Poruba nevyužila ani druhý mečbol, o postupujícím rozhodne pondělní duel

18.03.2017, René Chyla

RT TORAX měl čtvrté semifinále dobře rozehrané, když Ivan Puzič otevřel skóre v přesilovce. Pak ale v početních převahách začali úřadovat domácí Draci, kteří využili nejprve klasickou a poté i dvojnásobnou přesilovku. Na dvě trefy Šumperka však už Sršňův výběr odpovědět nedokázal, prohrál 1:2 a o postupujícím mužstvu do finále tak rozhodne až poslední pátý zápas.

2. liga - skupina Východ - SF4 so 18.3.17:00
DRACI PARS ŠUMPERK
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1(0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 29. Vachutka (Sedlák), 46. Janota (Sedlák) – 26. Puzič (Sztefek, Slováček). Rozhodčí: Veselý, Wagner – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 10:11, navíc Piecha 5 min. + OK a Sršeň (oba POR) OK. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 200. Střely na branku: 24:23. Průběh utkání: 0:1, 2:1. Stav série: 2:2.
DRACI PARS ŠUMPERK: Kůdela – Adam, Sedlák, Řezáč, Fišera, Janota, Drtil, Ďurkáč – Matějka, Vymazal, Vachutka – Sedláček, Králík, Novosad – Cink, Hroch, Langr
HC RT TORAX Poruba 2011: Čech – Slavík, Puškár (od 23. Rudl), Kaluža, Puzič, Bail, Dresler – Slováček, Piecha, Sztefek – Jáchym, Zachar, Kafka – Ballner, Peslar, Vaněk – Orság, Tomčák, Kuťák

Hvězdy zápasu

Hynek Kůdela (ŠUM) (23 střel, 22 zásahů, 95.65% úspěšnost)
Tomáš Sedlák (ŠUM) (0+2)
Marek Kaluža (POR) (0+0)


Sztefkova šance v přesilovce, Kuťákova tyč a Tomčákova příležitost

Draci začali o něco málo aktivněji, v sedmé minutě je ale přibrzdil faul Tomáše Drtila. Ondřej Slováček tak našel před brankovištěm připraveného Michala Sztefka, ten však puk nedokázal zvednout a Hynek Kůdela spolehlivě zasáhl pravým betonem. Pozornost vzbudili Sršňovi svěřenci až ve čtrnácté minutě, kdy si najel po levé straně Filip Kuťák, jeho rána ovšem orazítkovala pouze vzdálenější tyč. Do velké příležitosti se pak dostal po odražené střele od zadního mantinelu Jozef Tomčák, z těžké pozice ale nedokázal usměrnit kotouč do poloodkryté branky.


Puzičova dorážka, Vachutkova dělovka a tyč Langra

Na začátku druhé třetiny byli zase lepší hosté. David Zachar se vymkl kontrole šumperské straně a uháněl sám na Kůdelu, útočníkovu střelu do horní části branky však domácí brankář vytěsnil vyrážečkou. Porubští hokejisté otevřeli skóre z přesilovky. Odraženého kotouče se před brankovištěm ujal Ivan Puzič, jenž uklidil kotouč k pravé tyči – 0:1. Srovnávat mohl o pár minut později z levého kruhu Michal Vymazal, Jakub Čech ale předvedl další parádní zákrok. Draci srovnali krok taktéž z početní převahy. Daniel Vachutka napřáhl na levém kruhu, odkud prostřelil Čecha ke vzdálenější tyči – 1:1. Draci byli blízko obratu, Tomáš Langr však ve velké šanci trefil pouze tyč.


Králíkovo využití přesilovky, Vaňkovy tutovky a následný oddechový čas Flašarova výběru

Draci měli ideální příležitost otočit stav ve svůj prospěch na začátku posledního dějství, jelikož se jim naskytla možnost 82 vteřin dlouhé dvojnásobné přesilovky. Tu nakonec využili parádně, když na modré čáře vypálil Michael Janota a Čech byl bez šance – 2:1. Po gólu ale byl hosté vyloučeni znovu a Sršňovi svěřenci museli tentokrát čelit ve třech šumperským snajprům více než minutu a půl. Rostislav Vaněk se ale poté dvakrát ocitl ve stoprocentních šancích, Hynek Kůdela se ale zaskvěl. Draci byli pod tlakem a Aleš Flašar si vyžádal oddechový čas.


Tlak v závěru k ničemu nevedl a trest pro Sršně

I Poruba ale dostala k dispozici dvojnásobnou přesilovku, tu ale Ostravané na rozdíl od svého soupeře nevyužili a domácí publikum si tak mohlo oddechnout. Porubští v závěru tlačili, gól však ne a ne přijít. Hostující výběr si navíc poslední minuty zkomplikovali pětiminutovým trestem Martina Piechy, dvě minuty před koncem se však počet hráčů na ledě vyrovnal, na což i Tomáš Sršeň zareagoval oddechovým časem. Minutu před koncem se ještě v obrovské šanci ocitl David Zachar, ten ale kotouč nezvedl a Hynek Kůdela tak znovu vynikl. Tomáš Sršeň ještě po závěrečné siréně vstoupil na ledovou plochu, aby vyjádřil názor na řízení zápasu, za což vyfasoval trest do konce utkání.


Ostatní zápasy 4. semifinále

Hodonínvs.Vsetín2:5

Ohlasy k utkání

Aleš Flašar (Draci Šumperk): Vyjádřím se po sérii.

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Odmítl komentář.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011