Technika si poradila i s druhým ostravským týmem, Porubští jsou stále bez bodů

30.09.2017, Gabriela Juříková

V šestém kole ELIOD extraligy mladšího dorostu hostila Technika Porubu. Utkání, které začalo v pravé poledne 30. září ovládli střelecky i gólově domácí Sovy. Proměnily hned první početní výhodu, která jim byla nabídnuta a od osmé minuty vedly gólem Adama Špačka. Hosté brněnského gólmana moc neprověřili. Vyslali na něj pouhých šest střel, kdežto Hurčík čelil šestatřiceti střelám. Víc se nadělovalo trestných minut, hlavně ve třetí třetině, kdy sudí udělil i tři vyšší tresty. Po Vítkovicích odjížděla z Techniky bez bodů i Poruba.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 6.kolo so 30.9.12:00
Technika Hockey Brno
HC RT TORAX Poruba
1:0(1:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Špaček (Staněk, Šujan). Rozhodčí: Obadal – Wesley, Pospíšil. Vyloučení: 7:7, navíc Jedlička (TBR) 10 min.OT, Kotásek (POR) 10 min. OT a Machů (POR) OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 33. Střely na branku: 37:6. Průběh utkání: 1:0.
Technika Hockey Brno: Skoupý – Fojt, Irajn, Kučírek, Kudrna, Kubica, Šujan, Groch – Kelbl, Kubový, Vrána, Staněk, Jedlička, Vyroubal, Machala, Čoupek, Špaček
HC RT TORAX Poruba: Hurčík – Elbl, Gelnar, Hlaváč, Machů, Macias, Bechný, Dobeš – Foldyna, Bukovjan, Boguaj, Kotásek, Fojtík, Halata, Barčák, Pavlík, Spurný, Macias, Krčmarský

Ve čtvrtek 28. září si Technika poradila s Riderou a poslala ji domů s prohrou 2:1. V sobotu 30. září přivítala na svém ledě druhý ostravský tým HC RT TORAX Poruba. Ten se zatím v soutěži trápí a právě u Sov si přál bodovat, když se to nepodařilo ve Vsetíně.
Jenže už první vyloučení na porubské straně bylo Technikou potrestáno gólem. Jak se později ukázalo, byl to jediný střelecký zápis, který obstaral Adam Špaček. Střelecky se domácí snažili jak se dalo, vyslali na Hurčíka třicet šest střel, ale vícekrát jej nepřekonali.

Hosté ohrozili soví bránu jen šesti přesnými střelami, Skoupý si však čisté konto udržel. Nejvyhrocenější byla třetí třetina, kdy sudí rozdal padesát devět minut, z toho tři vyšší tresty. Porubský Alex Kotásek dostal osobní trest za nesportovní chováni, hostující obránce Tomáš Machů dostal za tvrdé vražení na hrazení pět minut a odebral se i rovnou do šatny. Osobní desetiminutový trest dostal v samém závěru základní hrací doby i domácí hráč Maroš Jedlička za úder do oblasti hlavy a krku.
HC RT TORAX Poruba, byť hrál posledních deset vteřin třetí třetiny bez gólmana a pokoušel se o vyrovnání, odjel z Brna bez kýžených bodů a dál musí trpělivě pracovat a čekat na první bodový příděl.