl dokonán v osmnácté minutě, kdy si Jan Kostovský najel mezi kruhy a přízemní střelou překonal Adama Vrbu mezi betony – 3:0. V závěru dostali Ostravané 89 sekund dlouhou dvojnásobnou přesilovku, v té se ale RT TORAX neprosadil, a domácí tak odcházeli do šaten o poznání spokojenější.


Stoprocentní Krnov v přesilovkách, držák Zavadil a sólista Baca

Do druhé třetiny nastoupili Ostravané v brance s Janem Zavadilem. Domácí borci dostali k dispozici druhou přesilovku a i druhou také využili. Pokus Pavla Michálka porubský brankář parádně vykryl, kotouč se ale následně odrazil do brankoviště, kde měl už Jan Kostovský lehkou práci – 4:0. Další branku mohl přidat Štěpán Holeš, který se uvolnil na levé straně, Jan Zavadil ale vyjel daleko od své branky a šanci zlikvidoval. V signalizované výhodě ujeli krnovští hráči dokonce tři na jednoho, Jan Zavadil se ale znovu stačil parádně přesunout. HC RT TORAX vydoloval první branku až v samém závěru druhé dvacetiminutovky, kdy Jakub Baca předvedl parádní sólo přes celé hřiště a zpoza Novákovy klece nahrával mezi kruhy Martinu Bučkovi, jenž zamířil mezi betony přesně – 4:1.


Krnov exceloval ve všech herních situacích, Kostovský dal hattrick

Porubští hokejisté hráli zkraje poslední třetiny znovu v oslabení a znovu také inkasovali. Tomáš Polok nahodil puk od modré a před brankovištěm do něj stihl klepnout ještě Michal Tošenovjan, který se trefil mezi betony – 5:1. Krnov se prosadil i ve vlastním oslabení. Ve 47. minutě se nikým nehlídaný Jan Kostovský ocitl až mezi kruhy, odkud do protipohybu brankáře navýšil vedení – 6:1. Tentýž hráč mohl o chvíli později ke svému hattricku přidat i další gól, z kruhu ale trefil jen tyč.


Weissova šance a kosmetická úprava Rosypky

Za pár desítek vteřin zahrozili domácí hokejisté znovu, Jan Weiss si povytáhl Jana Zavadila, snad z metru ale trestuhodně netrefil odkrytou branku. Co se nepovedlo jemu, to se povedlo o minutu později Michalu Tošenovjanovi, který z mezikruží zavěsil k pravé tyči – 7:1. Poslední slovo ale měli přeci jen hráči HC RT TORAX. Vladimír Rosypka se prezentoval individuální akcí a z mezikruží uklidil kotouč pod horní tyč – 7:2. Ještě více mohl upravit skóre Václav Chomič nebo Jan Korec, ani jeden ale na připraveného Jiřího Nováka nevyzrál.


Ostatní zápasy 23. kola

Nový Jičín "B"vs.Studénka1:8
Horní Benešovvs.Orlová1:4
Český Těšínvs.Frýdek-Místek "B"6:4
Bohumínvs.Rožnov pod Radhoštěm10:2

Ohlasy k utkání

Jaroslav Plánovský (HK Krnov): Výsledek 7:2 svědčí o jednoznačnosti, nicméně tak to vůbec není, protože to bylo velmi těžké utkání. Jdeme zápas od zápasu, šli jsme do toho samozřejmě s tím, že chceme vyhrát, protože do playoff by rád každý z co nejlepší pozice. Na to čtvrté místo asi už pomýšlet ale nemůžeme, protože Poruba má ještě dva zápasy k dobru. Velmi se nám povedla první třetina, dostali jsme se do slušného vedení, ale nabádali jsme kluky, že nic není ještě vyhrané. Zvlášť ne u nás, protože my často zahrajeme první třetinu slušně, ale v té druhé zase propadáme. Nicméně tentokrát jsme to zvládli, trochu mě mrzí gól do šatny, ale v poslední třetině jsme dali pátý uklidňující gól, a obavy o nějaké zdramatizování se tak nenaplnily. Myslím, že výhra je zasloužená, jsou to pro nás velmi důležité tři body.

Marek Pavlačka (HC RT TORAX Poruba B): V tomto zápase se ukázal jasný rozdíl mezi našim mužstvem a zkušeným mužstvem Krnova. Naději jsme drželi asi prvních osm minut, pak dali domácí tři góly, tím si to výborně rozehráli a ve zbytku utkání se už jen prakticky bavili. Bylo vidět, že si ten zápas užili a zaslouženě určitě vyhráli. Propadli jsme ve všech herních situacích i na všech pozicích, ať to byla obrana nebo útok. Přesilovky nám vůbec nešly, naproti tomu domácí dokázali využít hned tři.


Tabulka po 23. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Orlová 22106:6653
2.Bohumín 22122:6848
3.Studénka 21113:7546
4.Český Těšín 22126:9039
5.Krnov 2393:9339
6.Poruba "B" 21125:7837
7.Frýdek-Místek "B" 2296:7933
8.Horní Benešov 2172:12218
9.Rožnov pod Radhoštěm 2389:14313
10.Nový Jičín "B" 2034:1551