Černí Vlci převálcovali porubské dorostence

28.09.2017, Gabriela Juříková

Ve svátečním dni měly všechny mládežnické soutěže svá soutěžní kola a nejinak tomu bylo u dorosteneckých lig. Porubský mladší dorost "B" jel do Kopřivnice odehrát od 10 hodin zápas s Černými Vlky. Domácí si v první třetině založili čtyřgólové konto, které v druhém dějství rozmnožili o tři branky. Hosté dokázali snížit na 6:1 ve své druhé početní výhodě a kdyby se Pavel Chovanec nezranil, možná by padly další puky do vlčí klece. Třetí třetina přinesla jen jediný gólový počin z hole domácích a stanovila tak konečný výsledek 8:1 pro domácí.

Regionální liga mladšího dorostu - 5.kolo čt 28.9.10:00
HC Černí Vlci
HC RT TORAX Poruba "B"
8:1(4:0, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Slezák (Šimíček, Valášek), 8. Drastík (Slezák), 13. Slezák, 15. Šimíček, 22. Šimíček (Valášek), 25. Valášek (Šimíček, Dořičák), 36. Drastík (Steintz), 54. Slezák (Drastík, Steintz) – 32. Chovanec (Stibor). Rozhodčí: Hukel – Novobilský, Wanke. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 8:1.
HC Černí Vlci: Kantor – Dořičák, Kelnar, Kojda, Lyčka, Matuška, Moll, Němec – Drastík, Kučera, Slezák, Stáňa, Steintz, Šimíček, Valášek
HC RT TORAX Poruba "B": Števanka – Grendziok, Richtár D., Bukovjan, Chovanec – Stibor, Zeman, Hlavatý, Pohl, Prokeš, Elze, Kubalák, Luzar, Harabiš

V deset hodin dopoledne rozehrál mladší dorost "B" utkání s Černými Vlky na kopřivnickém ledě. Už od druhé minuty však prohrával gólem Marka Slezáka, který si v podstatě z porubské branky vytvořil terč a v utkání dohromady nastřílel hattrick (13. minuta a 54. minuta). A to ještě přidal jednu asistenci k druhé brance v osmé minutě, kterou vsítil Adam Drastík. Ten se do střelecké listiny zapsal ještě ve druhé třetině. Dvě branky si také připsal Patrik Šimíček. A byť měli Černí Vlci dvě přesilovky, ani jednu nevyužili.

Porubští se prosadili jen jednou a to právě v početní výhodě. Pavel Chovanec byl tím, kdo zařídil čestnou branku a nedopřál Kantorovi čisté konto. Navíc se porubský střelec zranil a utkání nedohrál. Kdyby ano, možná by zápas skončil jinak. Poruba totiž hrála celkem pět přesilovek, ale jen tu druhou využila.
Prohra 8:1 jistě bolí, ale zápas skončil a na programu jsou další. Už v neděli 1. října.