Ligoví mladší dorostenci konečně pořádně zabrali! Orlovou porazili suverénně 6:1

22.10.2017, David Kubatík

Tak to byla paráda! Ligoví mladší dorostenci po sérii proher konečně pořádně zabrali a porazili v 10. kole Moravskoslezské ligy mladšího dorostu své soupeře z Orlové jednoznačně 6:1. Dvěma góly se v domácím dresu blýskl Daniel Elze. Možnost k potvrzení tohoto skvělého výsledku budou mít porubští mladíci už v neděli 29. října, kdy se znovu na svém domácím ledě střetnou tentokrát s Karvinou.

Regionální liga mladšího dorostu - 10.kolo ne 22.10.10:00
HC RT TORAX Poruba "B"
HC Orlová
6:1(2:0, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Kubalák (Becher), 16. Elze (Becher), 22. Pásek (Bukovjan, Elbl), 23. Elze (Kubalák), 32. Pohl, 59. Hlavatý (Prepsl)– 38. Urbančík (Měšťan). Rozhodčí: Polášek – Bala, Krakovčík. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.
HC RT TORAX Poruba "B": Calábek – Prepsl, Grendziok, Stehlík, Elbl, Pospíšil, Pásek – Luzar, Prokeš, Hlavatý, Pohl, Bukovjan, Boguaj, Elze, Kubalák, Becher, Richtár
HC Orlová: Vítek – Moldřík, Chod, Postředník, Blaško, Drapa, Hronec – Špacír, Měšťan, Urbančík, Gula, Bazgier, Malicki, Irgl, Malík, Dubay, Valový

Začátek první třetiny se nesl v duchu vzájemného oťukávání. Mnohem aktivnější však byli domácí Porubané, kteří si byli schopni vypracovat mnohem více šancí než jejich soupeři. A jejich aktivita jim přinesla ovoce v podobě gólů. V čase 6:59 se po přihrávce Ondřeje Bechera prosadil Zbyšek Kubalák. Skvělým způsobem vyjel zpoza branky a zakončil k levé tyči orlovské branky. Kdo by si myslel, že první vstřelený gól domácí uspokojí, byl by na omylu. Porubští i nadále pokračovali ve své aktivní hře a díky tomu mohli v čase 15:20 slavit druhý gól ve Vítkově síti. A znovu k tomu svou asistencí přispěl Becher. Tentokrát vyslal do samostatného úniku Daniela Elzeho, který se své velké šance nezalekl a neomylně zakončil – 2:0! Ani poté se domácí nenechali svým dvougólovým vedením ukolébat a třetinu v klidu dohráli. Do šaten tedy oba celky odjížděly za velice nadějného stavu 2:0 pro domácí RT TORAX.

Jestliže byla první třetina pro domácí úspěšná, ta druhá ji ještě překonala. Jejich gólostroj se rozběhl už v čase 21:51, když po přihrávkách Elbla a Bukovjana od modré napřáhl Josef Pásek a střelou nad Vítkovu vyrážečku zvýšil na 3:0. To ale nebylo všechno, protože se už v čase 22:10 po střele Zbyška Kubaly a zákroku brankáře z dorážky prosadil Daniel Elze. Pohodu porubských borců asi nejlépe demonstrovala hra při vyloučení Grendzioka. Domácí totiž Orlovské k ničemu nepustili a oslabení přežili bez větších problémů. V čase 30:13 sice přišlo snížení, když se po přihrávce Měšťana prosadil Jakub Urbančík . Hned o minutu a čtyřicet pět vteřin později už ale znovu slavili domácí. Ve skrumáži se nejlépe zorientoval Přemysl Pohl a nekompromisně zvýšil už na 5:1 pro Porubu. Ani po pátém gólu Porubští neusnuli na vavřínech a šance se na orlovského brankáře řítily neustále. Další gól ale už v prostřední periodě nepadl, a tak se hráči do svých kabin odebrali za stavu 5:1 pro domácí.

I ve třetí tetině si Porubští udržovali tempo z prvních dvou částí. Hra se většinu času odehrávala v jejich režii před brankou Orlové. Na konci padesáté druhé minuty měli ale i kus štěstí. To když se dostal do samostatného úniku Adrian Měšťan a nastřelil levou tyč Calábkovy branky. Jinak si ale porubští mladíci své vedení bez nějakých větších problémů uhlídali. Neinkasovali ani při oslabení, když na trestné lavici pykal za podražení Josef Pásek. Naopak ještě jeden gól dokázali vstřelit. V čase 58:32 se po střele Prepsla a následném zákroku Vítka dokázal prosadit Velen Hlavatý. Další góly už z hokejek jednoho ani druhého týmu nepřišly, a zápas tak skončil zaslouženým vysokým vítězstvím porubských mladších dorostenců.

Šanci potvrdit své vítězství budou mít Porubané už za týden, kdy se znovu na domácím ledě postaví celku Karviné.

Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): I když výsledek 6:1 vypadá hodně dobře, nemůžu být spokojen s hrou naší první lajny. Téměř nic nepředvedli, naopak nás svými chybami dostávali pod tlak. Z šesti branek dali pouze jednu v poslední minutě, což je na první lajnu velice málo. S čím jsem naopak velice spokojen, to je výkon druhé a třetí lajny. Hlavně tedy s výkonem té třetí, jelikož i přes to, že jsou v ní velice mladí hráči, dali dnes rovné čtyři góly.

Petr Tomis (HC Orlová): Z naší strany špatný úvod, V prvních dvou třetinách jsme se málo tlačili do střel. Ve třetí třetině sice přišlo zlepšení, ale to už je za stavu 5:1 pozdě.