B-tým dobyl po obratu snů Rožnov. Korec prolomil prokletí, skóroval i dorostenec Brodek

18.11.2017, René Chyla

B-mužstvo v první třetině pořádně vybouchlo, po dvaceti minutách prohrávalo na ledě předposledního Rožnova pod Radhoštěm už 0:3 a odplata za nevydařené domácí utkání byla daleko. Po bouřce v kabině však Ostravané zabrali, pěti góly v rozmezí 14 minut skóre otočili, aby v poslední tercii udeřili dvakrát v oslabení a vyhráli po velké bitvě 7:4.

Krajská liga Moravskoslezského kraje - 12.kolo so 18.11.17:00
HC Rožnov pod Radhoštěm
HC RT TORAX Poruba "B"
4:7(3:0, 1:5, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. Valentík (Kroupa), 14. Skopal (Prycl), 20. Kunčický (Prycl), 32. Skopal (Vyvíjal, Kroupa) – 26. Široký (Kuncek), 32. Buček (Zuber, Bernát), 33. Brodek (Korec), 39. Buček (Zuber, Baca), 40. Korec (Gola R.), 44. Chomič (Ščurek), 56. Sysala. Rozhodčí: Kašinský – Klimek, Srníček. Vyloučení: 6:3, navíc Veselý (POR) 5 min. + OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 98. Střely na branku: 27:33 (14:7, 2:19, 11:7). Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:7.
HC Rožnov pod Radhoštěm: Machač – Švrček, Tůma, Babiš, Valentík, Holý – Skopal, Kroupa, Prycl, Vyvíjal, Dostál, Kunčický, Švajda, Mikuš, Krejčí, Štefek, Cvečka
HC RT TORAX Poruba "B": Zavadil – Baca, Černín; Ščurek, Štěpán; Hranoš, Široký; Prepsl, Bijota – Zuber, Chomič, Buček – Bernát, Sysala, Kuncek – Korec, Gola R., Brodek – Veselý, Hudec, Kurnik

Hvězdy zápasu

Tomáš Prycl (RPR) (0+2)
Vojtěch Černín (POR) (0+0)
Jiří Brodek (POR) (1+0)

Valentík odstartoval rožnovskou kanonádu

Po vydařeném pátečním utkání s Frýdkem-Místkem přišla v Rožnově pod Radhoštěm o den později katastrofální první třetina. Už ve druhé minutě si zcela sám najel do útočného pásma Kamil Valentík, který si nabruslil na levý kruh, odkud se trefil na milimetr přesně ke vzdálenější tyči – 1:0. V páté minutě pak porubská obrana zapomněla na Jakuba Krejčího, který z podobného místa trefil pravou tyč. Antonín Kurnik následně hodlal vše vzít sám na sebe, vyhrál v obranném pásmu buly, najel si přes celé kluziště až k Jakubu Machačovi, kde předložil puk Ondřeji Veselému, ten ale bekhendem trefil pouze přesunutého brankáře.


Překvapení sobotní předehrávky umocnily trefy Skopala s Kunčickým

Ve 14. minutě domácí vedli o dva góly, když Porubští hrubě chybovali v obraně a z toho se Rožnovští dostali do situace dva na nikoho, kde už Tomáš Prycl nahrával Robertu Skopalovi do prázdné branky – 2:0. Hororová třetina vyvrcholila devatenáct vteřin před sirénou, kdy se puk odrazil mezi kruhy a tam už stál číhající Jan Kunčický, který prostřelil Jana Zavadila mezi betony – 3:0.


Obrat z říše snů odstartoval Široký, Brodek ani tentokrát nezklamal

Co nevyšlo v části první, to se povedlo ve třetině druhé. Vše odstartovala nahrávka Luďka Kuncka do brankoviště, kde tečoval do prázdné brány Jaromír Široký – 3:1. Za šest minut se hosté dostali na dostřel. Po výborné kombinaci napřáhl mezi kruhy Martin Buček, který se trefil k pravé tyči – 3:2. Rožnov ovšem vzápětí odpověděl. Filip Vyvíjal sice nejprve trefil jen levou tyč, Robert Skopal už však měl před sebou jen prázdnou branku – 4:2. Ale i Ostravané ihned kontrovali. Jan Korec nahrával Jiřímu Brodkovi, který se zblízka pod víko nemýlil – 4:3.


Buček druhou trefou srovnal krok, prokletí prolomil Korec

HC RT TORAX následně hrál téměř dvě minuty přesilovku pět na tři, tu ale nakonec promrhal a trefil se až v přesilovce následující. Vlastimil Zuber nahrával od pravého mantinelu Martinu Bučkovi, jenž přízemní střelou srovnal a zmrazil přítomné hráče i fanoušky – 4:4. Stejně jako dali gól krátce před sirénou v první třetině domácí, totéž se povedlo i Porubským. Robin Gola vyhrál buly, přenechal kotouč Janu Korcovi, který střelou pod horní tyčku prolomil své střelecké prokletí – 4:5.


Chomičova pojistka v oslabení, držák Zavadil a Veselého zkrat

Ve 43. minutě se dvojice Jiří Brodek – Jan Korec dostala do přečíslení, prvně jmenovaný ale další branku nepřidal. Za minutu slavili Porubští při vlastním oslabení. Petr Ščurek sice z levé strany ještě neuspěl, odražený kotouč ale dobruslil Václav Chomič, který z ostrého úhlu poslal puk za bezmocného Jakuba Machače – 4:6. Rožnov se ale nevzdal a ve 48. minutě pořádně vyškolil ostravskou defenzívu, když se domácí ocitli v situaci tři na jednoho, střelu Jakuba Krejčího ale lapil připravený Jan Zavadil. Ondřej Veselý chvíli nato zbytečně kopl bruslí Jakuba Švrčka, za což vyfasoval automaticky pětiminutový trest.


Další branku v oslabení měl na svědomí Sysala

A když se nechal pár vteřin nato vyloučit i Martin Buček, bylo zaděláno na drama. HC RT TORAX však dvouminutové oslabení ve třech spolehlivě ubránil a ve čtyřech poté opět udeřil jako blesk z čistého nebe. David Sysala vypíchl kotouč jednomu z domácích a řítil se sám na rožnovskou branku, před níž si počínal jako zkušený mazák, když si Jakuba Machače položil a poté zakončil už do odkryté klece – 4:7. Domácí brankář poté pořádně vypěnil a neodpustil si několik slov k hlavnímu sudímu, branka však byla regulérní.


Ostatní zápasy 12. kola

Frýdek-Místek "B"vs.Bohumín1:6
Orlovávs.Krnov6:5
Nový Jičín "B"vs.Český Těšín1:8
Horní Benešovvs.Studénkaodloženo

Ohlasy k utkání

Jan Kunčický (HC Rožnov pod Radhoštěm): No první třetina byla jasně v našich rukách, v té druhé ale Poruba začala hrát, bruslit, napadat, což se samozřejmě na výsledku podepsalo. Pokud jde o tu poslední třetinu, tak tam si to hosté již v klidu pohlídali. Nemůžu říct, že bychom se nějak po první třetině uspokojili, nicméně Poruba začala opravdu makat, z toho jsme dělali školácké chyby a někteří hráči se zřejmě asi úplně na hru nesoustředili. Každopádně v Rožnově je to už takový folklór, protože jsme známí tím, že umíme zahrát pouze půl zápasu a vedení neumíme udržet. Nemyslím si, že by ten závěr byl až příliš zbytečně vyhrocený, v našich valašských podmínkách to byl asi takový standard, měli jsme tu i vyhrocenější zápasy. Pokud neteče krev, tak je to, dá se říct pořád v pohodě. Porubští ale byli hokejovější.

Marek Pavlačka (HC RT TORAX Poruba "B"): Nástup do zápasu byl z naší strany velmi špatný. Nevím, zda se na nás podepsal včerejší zápas, ale v té první třetině jsme nebyli vůbec na ledě. Soupeř nás přehrál ve všech směrech a byli jsme rádi, že jsme prohrávali pouze 0:3. Do druhé části jsme vstoupili aktivněji, více jsme napadali a brzy jsme dali první gól, čímž se začal zápas pomalu otáčet a lámat. Zmáčkli jsme je a ještě do pauzy utkání otočili. Do té poslední třetiny jsme ale šli možná až zbytečně ustrašeně, zase jsme ji dali prostor, aby se dostali k nám do třetiny a aby si vytvořili šance. Z toho pak pramenily zbytečné fauly v útočném pásmu, kdy jsme šli i jednou na dvě minuty do tří, nicméně kluci s pomocí našeho brankáře výsledek ubojovali, přidali dva góly navrch a nakonec vyhráli. Jsme rádi, že po pátečním velmi těžkém utkání dokázali kluci najít ještě tu sílu a v Rožnově otočit, pro nás to jsou vzhledem k průběhu opravdu zlaté tři body.

Tabulka po 12. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Orlová 1263:4326
2.Český Těšín 1273:4624
3.Studénka 1053:3524
4.Poruba "B" 1268:3922
5.Bohumín 1155:3922
6.Frýdek-Místek "B" 1248:4119
7.Krnov 1241:4418
8.Horní Benešov 1145:5812
9.Rožnov pod Radhoštěm 1243:697
10.Nový Jičín "B" 1216:910



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011