Porubští slaví třetí výhru! Suverénní jízdou se přiblížili semifinále na jediný krůček

03.03.2017, Lukáš Bajgar

Čtvrté čtvrtfinálové utkání přichystalo zcela jiný obraz, než jaký se fanouškům naskýtal v dosavadní sérii. Hokejisté porubského HC RT TORAX svého soupeře jednoznačně přehrávali, obranou pevnou jako beton de facto domácí Nový Jičín k ničemu nepustil a po smrtících přesilových hrách slaví výhru 3:0.

2. liga - skupina Východ - ČF4 pá 3.3.18:00
Ďáblové Nový Jičín
HC RT TORAX Poruba 2011
0:3(0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Kaluža (Kafka), 38. Puzič (Piecha, Slováček), 45. Kafka (Jáchym, Zachar). Rozhodčí: Škach – Blaha, Goňa. Vyloučení: 5:7, navíc Zahradníček (NJI) 10 OT. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 444. Střely na branku: 23:32. Průběh utkání: 0:3.
Ďáblové Nový Jičín: Iláš – Zahradníček, Běhal, Hruška, Bahounek, Vašut, Hermann, Metelka, Cabák – Gebauer, Kysučan, Slovák, Málek, Zdeněk, Chvostek, Kocián, Irgl, Bednář, Novotný
HC RT TORAX Poruba 2011: Čech – Slavík, Puškár, Dresler, Kaluža, Puzič, Flašar – Slováček, Piecha, Sztefek – Jáchym, Zachar, Kafka – Vaněk, Kuťák, Seidler – Peslar, Orság, Tomčák

Hvězdy zápasu

Rostislav Vaněk (POR) (0+0)
Dominik Kafka (POR) (1+1)
Filip Kuťák (POR) (0+0)

Kalužova přesně mířená rána byla i brankou vítěznou

Úvodní minuty čtvrtého vzájemného měření sil vyřazovacích bojů přineslo daleko hokejovější podívanou, než tomu bylo ve dnech předešlých. Zatímco domácí vstoupili do zápasu aktivně zásluhou Bednářovy pětky, potil se domácí Iláš především při průnicích Vaňka. První vážnou šanci pátečního podvečera předvedl Kuťák, jenž byl marně stínován domácím obráncem a jehož střele chybělo pár centimetrů k dokonalosti. To Čech si své čisté konto musel zasloužit a řádně vybojovat, v 15. minutě se před ním zničehonic zjevil osamocený Gebauer, pokoušel se vymyslet kličku se střelou z otočky á la NHL 17, ale k úspěšné realitě chyběla asi jen větší rozvážnost. Krátce nato již mířil v přesilové hře Marek Kaluža do černého! Respektive nad levé rameno domácího strážce brány přesně mířeným projektilem od modré čáry. A když zamířil Sztefek po křižném pasu Piechy nad odkrytou bránu, šlo se do kabin za stavu 0:1.

Úbytek sil domácích a uklidňující trefa Puziče

Prostřední tercie byla na šance skoupá. Ano, domácí Chvostek nastřelil Čechovo rameno, porubský Peslar v roli útočníka oprášil Ilášovy betony a Slovák si málem odrazem od vlastní brusle po Jáchymově nahození srazil touš do vlastní brány, ale vše podstatné se odehrávalo kolem Vaňka, nebo Puziče. Agilní Vaněk celé utkání se svou letkou motal hlavy modrobílé obrany, ale ani Slavíkovy pokusy s možností teče již zmíněného forvarda k brance nevedly. To Ivan Puzič byl úspěšnější, tedy jako střelec. Na postu asistujícího jeho milimetrovou přihrávku před prázdnou bránu Jáchym tečí nezužitkoval, ale coby zakončovatel nezaváhal. Martin Piecha si s noblesou najel zpoza brány na pravý kruh, na modré kružnici zasekl brusle, poslal puk před kasu a Puzič navýšil stav utkání na průběžných 2:0.

Zahradníčkův faul na Orsága, Kuťákova tyč a Kafkova parádička

Závěrečnou dvacetiminutovku ovlivnily události, jichž sice bylo jako šafránu, ale kvůli kterým se zvedala tepová frekvence přítomných diváků. Tou první byl nevybíravý zákrok novojičínského Zahradníčka, který poslal k zemi po tvrdém zákroku se zdviženýma rukama Orsága, jemuž mač předčasně skončil. Vzápětí Dominik Kafka překrásně zužitkoval Jáchymovu přihrávku skrze přemísťujícího se Iláše a Poruba tak uzavřela účet zápasu na 3:0. Mohlo být ještě lépe, ale Vaněk necelou minutu poté v identické situaci kasu nenalezl. Čechovo čisté konto chtěl pokazit Novotný, našlápl si ještě na své polovině, projel porubskou obranou jako pověstný nůž máslem, ale zakončením se již nevyznamenal. De facto totéž předvedl na druhé straně Kuťák, mířil sice podstatně lépe, ale zimním stadionem se rozezněla zvonkohra Ilášovy brány. A když domácí celek neuspěl ani v téměř dvouminutové dvojnásobné přesilové hře kombinované s powerplay, tedy v počtu 6 na 3, ujal se HC RT TORAX vedení 3:1 v této dramatické sérii.

Ostatní zápasy 4. čtvrtfinále

Val.Meziříčívs.Šumperk3:4 pp
Opavavs.Hodonín4:7
Kopřivnicevs.Vsetín3:8

Ohlasy k utkání

Petr Macháček (HK Nový Jičín): Omlouvám se, ale vyjádřím se až po sérii.

Roman Kotala (HC RT TORAX Poruba 2011): Myslím si, že jsme dnes podali nejlepší výkon z celé dosavadní série s Novým Jičínem. Měli jsme perfektní pohyb, jednoznačně jsme soupeře přehrávali a měli jsme tlak do brány. Po taktické stránce jsme Jičín k ničemu nepustili, jednalo se o výborný výkon od gólmana až po poslední hráče. Uhráli jsme super výsledek, ale ještě musíme udělat jeden krok.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011