Porubští vydřeli výhru v Novém Jičíně, rozhodla až poslední třetina

27.02.2017, René Chyla

Ostravané začali bravurně, všechny pokusy ale v první třetině lapil skvělý Jiří Slovák a Nový Jičín, kterému chybělo hned několik klíčových hráčů, navíc díky Kociánově trefě odcházel do kabin spokojenější. Po brankách Zachara, Seidlera a pojistce Slavíka však nakonec RT TORAX skóre otočil a doslova vydřel důležité vítězství, které znamená, že čtvrtfinálová série se natáhne minimálně na pět zápasů.

2. liga - skupina Východ - ČF2 po 27.2.18:00
Ďáblové Nový Jičín
HC RT TORAX Poruba 2011
1:3(1:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 14. Kocián (Gebauer) – 30. Zachar (Kafka, Jáchym), 50. Seidler (Vaňek, Kuťák), 59. Slavík. Rozhodčí: Koziol – Konvička, Novák. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 574. Střely na branku: 21:27. Průběh utkání: 1:0, 1:3. Stav série: 1:1.
Ďáblové Nový Jičín: Slovák I – Zahradníček, Běhal, Hruška, Vašut, Pisárik, Metelka, Cabák – Málek, Novotný, Chvostek – Kratochvíl, Sonnek, Zdeněk – Irgl, Kocián, Gebauer – Slovák II
HC RT TORAX Poruba 2011: Čech – Slavík, Puškár, Kaluža, Puzič, Dresler, Bail (od 30. Peslar) – Piecha, Slováček, Sztefek – Zachar, Jáchym, Kafka – Seidler, Vaněk, Tomčák (od 10. Kuťák)

Hvězdy zápasu

Jiří Slovák (NJČ) (26 střel, 24 zásahů, 2 góly, 92.31% úspěšnost)
Tomáš Jáchym (POR) (0+1)
Ivo Kocián (NJČ) (1+0)

Zeď Slovák, Gebauerův výborný pas a tutovky domácích

Porubští začali nátlakem. Už v první minutě se před domácí brankoviště natlačil David Zachar, jeho šanci ale perfektně vystihl Jiří Slovák. Zanedlouho byl RT TORAX vedoucí brance ještě blíže, když Tomášovi Jáchymovi stačilo snad z metru doklepnout puk do odkryté klece, domácí strážce však do nevýrazné střely skočil a bravurně tak zhatil další tutovku Sršňova výběru. V osmé minutě se ale probudil také Macháčkův tým. Přemysl Vašut se oprostil od porubských beků, najel si do brankoviště, kde jeho ránu do poloprázdné branky výtečně zastavil Jakub Čech. Ve čtrnácté minutě se ale Nový Jičín přesto ujal vedení. Robin Gebauer nahrával zprava Ivu Kociánovi, jenž přehodil pravý Čechův beton – 1:0. Hráči v modrobílých dresech byli zanedlouho blízko druhé brance, Jiří Zdeněk ani Šimon Kratochvíl však proti porubskému brankářovi neuspěli.


Zacharovo spasení, neskutečná minela Kratochvíla se Zdeňkem a promrhaná dvojnásobná výhoda Poruby

RT TORAX vyrovnal až v polovině základní hrací doby. Ve zmatku v domácím brankovišti se puku ujal Tomáš Jáchym, jenž jej rychle poslal na levý kruh David Zacharovi, který využil prázdné branky a nekompromisně srovnal – 1:1. Porubští poté hrubě chybovali v obranném pásmu a Šimon Kratochvíl se s Jiřím Zdeňkem ocitli v situaci dva na nikoho (!), akci však překombinovali, poslední Kratochvílova nahrávka přeskočila Zdeňkovi hůl a Jakub Čech si mohl hluboce oddechnout. RT TORAX měl o pár minut později ideální příležitost skóre otočit, více než minutu a půl dlouhou dvojnásobnou přesilovku i díky několika výborným zásahům Jiřího Slováka ale nevyužil.


Irglova šance, Seidlerův šťastný gól a Slavíkova pojistka

Nový Jičín mohl jít do vedení ve 48. minutě, kdy Ivo Kocián nahrával na levý kruh naprosto volnému Lukáši Irglovi, exporubskému hráči ale kotouč přeskočil hokejku. Neproměněnou šanci tvrdě potrestal RT TORAX o dvě minuty později. Rostislav Vaněk nahodil puk do brankoviště, kde se puk odrazil od Petra Seidlera za Slovákova záda – 1:2. Zanedlouho měl třetí gól na holi Ondřej Slováček, od modré však trefil pouze vzdálenější tyč. Poruba si závěr výrazně zkomplikovala. Jakub Čech byl vyloučen za úmyslné posunutí branky a Ostravané tak museli čelit šesti bruslařům, jelikož domácí odvolali navíc i gólmana. Jan Puškár sice trefil z obranného pásma jen tyč, o pár sekund později se už ale Marek Slavík ze střední třetiny do prázdné trefil – 1:3.


Ostatní zápasy 2. čtvrtfinále

Val.Meziříčívs.Šumperk2:3
Opavavs.Hodonín5:4
Kopřivnicevs.Vsetín4:10

Ohlasy k utkání

Petr Macháček (HK Nový Jičín): Omlouvám se, ale vyjádřím se až po sérii.

Roman Kotala (HC RT TORAX Poruba 2011): Znovu jsme dostali první gól, ale pořád jsme věřili, že to zlomíme. Nakonec jsme srovnali a otočili výsledek díky tlaku do brány. Mohli jsme rozhodnout při dlouhé přesilovce pět na tři, kterou jsme neproměnili. Přesto jsme stále měli tlak, závěr s přehledem uhráli a zaslouženě srovnali stav série. Je to úleva, protože to byl zase těžký zápas. Máme víc ze hry, ale Nový Jičín čeká na naše chyby a je strašně nebezpečný z brejkových situací. Čekám, že i další utkání budou velice podobná.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011