Poruba díky brance v poslední vteřině otočila sérii, rozhodl Zachar

01.03.2017, René Chyla

Porubští hokejisté znovu nezachytili úvod zápasu, pak ale přišel obrat, který dokonal v čase 59:59 kapitán ostravského týmu David Zachar. RT TORAX nejprve srovnal ve 24. minutě a o minutu později otočil díky vlastenci Přemysla Vašuta. Na porubský obrat sice ještě zareagoval Lukáš Irgl, hosté neproměnili navíc trestné střílení, což je nakonec stálo celý zápas.

2. liga - skupina Východ - ČF3 st 1.3.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
Ďáblové Nový Jičín
3:2(0:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Sztefek (Piecha), 25. Peslar (Kaluža, Zachar), 60. Zachar (Kaluža, Kafka) – 16. Christov (Irgl), 35. Irgl. Rozhodčí: Zbořil – Axman, Novotný. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 514. Střely na branku: 30:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2. Stav série: 2:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Čech – Puzič, Dresler, Kaluža, Peslar, Slavík, Puškár – Slováček, Piecha, Sztefek – Kafka, Jáchym, Zachar – Seidler, Kuťák, Vaněk
Ďáblové Nový Jičín: Slovák J. (od 7. Iláš) – Zahradníček, Kysučan, Běhal, Hruška, Vašut, Pisárik, Metelka, Cabák – Zdeněk, Kratochvíl, Christov – Chvostek, Málek, Novotný – Irgl, Kocián, Gebauer.

Hvězdy zápasu

David Iláš (NJČ) (27 střel, 24 zásahů, 3 góly, 88.88% úspěšnost)
Lukáš Irgl (NJČ) (1+1)
Marek Kaluža (POR) (0+2)

Šance Zahradníčka, střídání hostujících gólmanů, výtečný Čech i Christovova vedoucí trefa

Porubští hokejisté mohli prohrávat už od třetí minuty. Do odražené střely se totiž na levém kruhu opřel Jan Zahradníček, novojičínský obránce ale Čechovu bránu trestuhodně minul. V sedmé minutě pak přišlo nečekané střídání gólmanů, Jiřího Slováka nahradil z neznámých důvodů v hostující brance David Iláš. Hosté byli i nadále aktivnější a Jakub Čech se rozhodně nenudil. Ve dvanácté minutě musel na posledních chvíli zasáhnout porubský brankář vyrážečkou, jelikož Alex Pisárik mířil z mezikruží již do odkryté branky. Hosté šli do vedení v šestnácté minutě. V signalizované výhodě našel Lukáš Irgl výtečně najíždějícího Víta Christova, jenž měl už před sebou naprosto prázdnou branku – 0:1.


Srovnání stavu skóre a Vašutův vlastenec

RT TORAX srovnal přesilovkovou trefou – Michal Sztefek měl před sebou odkrytou klec, David Iláš však skočil do střely a vytáhl puk zpoza brankové čáry. Hlavní sudí se nenechal zmást a i přes protesty hostí branku jednoznačně uznal – 1:1. Hostům se několik okamžiků ani nechtělo na led, jelikož inkasovaný gól Nový Jičín samozřejmě velmi rozhodil. Jakub Peslar krátce po buly ujel po levé straně, pokoušel se nahrávat na druhou stranu najíždějícímu kolegovi, kotouč se však nečekaně odrazil od brusle Přemysla Vašuta do brány – 2:1.


Trestné střílení Christova, fantastický Iláš, diskotéka za brankou či Irglovo vyrovnání

V oslabení ujel ve třicáté minutě Vít Christov, který byl při svém úniku faulován Jakubem Peslarem a hlavní sudí tak nařídil velmi přísné trestné střílení. Exfrýdeckomístecký útočník ale při druhém pokusu branku vůbec netrefil. Domácí měli před Ilášem další obrovskou příležitost, hostující gólman ale střelu fantasticky vyrazil. Hosté pak vyrovnali ve 35. minutě. Lukáš Irgl se oprostil od porubské obrany a střelou z levého kruhu zamířil nechytatelnou střelou k pravé tyči – 2:2.


Chvostkovu neproměněnou šanci potrestal v poslední sekundě Zachar

Poslední třetina jiný obraz hry nenabídla. Porubští měli šancí jen poskrovnu a Nový Jičín čekal na své příležitosti. V závěru byl dokonce naprosto nesmyslně vyloučen za čistý hit Jakub Peslar, hosté ale přesilovku nevyužili. Ti si ještě minutu a půl před koncem vybrali oddechový čas. Michal Chvostek si pak obehrál hned tři porubské hráče a uháněl sám na Čecha, ten jej ale v rozhodující moment fantasticky vychytal. Domácí však udeřili v poslední vteřině. David Zachar ukázal bojového ducha, nahodil puk z rohu kluziště na Iláše, který si jej srazil za svá záda – 3:2.


Ostatní zápasy 3. čtvrtfinále

Šumperkvs.Val.Meziříčí0:2
Hodonínvs.Opava3:1
Vsetínvs.Kopřivnice8:2

Ohlasy k utkání

Roman Kotala (HC RT TORAX Poruba 2011): Bylo to přesně utkání, jaké jsme čekali. V první části nám chyběl pohyb, střelba a naše hra vypadala utahaně. Snad v šestém zápase v řadě jsme jako první inkasovali. Táhne se to dlouho, už to musíme nějak zlomit. Bohužel neproměňujeme šance a potom ze zbytečností inkasujeme. Otáčet zápasy nás pak stojí moře sil, soupeř navíc výborně brání. Ale ve druhé třetině se náš výkon zvedl, otočili jsme výsledek, ale místo toho, abychom dali třetí gól, tak jsme zbytečně dostali branku na 2:2. V závěru se čekalo na chybu, moc jich tam nebylo, ale nakonec se k nám přiklonilo štěstí, když ze zoufalství nahozený kotouč propadl do branky. A sporný gól na 1:1? Ze střídačky to nebylo vidět, ale rozhodčí jsou na ledě od toho, aby to viděli. Kluci tvrdili, že kotouč přešel brankovou čáru. Vedeme 2:1, ale nic není hotovo, v pátek nás v Novém Jičíně čeká znovu těžký zápas.

Petr Macháček (HK Nový Jičín): Omlouvám se, ale vyjádřím se až po sérii.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011