Rosypka hattrickem sestřelil rezervu Frýdku-Místku, o výhře rozhodla druhá třetina

28.09.2017, René Chyla

Tak to byla odveta jako hrom! Zatímco v přípravě prohrál B-tým Poruby v Polárce vysoko 4:8, v mistrovském zápase splatili Suchánkovi svěřenci dluh se všemi úroky. První třetina sice naznačovala podobný scénář jako na začátku září, v té druhé ale HC RT TORAX otočil třemi góly zápas druhého kola krajské ligy a bylo prakticky rozhodnuto. Diváci sice v poslední dvacetiminutovce byli svědky ještě pětigólové přestřelky, domácí ale vždy již jen korigovali výsledek a drama se tak nekonalo. Michael Hranoš se blýskl třemi asistencemi, hattrickem pak zazářil Vladimír Rosypka a po brance si připsaly také posily z A-mužstva David Ballner, Jakub Gelnar a Jakub Schwarz.

Krajská liga Moravskoslezského kraje - 2.kolo čt 28.9.17:30
HC Frýdek-Místek "B"
HC RT TORAX Poruba "B"
4:7(2:1, 0:3, 2:3)
Branky a nahrávky: 8. Mičulka (Fojtík), 14. Hamhalter (Heralt, Šváňa), 53. Carbol (Šváňa), 60. Sluštík (Mičulka, Hamhalter) – 6. Rosypka (Gola, Bijota), 21. Ballner (Schwarz, Hranoš), 30. Rosypka (Gola, Hranoš), 39. Gelnar (Sysala), 51. Schwarz (Hranoš, Černín), 51. Kuncek (Široký), 59. Rosypka (Sysala). Rozhodčí: Jeřábek – Opravil, Mareček. Vyloučení: 8:12. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 174. Střely na branku: 33:28 (14:7, 8:13, 11:8). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:6, 3:6, 3:7, 4:7.
HC Frýdek-Místek "B": Horváth – Golasovský, Fojtík, Vančo-Minařík, Hamhalter, Gonos, Niedoba – Ševčík, Mičulka, Sluštík, Jakubowski, Slovák, Fiala, Vacula, Heralt, Šváňa, Carbol, Zberovský, Ondráček.
HC RT TORAX Poruba "B": Iláš – Hranoš, Černín, Široký, Ščurek, Hudec, Bijota, Poláček, Prepsl – Ballner, Schwarz, Gelnar – Korec, Sysala, Kuncek – Gola R., Vidlák, Rosypka – do 40. Kurnik, do 40. Ferleťják, do 40. Veselý

Hvězdy zápasu

Vladimír Rosypka (POR) (3+0)
Tomáš Mičulka (FRM) (1+1)
David Sysala (POR) (0+2)

Rosypkova výstavní střela a bleskové vyrovnání Mičulky

Domácí začali náporem a už v šesté minutě mohli jít dovedení díky Janu Gonosovi, ten ale bekhendem na Davida Iláše nevyzrál. Z protiútoku tak udeřili z první střely na branku právě Porubští. Po Golově nahrávce si najel na pravý kruh Vladimír Rosypka, který vymetl pravý horní růžek Horváthovy branky – 0:1. Už za necelé dvě minuty ale bylo vyrovnáno, když v přesilovce vypálil z mezikruží Tomáš Mičulka a kotouč zapadl mezi Ilášovy betony – 1:1. Ve dvanácté minutě pak hlavní sudí za faul na Tomáše Mičulku nařídil trestné střílení.


Obrat domácích a šance Robina Goly

V něm ale frýdecko-místecký útočník zvolil střelu mezi betony a David Iláš si tento prostor pokryl svou holí. Domácí ale přeci jen zápas otočili, ve 14. minutě dostal mnoho prostoru Lukáš Hamhalter, který si najel mezi kruhy a střelou k pravé tyči nedal Ilášovi žádnou šanci – 2:1. Vyrovnání bylo na spadnutí pár sekund před závěrečnou sirénou, když se v početní převaze zjevil sám před domácím gólmanem Robin Gola, jeho rána ale skončila Ondřeji Horváthovi pouze ve výstroji.


Šikovnost Schwarze

Porubští začali druhou třetinu ve velkém stylu. Vyrovnání totiž opět přišlo vůbec z první střely, Jakub Schwarz přehodil před brankovištěm ležícího beka, puk se následně dostal na hůl Davidu Ballnerovi, který se do prázdné nemohl nemýlit – 2:2. Ve 29. minutě pak Jaromír Široký vypálil od modré, do trajektorie střely vložil ale ještě hůl David Sysala, teč ale skončil pouze mezi betony Ondřeje Horvátha.


¨

Dominance Rosypky s Gelnarem

Z následné přesilovky už ale Ostravané slavili. Robin Gola po otočce našel po své pravici Vladimíra Rosypku, který otočil vývoj utkání – 2:3. Frýdek-Místek poté dostal k dispozici více než půlminutovou dvojnásobnou přesilovku, tu ale Porubští zkušeně ubránili a v závěru tak mohli přidat uklidňující branku. Jakub Gelnar sice nejprve pálil z levého kruhu do břevna, David Sysala ale následně našel volného právě Jakuba Gelnara, který propálil domácího brankáře počtvrté v zápase – 2:4.


Slepené góly Poruby a bitka Schwarze s Mičulkou

Úvod třetí dvacetiminutovky příliš šancí nepřinesl. Do první větší příležitosti se dostal po ideální nahrávce Luďka Kuncka zpoza branky Vladimír Rosypka, ten ale hattrickem v tu chvíli pohrdl. Pak ale přišla neskutečná půlminuta v podání Pavlačkových svěřenců. V čase 49:09 sice Ondřej Horváth ještě Hranošovu ránu od modré vyrazil, na dorážku Jakuba Schwarze do prázdné byl už ale krátký – 2:5. Uběhlo pouhých 29 sekund a porubská střídačka explodovala radostí pošesté. Luděk Kuncek se předvedl ukázkovou individuální akcí a z levého kruhu zamířil přesně pod víko – 2:6. Emoce narůstaly, z čehož se vyklubala následně i šarvátka Jakuba Schwarze s Tomášem Mičulkou, ta dopadla ale smírně.


Rosypkův hattrick

Domácí se mírně nadechli v přesilové hře. Robin Šváňa nahrával v přečíslení z ostrého úhlu před branku nekrytému Janu Carbolovi, na nějž už zívala prázdná Ilášova klec – 3:6. Na čtyřbrankový rozdíl mohl opět navýšit z dalšího přečíslení po Sysalově nahrávce Robin Gola, ten ale trefil pouze připraveného Ondřeje Horvátha. Co nedokázal Robin Gola, dokonal Vladimír Rosypka. David Sysala nahrával porubskému útočníkovi téměř před prázdnou branku, což pro ostravského mazáka nebyl žádný problém a hattrick byl na světě – 3:7. Frýdek-Místek snížil ještě v závěru, když 18 vteřin před koncem našel zpoza branky Tomáš Mičulka před Ilášem volného Jana Sluštíka, který střelou k levé tyči uzavřel gólový účet večera – 4:7.


Ostatní zápasy 2. kola

Orlovávs.Bohumín5:4 pr.
Nový Jičín "B"vs.Krnov1:6
Český Těšínvs.Studénka3:6
Rožnov pod Radhoštěmvs.Horní Benešov3:5

Ohlasy k utkání

René Slanina (HC Frýdek-Místek "B"): Úvod zápasu se nám moc nepovedl, naštěstí jsme dokázali na první porubský gól rychle reagovat a ještě do pauzy stav otočit. Výkon z naší strany určitě špatný nebyl, hodně jsme stříleli, napadali a chodili do brány. Ve druhé třetině ale přišel zlom, od naší hry jsme naprosto odstoupili, čemuž pomohlo také mnoho vyloučení. Nebyli jsme důrazní před brankou, z čehož nás soupeř také trestal a dal nám z prostoru brankoviště asi šest gólů. Na tomto musíme jednoznačně zapracovat, a i když jsme se ve třetí dvacetiminutovce trochu zvedli a dali snižující branku, tak jsme hned vzápětí opět inkasovali a bylo prakticky hotovo. Jeden z důležitých okamžiků byl také asi ten, kdy jsme za stavu 2:3 neproměnili dvojnásobnou přesilovku a krátce po ní jsme inkasovali. Vyrovnání by naše mužstvo určitě zvedlo, ale jak říkám, i když ten gól dáme, tak po něm jdeme ihned zase na trestnou a oslabení se nám zatím vůbec nedaří. Hráči sice v brankovišti stojí, ale nejsou vůbec na kontaktu s hráčem a ti si pak v poklidu dorážejí. To se nesmí za žádnou cenu stávat.

Marek Pavlačka (HC RT TORAX Poruba "B"): První třetina z naší strany nebyla vůbec ideální, přišlo mně, že jsme se ještě hodně na ledě rozkoukávali. V kabině jsme si tedy něco řekli, a i když druhá třetina byla už o něco lepší, tak ty chyby tam byly pořád, hlavně v obranném pásmu. Frýdek-Místek je kvalitní soupeř, a když to vezmu celkově, tak jsme nepodali vůbec špatný výkon. Pro kluky to bylo určitě slušné utkání, jsou to dobré, ale hlavně velmi důležité body, protože kdybychom nastupovali v sobotu s tím, že máme na kontě dvě prohry, tak by to určitě nebylo vůbec snadné.


Tabulka po 2. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Studénka 210:56
2.Orlová 210:75
3.Bohumín 214:74
4.Český Těšín 211:73
5.Krnov 28:53
6.Poruba "B" 210:93
7.Frýdek-Místek "B" 211:123
8.Horní Benešov 26:113
9.Rožnov pod Radhoštěm 28:120
10.Nový Jičín "B" 23:160



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011