Čtyři góly ve druhé části byly málo, béčko v předehrávce dotahovalo Studénku marně

12.12.2017, René Chyla

Opět 4:7, tentokrát ovšem s hořkým koncem. Porubským hokejistům utekla v odvetě proti Studénce zejména první část, po níž domácí ztráceli už tři góly. Nadechnutí přišlo v prostřední periodě, kdy domácí borci snížili až na rozdíl jediného gólu, vstup do poslední třetiny ale nebyl takový, jaký by si Ostravané představovali, a tak Studénka i navzdory častému zahřívání trestné lavice v poslední dvacetiminutovce nakonec vyhrála po velkém boji 7:4.

Krajská liga Moravskoslezského kraje - 17.kolo út 12.12.18:00
HC RT TORAX Poruba "B"
HC Studénka
4:7(0:3, 4:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 22. Gelnar (Buček, Ballner), 32. Gelnar (Sysala, Buček), 38. Sysala (Rosypka), 40. Kuncek (Dvořák, Štěpán) – 8. Sochorek (Janečka, Jedlička), 9. Pokorný (Štěpjak), 18. Sochorek (Lyčka, Čáň), 29. Sochorek, 37. Lyčka (Pokorný), 44. Pelikán (Jedlička), 50. Pokorný. Rozhodčí: Čahoj – Piskoř, Puczok. Vyloučení: 5:10, navíc Trubka a Sluštík (oba STU) 10 min. OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 150. Střely na branku: 39:20 (6:9, 21:3, 12:8). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5, 4:5, 4:7.
HC RT TORAX Poruba "B": Peslarová – Dvořák, Štěpán; Hranoš, Baca; Ščurek, Široký; Prepsl, Bijota – Ballner, Schwarz, Gelnar – Rosypka, Sysala, Buček – do 40. Chomič, do 40. Černín, do 40. Korec – Kuncek, Gola R., Kurnik
HC Studénka: Baldík – Jedlička, Pelikán, Trubka, Novák, Janečka, Lyčka, Holaník, Bolek – Pokorný, Martinčík, Sluštík, Sochorek, Čáň, Štěpjak, Orszulík, Daron

Hvězdy zápasu

Miroslav Pokorný (STU) (2+1)
Jan Sochorek (STU) (3+0)
Robin Gola (POR) (0+0)

Čerstvý vítr ze Studénky

Studénka vletěla do přímé bitvy o třetí příčku v tabulce po hlavě. V osmé minutě hráli hosté přesilovku, kterou také rychle využili. Lukáš Janečka nahrával k levé tyči naprosto volnému Janu Sochorkovi, který prostřelil přesouvající se Kláru Peslarovou – 0:1. Uběhla půlminuta a Studénka se prosadila i při klasické herní situaci. Marin Štěpjak se dostal s Miroslavem Pokorným do přečíslení a ten z hranice pravého kruhu trefil prostor u vzdálenější tyče – 0:2. Opařený domácí výběr se snažil s výsledkem ihned něco udělat, nicméně precizní obrana hostujícího týmu všechny šance rychle likvidovala. Porubští inkasovali do první pauzy ale ještě jednou. Jan Sochorek, který se natlačil až před Kláru Peslarovou, kterou překonal se štěstím pod vyrážečku – 0:3.


Sochorkův hattrick a Rosypkova minela

Druhá třetina začala více než devadesátisekundovou dvojnásobnou přesilovkou pro domácí, v níž Martin Buček sice trefil pouze pravý Baldíkův beton, Jakub Gelnar se však ujal odraženého kotouče a zvedl puk – 1:3. Studénka odpověděla ve 29. minutě vůbec z první střely na branku v prostřední části. Jan Sochorek vypálil z prostoru mezi kruhy, odkud vymetl pravý horní růžek klece Kláry Peslarové a slavil hattrick – 1:4. Za tři minuty využili Ostravané další přesilovku pět na tři. David Sysala poslal kotouč k pravé tyči, kde byl opět Jakub Gelnar, který vykřesal naději – 2:4. Martin Buček následně v přečíslení nahrával do lepší pozice Vladimíru Rosypkovi, jenž ale trestuhodně prázdnou branku minul.


Dotahování Sysaly s Kunckem

Nedáš – dostaneš. Studénka si vzala své tříbrankové vedení zpět ve 37. minutě, kdy v přesilovce vypálil od modré čáry Ondřej Lyčka, jehož rána sice na branku mířila, odrazila se však nešťastně od jednoho z Porubských a puk zapadl nad pravý beton porubské gólmanky – 2:5. Za minutu už však vše bylo opět jinak. David Sysala dorážel v předbrankovém prostoru, odkud střelou k pravé tyči opět snížil – 3:5. Domácí dokonce vstřelil do pauzy ještě i kontaktní gól. Luděk Kuncek si to namířil skrz střední pásmo do útočného, odkud z prostoru mezi kruhy vypálil pod Baldíkovu vyrážečku – 4:5.


Hosté si i přes častá vyloučení vedení pohlídali

Domácí se snažili ve třetí třetině o vyrovnání, nicméně hosté se uklidnili brankou ze 44. minuty a bylo hotovo. Dušan Pelikán si najel na pravý kruh a střelou pod víko rozjásal hostující střídačku – 4:6. Domácí mohli snížit v přesilovce, místo toho ale přišla tvrdá lekce z produktivity. Miroslav Pokorný zachytil puk na modré čáře a upaloval sám na Kláru Peslarovou, kterou překonal střelou mezi betony – 4:7. Početní převahy rozhodně nebyly vodou na porubský mlýn, v další dvojnásobné přesilovce totiž unikl Ostravanům Miroslav Pokorný, který byl údajně faulován a hlavní sudí nařídil v již emotivní poslední části trestné střílení pro hosty. V něm ale Miroslav Pokorný selhal, trefil totiž jen tyč.


Ostatní zápasy 17. kola

Český Těšínvs.Krnov2:3
Horní Benešovvs.Bohumín3:2
Orlovávs.Rožnov pod Radhoštěm5:3
Nový Jičín "B"vs.Frýdek-Místek "B"1:11

Ohlasy k utkání

Marek Pavlačka (HC RT TORAX Poruba "B"): Před zápasem jsme kluky upozorňovali, že druhý zápas se Studénkou bude určitě jiný a že nevyhrajeme zase 10:3 jako posledně. Hodně vždycky totiž záleží na tom, jestli budou bruslit a zda nechají soupeře nadechnout. Kdybychom to nedopustili, tak bychom asi vyhráli, nicméně kluci vůbec nenapadali, nehráli do těla a hořeli nám beci, kteří nechávali soupeři příliš mnoho prostoru jak při přijmutí kotouče, tak při zatáhnutí do třetiny. Po první třetině sice zápas ztracený nebyl, v té druhé jsme se dokonce dokázali vrátit zpátky do hry i díky přesilovkám, ale ta třetí se nám nepovedla. Chtěli jsme být trpěliví a na příležitosti si počkat, nicméně ve 46. minutě jsme po fatální individuální chybě inkasovali a pak jsem dostali další gól po hrubici od zkušeného hráče při vlastní přesilovce a tím bylo po nás. Musím smeknout před soupeřem za předvedený výkon a také za to, jak všechno zvládají, protože netrénovat doma a jezdit někam jednou týdně je určitě hodně náročné. V Porubě odehráli výborný zápas a zaslouženě berou tři body, my jsme si je určitě nezasloužili. Navíc místo toho abychom sklopili uši a šli s pokorou do kabin, tak si uřízneme ještě ostudu, když tam hulákáme na jejich trenéry.

Miroslav Pokorný (HC Studénka): Minule jsme v Porubě schytali výprask, a tak jsme změnili herní styl a vstoupili do utkání opatrněji. Věděli jsme, že na nás domácí vyrukují v plné sestavě i s posilami ze druhé ligy, a tak jsme se domluvili, jak a kde to budeme hrát, což se nám vyplatilo. Hodně nás srážela ale oslabení ve třetí třetině, kdy jsme se upřímně strachovali o výsledek, protože být polovinu třetiny ve třech není nic lehkého. Jsme rádi, že jsme to ale ustáli, posledních sedm minut bylo hodně zajímavých, to jsme už sestavu točili pouze na čtyři beky a šest útočníků. Hodně nám pomohl také brankář, který se opravdu v tomto zápase chytil. V závěru jsme byli trochu na rozhodčí podrážděni, protože minulé kolo jsme vedli ve Frýdku-Místku tři minuty před koncem 4:2 a opět vinou oslabení jsme ten zápas nakonec ztratili. I z toho důvodu jsme trochu pouštěli na rozhodčí zlobu, ale některé fauly tam byly, o tom žádná.

Tabulka po 17. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Orlová 1786:5241
2.Bohumín 1784:5336
3.Studénka 1681:6034
4.Poruba "B" 17105:6131
5.Frýdek-Místek "B" 1774:5927
6.Český Těšín 1787:7327
7.Krnov 1763:6727
8.Horní Benešov 1659:8718
9.Rožnov pod Radhoštěm 1765:9610
10.Nový Jičín "B" 1729:1251