Bitva rezerv pro Porubu! B-tým už je čtvrtý, Rosypka exceloval

17.11.2017, René Chyla

Bitva s parametry druhé ligy. I tak by se dala nazvat páteční řež B-mužstev Poruby a Frýdku-Místku, v níž se to nejpodstatnější stalo ve druhé třetině. Zatímco v té první a poslední útoky mlčely a gólmani excelovali, v prostřední části tomu bylo přesně naopak. Na vedoucí trefu Robina Goly sice bleskově odpověděl Roman Polášek, poté však přišel kat jménem Vladimír Rosypka, který dvěma góly zápas rozhodl. Uklidňující branku pak přidal ve 38. minutě David Sysala, což rozhodlo o tom, že Porubští berou tři body i ve druhé vzájemné partii v této sezoně. Černou kaňkou je pak nevyrovnaný výkon rozhodčích, který vygradoval ve třetí třetině, kdy se do sebe pěstmi pustili Lukáš Prepsl s Jakubem Heraltem.

Krajská liga Moravskoslezského kraje - 11.kolo pá 17.11.17:15
HC RT TORAX Poruba "B"
HC Frýdek-Místek "B"
4:1(0:0, 4:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Gola R. (Korec), 31. Rosypka (Buček), 34. Rosypka (Buček, Vidlák), 38. Sysala (Chomič) – 24. Polášek. Rozhodčí: Mareček – Majetný, Opravil. Vyloučení: 7:7, navíc Prepsl (POR), Heralt (FRM) oba 5 min. + OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 202. Střely na branku: 37:23 (15:10, 11:4, 11:9). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
HC RT TORAX Poruba "B": Zavadil – Baca, Černín, Ščurek, Štěpán, Hranoš, Široký, Prepsl, Bijota – Rosypka, Vidlák, Buček – Kuncek, Sysala, Chomič – Korec, Gola R., Zuber – Kurnik, Hudec, Veselý
HC Frýdek-Místek "B": Horváth – Vančo-Minařík, Hamhalter, Niedoba, Gottwald, Gonos, Flegr – Slovák, Fiala, Heralt – Sluštík, Janečka, Mičulka – Zberovský, Vacula, Ševčík – Carbol, Polášek, Ondráček

Hvězdy zápasu

Jakub Baca (POR) (0+0)
Michael Gottwald (FRM) (0+0)
Vladimír Rosypka (POR) (2+0)

Povedený nástup hostů a Veselého nebezpečná teč

Utkání začalo ve velkém tempu. Ve třetí minutě mohli jít hosté do vedení, když Jan Zavadil nepřesně vyhodil puk ze svého pásma, z čehož vznikl obrovský závar před porubskou brankou. Jan Sluštík o chvíli později poslal zadovkou z rohu kluziště kotouč před brankoviště, nikdo z Frýdecko-místeckých však nebyl připraven uklidit puk do odkryté branky. Po neproměněných šancích hostů se ke slovu dostali i Porubští, střely Luďka Kuncka či Martina Bučka ale skončily v Horváthově lapačce. Antonín Kurnik následně z rohu hřiště vyslal ideální pas před branku Ondřeji Veselému, jeho teč ale znovu nechala vyniknout Horváthovu lapačku. Frýdek-Místek dostal poté k dispozici více než minutovou přesilovku pět na tři, Ostravané se ale ubránili. Do největší šance se dostal zřejmě Petr Slovák, ten ale ve vyložené šanci přestřelil.


Chomičova tyč, slepené góly

Ve 22. minutě už mohli Porubští slavit, když David Sysala nahrával v přečíslení Václavu Chomičovi, ten ale v tutové šanci trefil jen brankovou konstrukci. V další minutě to už ale vyšlo. Jan Korec vyzval zadovkou ke skórování Robina Golu, který překonal přízemní střelou přesouvajícího se Ondřeje Horvátha mezi betony – 1:0. Na porubském zimáku bylo ale bleskově vyrovnáno, když se po čtyřiceti vteřinách zjevil na levém kruhu Roman Polášek, který zamířil nad Zavadilovu lapačku – 1:1.


Porubský koncert ve druhé půli prostřední třetiny

Hlavní sudí poté necitlivě vyloučil hráče na obou stranách, nicméně to byla ta svěcená voda na ostravský mlýn. Při hře čtyři na čtyři se nejlépe zorientoval v brankovišti Vladimír Rosypka, který vrátil domácím vedení střelou pod přesouvajícího se gólmana – 2:1. Netrvalo dlouho a už to bylo o dvě branky. Vladimír Rosypka zkusil štěstí z pravého kruhu a puk zapadl ke vzdálenější tyči – 3:1. Ve druhé třetině to ale stále nebylo vše, Václav Chomič totiž ve 38. minutě parádně našel Davida Sysalu, který se z pravého kruhu nemýlil – 4:1.


Prepsl vs. Heralt a Korcova tyč

Ve třetí třetině mohl na začátku zvýšit porubské vedení Jakub Hudec, ten ale tváří v tvář frýdecko-místeckému gólmanovi trefil pouze Horváthovu hruď. 46. minuta byla vyvrcholením nezvládnutého zápasu ze strany sudích. Za Zavadilovou brankou vzplály neskutečné emoce a pěstmi si své vyříkával Lukáš Prepsl s Jakubem Heraltem, načež je po dlouhém dohadování obou aktérů skrz trestnou lavici poslal hlavní rozhodčí předčasně do sprch. Následujících deset minut se kromě dalších pár menších potyček a dalších vyloučení nic nestalo, až v 57. minutě mohl skóre upravit Tomáš Mičulka, hostující útočník ale v dobré pozici přestřelil. Na druhé straně tak nevyužitou šanci mohl potrestat Jan Korec, jeho bekhend od modré ale orazítkoval pouze tyč. V poslední akci zápasu se představila čtvrtá lajna, kdy Ondřej Veselý nebezpečně tečoval Kurnikovu střelu, Ondřej Horváth si ale tentokrát poradil.


Ostatní zápasy 11. kola

Bohumínvs.Orlová6:5
Krnovvs.Nový Jičín "B"5:2
Český Těšínvs.Studénka0:7
Horní Benešovvs.Rožnov pod Radhoštěm8:7

Ohlasy k utkání

Marek Pavlačka (HC RT TORAX Poruba "B"): Bylo to vynikající utkání z obou stran od první do poslední minuty. Hrálo se nahorů dolů, šance střídala šanci. Ke konci už byl zápas hodně vyhrocený, ale nebojím se říct, že z devadesáti procent za to mohli jen ti tři v pruhovaném. Kluky jsme za výkon proti Frýdku-Místku pochválili, protože všechny čtyři lajny makaly od začátku až do konce.

René Slanina (HC Frýdek-Místek "B"): Myslím si, že první třetinu jsme měli určitě více ze hry, měli jsme více šancí, i když těch vyložených už bylo méně. Mrzí nás hlavně neproměněná přesilovka pět na tři, v ní jme měli určitě dát gól a zápas by se poté možná vyvíjel trochu jinak. Ve druhé třetině jsme měli náš klasický výpadek, v němž jsme nepokrývali předbrankový prostor, a Porubě jsme prakticky darovali čtyři góly. Ve třetí třetině s výsledkem nic moc už udělat nešlo, protože jsme neustále seděli na trestné, rozhodčí do té hry až příliš sahal. Domácí už poté spolehlivě bránili a hlídali si výsledek.


Tabulka po 11. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Studénka 1053:3524
2.Orlová 1157:3823
3.Český Těšín 1165:4521
4.Poruba "B" 1161:3519
5.Frýdek-Místek "B" 1147:3519
6.Bohumín 1049:3819
7.Krnov 1136:3818
8.Horní Benešov 1145:5812
9.Rožnov pod Radhoštěm 1139:627
10.Nový Jičín "B" 1115:830