Porubští junioři prohráli s Třebíčí, díky veledůležitému gólu Maláta v závěru ale stále žijí

12.03.2017, René Chyla

RT TORAX začal výborně, od první minuty zásluhou Patrika Goly vedl, nicméně Třebíč úvodní gól v žádném případě nepoložil. Hosté po většinu zápasu dominovali, což potvrdili dvěma slepenými góly na konci druhé třetiny a vedení si vzít již nenechali. Horácká Slavia byla dokonce pár vteřin od toho, aby mohla těžit v konečném součtu i z lepších vzájemných zápasů, nicméně to by na ledě nesměl být David Malát, který stanovil konečné skóre 3:5.

Liga juniorů - K3 ne 12.3.13:30
HC RT TORAX Poruba
SK Horácká Slavia Třebíč
3:5(1:1, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Gola P. (Hranoš, Kurnik), 23. Gola P. (Kurnik), 60. Malát (Hranoš) – 12. Michálek (Wasserbauer), 33. Urban (Matov, Všetečka), 38. Dvořák (Šimka, Hort), 39. Urban (Matov, Tůma), 58. Urban (Matov, Hort) Rozhodčí: Kašík – Axman, Lukš. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 102. Střely na branku: 22:41 (8:14, 9:15, 5:12). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5, 3:5.
HC RT TORAX Poruba: Zavadil – Štěpán, Hranoš, Ščurek, Široký, Prokeš, Bijota – Malát, Gola P., Kurnik – Dang, Bernát, Vilček – Veselý, Franz, Bialoň – Ferleťják
SK Horácká Slavia Třebíč: Šoustal – Hort, Šimka, Wasserbauer, Svoboda – Caha, Všetečka, Urban, Michálek, Nejedlý, Burian, Dvořák, Matov, Kajnar, Tůma

Hvězdy zápasu

Patrik Matov (TŘE) (0+3)
Ondřej Urban (TŘE) (3+0)
Lukáš Hort (TŘE) (0+2)


Bleskový nástup Bahníkových svěřenců a vyrovnání z hole Michálka

Porubská juniorka nastoupila do posledního domácího zápasu v této sezoně doslova famózně. Už po 32 vteřinách totiž Michael Hranoš vyhledal z pravého kruhu na tom opačném Patrika Golu, jenž prostřelil přesouvajícího se třebíčského brankáře – 1:0. Horácká Slavia se ale oklepala a ve dvanácté minutě slavila vyrovnání. Jiří Wasserbauer nahrával Vojtěchu Michálkovi, který se z levého kruhu ke vzdálenější tyčce nemýlil – 1:1. Třebíč mohla skóre dokonce otočit, souhra Robina Cahy s Luboše Burianem však další branku skrz připraveného Jana Zavadila nepřinesla. Na opačné straně ale ještě pár vteřin před první pauzou zahrozil David Malát, jeho střela ale střelecké parametry nenesla.


Opětovný vydařený nástup Poruby a obrat Třebíče v závěru

Domácím vyšel vstup i do druhé třetiny. Antonín Kurnik nahrával Patriku Golovi, který z mezikruží usměrnil puk pod horní tyčku – 2:1. RT TORAX se ale ihned nato musel bránit v početní nevýhodě mohutnému tlaku Třebíčských, Jan Zavadil ale parádně vystavil stopku všem tutovkám hostujícího týmu. Ten se dočkal vyrovnání ve 33. minutě. U porubské branky zůstal nepokrytý kotouč a Ondřej Urban měl do prázdné klece lehký úkol – 2:2. Další obrovské příležitosti spálil Lukáš Hort a po něm také Jiří Všetečka, porubský brankář ale znovu vynikl. Třebíč poté využila hrubých chyb v porubské obraně a ještě do druhé přestávky vedla o dvě branky. Nejprve ujel zcela sám Libor Dvořák, který nechytatelnou střelou vymetl levý růžek porubské branky – 2:3. Poté znovu ošálil domácí defenzívu Patrik Matov, jenž nahrával Ondřeji Urbanovi, který se trefil ze stejného do steného místa jako jeho předchůdce – 2:4.


Urbanův hattrick a veledůležitý gól Maláta

Ve 47. minutě mohl navýšit hostující vedení Jiří Všetečka, v rozhodující chvíli však před gólmanem nedokázal kotouč zvednout. Třebíč se poté soustředila hlavně na obranu, což se jí vyplácelo naprosto dokonale. RT TORAX se ke střelám a šancím prakticky nedokázal dostat, navíc si závěr pořádně zkomplikoval několik vyloučeními. To první dokonce hosté potrestali. K odraženému kotouč se na pravém kruhu dostal Ondřej Urban, jenž prostřelil ležícího Zavadila – 2:5. Porubští borci ale vstřelili veledůležitý gól ve vlastním oslabení. David Malát ujel třebíčské obraně, zkušeně si položil Šoustala a zasunul puk za brankovou čáru – 3:5. Třebíč tak díky této inkasované brance nemůže při shodě bodů těžit z lepších vzájemných zápasů.


Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): V tomto zápase jsme se opět nevyvarovali hrubých chyb, za což nás soupeř bravurně trestal. Snaha se našim klukům rozhodně upřít nedala, ale je to již několikátý zápas, kdy hrajeme prakticky na jediného střelce. Pokud nedá branku Patrik Gola, tak za něj nemáme žádnou náhradu, navíc se nám naprosto rozpadla hra druhé lajny. Musíme zlepšit hru ve středním pásmu, jelikož jsme za dva domácí zápasy inkasovali hned devětkrát. Vývoj této kvalifikační skupiny se bude rozhodovat až v posledních zápasech, a tak se na to poslední musíme pořádně připravit.

Roman Mejzlík (SK Horácká Slavia Třebíč): Jeli jsme do Poruby pod trochu větším tlakem, jelikož domácí zápas nám nevyšel, a pokud jsme chtěli ještě pomýšlet na vítězství, tak jsme museli v Ostravě vyhrát o tři góly. Samozřejmě jsme věděli, že to bude nesmírně těžké, protože Poruba u nás předvedla parádní výkon. Zkomplikovali jsme si ale ihned začátek, kdy jsme sice v první minutě inkasovali, nicméně z toho jsme se dokázali rychle dostat. Myslím si dokonce, že od poloviny utkání jsme hráli velmi dobrý hokej, byli jsme i lepší, ale opět nás srážely chyby v obraně. Závěr jsme chtěli již jen dohrát, protože jsme dostatečně vedli, ale domácí nás za tu pasivitu v závěru potrestali. Na tuhle ligu mělo ovšem utkání výbornou kvalitu, obě mužstva si sáhla na dno a hrála jako tým. Kluky musím za předvedený výkon pochválit a kdyby mělo více utkání v lize takovou kvalitu, tak by to bylo jen dobře.

Tabulka po 4. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Poruba 313:125
2.Třebíč 310:95
3.Ústí nad Labem 25:72