B-mužstvo padlo doma s rozjetým Českým Těšínem, rozhodly začátky dvou třetin

19.10.2017, René Chyla

Čtvrteční dohrávka pro hosty. B-mužstvo se neoklepalo z nevydařeného utkání v Krnově a prohrálo rovněž na domácím ledě. Třetí celek tabulky z Českého Těšína těžil zejména z parádních nástupů do první a třetí třetiny, kam stihli Wolves vměstnat hned čtyři své góly. Suchánkovým svěřencům tak patří stále sedmá příčka, ostatní týmy se však pomalu, ale jistě vzdalují.

Krajská liga Moravskoslezského kraje - 6.kolo čt 19.10.18:00
HC RT TORAX Poruba "B"
HC Vlci Český Těšín
4:5(1:2, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 19. Ballner (Gelnar, Schwarz), 25. Chomič (Ščurek, Sysala), 30. Gelnar (Ballner, Hranoš), 58. Rosypka (Chomič) – 1. Piecha (Malyjurek), 5. Foltyn (Malyjurek), 34. Voznica (Altera, Malíř), 41. Malyjurek (Foltyn), 43. Foltyn (Piecha). Rozhodčí: Rapák – Václavík, Wanke. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 103. Střely na branku: 33:36 (13:11, 9:16, 11:9). Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:5, 4:5.
HC RT TORAX Poruba "B": Zavadil – Hranoš, Dvořák, Široký, Ščurek, Štěpán, Černín, do 40. Hudec, do 40. Prepsl – Gelnar, Ballner, Schwarz – Buček, Sysala, Kuncek – Rosypka, Bernát, Chomič – do 40. Brodek, do 40. Bukowski, do 40. Kurnik
HC Vlci Český Těšín: Pavlíček – Hoďa, Tluszczik, Vydra, Michejda, Trombik, Godula – Foltyn, Piecha, Malyjurek, Voznica, Malíř, Křibík, Smuž, Stružík, Toman, Altera

Hvězdy zápasu

Tomáš Foltyn (CET) (1+2)
Pavel Malyjurek (CET) (1+2)
Václav Chomič (POR) (1+1)

Velký nástup Českého Těšína

Začátek čtvrteční dohrávky proti Českému Těšínu si domácí rozhodně za rámeček nedají. Už po 26 vteřinách hry totiž Janu Zavadilovi propadlo nahození Pavla Malyjurka, které v brankovišti nikým nehlídaný doklepl do sítě exporubský forvard Martin Piecha – 0:1. V páté minutě udeřili Vlci podruhé. Tomáš Foltyn si na modré čáře rychle vyměnil se spoluhráčem kotouč a poté upaloval na porubskou branku, před níž si roztáhl ostravského brankáře a se štěstím mu poslal puk mezi betony – 0:2.


Ballnerovo snížení po porubském tlaku

V deváté minutě pak zahrávali domácí přesilovku, v níž si vytvořili před Kamilem Pavlíčkem pořádný závar, žádná z dorážek se ale neujala. Pod větší tlak se dostal Český Těšín v patnácté minutě, Ostravané ale nedokázali na skvěle chytajícího Pavlíčka najít recept. Domácím se podařilo snížit až necelé dvě minuty před první přestávkou, kdy si David Ballner převzal odražený kotouč před brankovištěm, najel si k levé tyči a poté zadovkou do prázdné branky vstřelil první branku Porubských – 1:2.


Obrat řídil Chomič s Gelnarem

Ve dvaadvacáté minutě mohlo být v porubské hale vyrovnáno, Václav Chomič byl ale v jasné pozici faulován, a zakončit tak vůbec nedokázal. Tentýž hráč ale přeci jen nakonec stav utkání srovnal. Václav Chomič se opět sám zjevil před Kamilem Pavlíčkem, před níž si sebral svou odraženou střelou a napodruhé se pod víko už nemýlil – 2:2. Ve 28. minutě mohlo být ještě veseleji, Martin Buček ale před odkrytou brankou minul. Domácí dokonali obrat ve dvojnásobné početní převaze, když David Ballner naservíroval puk na opačnou stranu kluziště Jakubu Gelnarovi, který dělovkou pod horní tyč nedal hostujícímu gólmanovi žádnou šanci – 3:2.


Vyrovnání Voznici a tyč Foltyna

V následné klasické přesilovce pak zadovkou našel Jaromíra Širokého Luděk Kuncek, prvně jmenovaný ale z první trefil pouze připraveného Kamila Pavlíčka. Marek Altera se však následně na druhé straně uvolnil za porubskou obranu, a požár v obraně tak musel řešit betonem Jan Zavadil. Český Těšín se ale nevzdal a ještě do přestávky vyrovnal. Jakub Voznica se opřel do puku v mezikruží, odkud se trefil přesně nad Zavadilovu lapačku – 3:3. Ve 37. minutě to v publiku jen zahučelo, Tomáš Foltyn totiž z pravé strany trefil tyč. Wolves dokonce v závěru hráli více než minutovou přesilovku pět na tři, tu ale oproti domácím proměnit v branku nedokázali.


Další mizerný start do třetiny rozhodl

Hororový začátek prožili domácí i ve třetí třetině. Už pár sekundách Tomáš Foltyn nahrával mezi kruhy Pavlu Malyjurkovi, jenž zamířil do levého horního růžku – 3:4. Neuběhly ani dvě minuty a Wolves znovu vedli o dva góly. Martin Piecha nahrával nalevo najíždějícímu Tomáši Foltynovi, který zakončil k pravé tyči – 3:5. Jakub Gelnar poté vybídl ke skórování v přečíslení Davida Ballnera, toho si ale Kamil Pavlíček vychutnal lapačkou. Naděje pro Ostravské přišla zhruba dvě minuty před závěrečnou sirénou, kdy Václav Chomič poslal puk přesně na hůl Vladimíra Rosypky, který k pravé tyči vstřelil kontaktní gól – 4:5. Poruba ještě sáhla v závěru k power-play, větší tlak si ale nedokázala již vytvořit.


Ostatní zápasy 6. kola

Orlovávs.Studénka2:4
Rožnov pod Radhoštěmvs.Nový Jičín "B"4:0
Frýdek-Místek "B"vs.Horní Benešov7:0
Bohumínvs.Krnov2:1

Ohlasy k utkání

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba "B"): Do zápasu rozhodně nemůžeme vstoupit tak, jak jsme vstoupili. Během krátké doby jsme velmi lacinými brankami prohrávali 0:2, což nastolilo ráz první třetiny. Myslím si ale, že jsme se i tak rychle dostali zpátky do hry, forčekovali, soupeři jsme toho moc nepovolili a zaslouženě v průběhu zápasu vedli 3:2. Další výpadek přišel s nástupem třetí třetiny a takový zkušený mančaft jako Český Těšín si už vedení pohlídal a v závěru nás k ničemu nepustil. Opakuji od začátku sezony, že se neustále objevují stejné individuální chyby. Nemůžeme doma inkasovat čtyři pět gólů, protože jen velmi těžko jich budeme dávat takovým soupeřům šest nebo sedm. Kluci musí pochopit, že musí změnit způsob hry, vycházet ze zajištěné obrany, protože jinak nemáme šanci.

Stanislav Symon (HC Wolves Český Těšín): Začátek zápasu nám opravdu vyšel a rychle jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Poté jsme ale trochu polevili, naše tempo hry poněkud opadlo, čehož Poruba samozřejmě využila. Druhá třetina byla doslova katastrofální, protože jsme udělali mnoho zbytečných faulů, čímž jsme se dostávali pod tlak. Rozhodčí to ale také neměl úplně ve svých rukách, byl to spíše takový netopýr, který neustále jen rukama rozhazoval. Poruba nás určitě ve druhé části jasně přehrála, ale i tak jsme se dokázali zvednout a utkání v poslední třetině urvat. Zápas jsme ale mohli rozhodnout už daleko dříve, kdy jsme neproměnili skoro dvouminutovou přesilovku pět na tři, v níž jsme pouze nastřelovali hráče před námi. Myslím si ale, že jsme vyhráli zaslouženě.

Tabulka po 6. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Studénka 529:1215
2.Český Těšín 637:2512
3.Frýdek-Místek "B" 626:2112
4.Orlová 629:2211
5.Bohumín 625:1810
6.Krnov 616:159
7.Poruba "B" 624:237
8.Horní Benešov 513:246
9.Rožnov pod Radhoštěm 623:295
10.Nový Jičín "B" 67:400