Poruba zvládla šlágr s Drtiči a už je druhá, obrat nastartoval premiérový gól Adamíka

08.10.2016, René Chyla

Ostravští hokejisté sice nevstoupili do šlágru s Hodonínem pravou nohou a od čtrnácté minuty museli dotahovat. RT TORAX ale srovnal zásluhou premiérové branky Adamíka a obrat byl dokonán po lišácky provedené střele Jáchyma z rohu kluziště, kdy si kotouč za svá záda srazil sám Haloda. Poruba pak již další průběh jasně dirigovala a odčinila tak zaváhání z ledu brněnské Techniky.

2. liga - skupina Východ - 8 so 8.10.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
SHK Hodonín
4:2(1:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 20. Adamík (Jáchym, Kafka), 28. Jáchym (Kafka), 33. Piecha (Slováček, Čech), 49. Seidler (Kilnar, Tomčák) – 14. Peš (Kadlec, Haloda), 41. Kadlec (Miklík, Peš). Rozhodčí: Šutara – Bojda, Mikler. Vyloučení: 6:8, navíc Kužílek (HOD) 10 min. OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 343. Střely na branku: 29:26. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Čech – Slavík, Puškár, Flašar, Tichý, Puzič, Rudl, Bail, Adamík – Ballner, Kafka, Piecha, Kilnar, Vaněk R., Jáchym, Sedlář, Orság, Seidler, Slováček, Zachar, Tomčák
SHK Hodonín: Haloda O. – Kužílek, Sorokin, Garčic, Pokorný, Loginovskij, Polesný, Haloda M., Miklík – Charvát, Hložánek, Vrána, Černohous, Hajný, Zháňal, Peš, Janás, Matula, Kadlec, Jurča, Vaněk D.

Hvězdy zápasu

Tomáš Jáchym (POR) (1+1)
Jakub Čech (POR) (0+1; 24 zásahů, 92.31% úspěšnost)
Petr Peš (HOD) (1+1)

Pešova teč v přesilovce a premiérová branka Adamíka

Do šlágru kola vstoupili lépe Drtiči, kteří si hned v úvodních minutách dokázali vytvořit několik slibných šancí. Nejprve neuspěl z mezikruží Daniel Vaněk, aby o chvíli později trestuhodně minul prázdnou branku navrátilec do hodonínské sestavy Dominik Matula. Drtiči udeřili ale až ve čtrnácté minutě, kdy využili svou přesilovku. Kadlecovu ránu od modré tečoval před brankovištěm Petr Peš, který usměrnil puk nad pravý Čechův beton – 0:1. RT TORAX srovnal sedmadvacet sekund před vypršením první třetiny. Tomáš Jáchym se zmocnil puku na levé straně, kde měl dostatek prostoru najet si na střed levého kruhu, odkud našel u vzdálenější Halodovy tyče číhajícího Vojtěcha Adamíka, který střelou nad gólmanův beton vstřelil svůj premiérový gól v červenobílém dresu – 1:1.


Jáchymova kulišárna a pohotová rána Piechy

Ostravané otočili vývoj zápasu v 28. minutě. Tomáš Jáchym se proháčkoval mezi obránci až do mezikruží, odkud zkoušel vypálit. Vyražený kotouč poté dojel v rohu kluziště a nahodil jej do brankoviště, kde sis jej Ondřej Haloda nešťastně srazil bruslí za svá záda – 2:1. Domácí borci pak navýšili skóre v další přesilovce. Jakub Čech rozehrál od své brány přesně na hůl Ondřeji Slováčkovi, jenž v útočném pásmu našel na druhé straně najíždějícího Martina Piechu, který zápěstím poslal kotouč pod Halodovu vyrážečku – 3:1. Drtiči pak mohli zápas zdramatizovat ve dvojnásobné početní převaze. Střela Daniela Vaňka se zastavila na brankové čáře pod stojícím Čechem, než se však někdo z hostů dostal k dorážce, Ivan Puzič dokázal uklidit puk do bezpečí.


Kadlecova naděje a Seidlerovo definitivum

Úvod poslední třetiny ale Porubští zaspali. Martin Miklík tak měl dostatek času, aby zprava vybídl ke skórování Jakuba Kadlece, který se z předbrankového prostoru k pravé tyči nemýlil – 3:2. O osm minut později si Ostravané vzali své dvoubrankové vedení zpět. Aleš Kilnar nahrával na krátkou vzdálenost před brankoviště Petru Seidlerovi, jenž se do poloodkryté branky nemýlil – 4:2. Snižovat mohl Jakub Vrána, který se sám řítil na Čecha. Ten si ale povyjel a parádně nadějnou akci hostů zlikvidoval.


Ostatní zápasy 7. kola

Šumperkvs.Opava2:0
Brnovs.Nový Jičín3:1
Vsetínvs.Kopřivnice5:3

Ohlasy k utkání

Roman Kotala (HC RT TORAX Poruba 2011): Myslím, že jsme podali dobrý výkon a celý zápas měli převahu. Škoda jenom zbytečných faulů, kterými jsme nechávali soupeře na dostřel. V přesilovkách je Hodonín nebezpečný. Bylo důležité, že jsme ubránili oslabení pět na tři. Pak jsme dali nějaké góly, ale pořád tomu chybí důraz a hlad po gólech. Šance i převahu máme, ale bohužel nám to tam zatím příliš nepadá. Důležité bylo, že jsme na konci první třetiny dali gól na 1:1. Kdybychom ve druhé třetině, kterou jsme odehráli velmi dobře, vstřelili další tři, čtyři góly, mohlo být hotovo. Ale fauly jsme stále drželi soupeře ve hře.

Stanislav Beťko (SHK Hodonín): Poruba má velmi dobré mužstvo a musím přiznat, že byla hokejovější. Nicméně byly tam šance, které jsme měli proměnit. Hlavně v první třetině jsme měli nějaké gólovky. Škoda vyrovnávacího gólu na 1:1. Kdybychom drželi vedení déle, kdo ví, jak by to vypadalo. Ve druhé třetině jsme pak dostali branky po našich chybách, kdy jsme šli špatně střídat. Soupeř byl lepší, hokejovější a víc na puku. To je všechno k zápasu. Teď jsme se dohodli s vedením klubu, že si venkovní zápasy začneme nahrávat, abychom měli něco v ruce ohledně výkonů rozhodčích.

Tabulka po 7. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Vsetín 632:1515
2.Poruba 731:2015
3.Hodonín 834:2814
4.Šumperk 623:1914
5.Opava 713:1910
6.Kopřivnice 726:318
7.Val.Meziříčí 724:276
8.Nový Jičín 720:286
9.Brno 710:275