Neporazitelnost končí, Poruba po mdlém výkonu padla s Opavou

18.08.2016, René Chyla

Kdo čekal jednoznačnou záležitost, byl těžce vyveden z omylu. Porubští hokejisté dostali ve dvanácté minutě studenou sprchu v podobě dvou slepených laciných gólů, na které už RT TORAX odpovědět nedokázal a poprvé v přípravě padl. Jediný čestný úspěch domácích zapsal kapitán David Zachar. Série přípravných duelů s papírově slabšími soupeři končí a nyní si porubští fanoušci mohou vychutnat zápasy s polským mistrem z Krakova, polskou reprezentací či extraligovými Vítkovicemi.

2. liga – přípravné zápasy - přát. čt 18.8.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
Hokejový klub Opava
1:2(0:2, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 35. Zachar (Slováček) – 12. Selingr (Grigar, Chalupa), 12. Černý L. (Mosler, Herman). Rozhodčí: Mikula – Janda L., Kořistka. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 231. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Matoušek – Baca, Rudl, Bílek, Puškár, Flašar, Adamík, Tichý – Piecha, Ballner, Slováček, Sedlář, Kilnar, Vaněk, Rimmel, Seidler, Smrčka, Kafka, Zachar, Bail, Jáchym
Hokejový klub Opava: Šafránek – Slavík, Holík, Galvas, Černý T., Mosler, Šindelář, Tůma – Vrabel, Wolf, Polok, Vítek, Grigar, Černý L., Herman, Chomič, Rousek, Chalupa, Trčka, Štindel, Beneš, Selingr

Studená sprcha během 13 vteřin a zranění Galvase

Porubští hokejisté nevstoupili do duelu s Opavou zrovna nejšťastněji. V jedenácté minutě se totiž v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval Pavel Selingr, který se trefil k pravé tyči – 0:1. Za třináct vteřin přišla pro domácí další studená sprcha. Moslerovu nabídku těsně před Matouškem tečoval Lukáš Černý a kotouč zapadl za gólmanova záda – 0:2. Ve dvacáté minutě pak zůstal s bolestivou grimasou na ledě David Galvas, který musel být až s pomocí svých spoluhráčů odveden na střídačku.


Zacharova výzva k obratu

Ani druhá třetina příliš hokejové krásy nepobrala a diváky probudila z lehkého spánku až snižující branka ze 35. minuty. Ondřej Slováček nahrával Davidu Zacharovi, který prostřelil Šafránka z prostoru mezi kruhy – 1:2. V obrovské šanci na vyrovnání se ocitl po Ballnerově přihrávce Tomáš Jáchym. Ten ale se střelbou příliš váhal a opavský gólman se stačil včas přesunout. V přesilovce mohl přidat třetí gól hostů Tomáš Polok, ten ale před odkrytou brankou minul kotouč.


Břevno Selingra v závěru

Třetí dvacetiminutovka žádnou dramatickou změnu v obrazu hry nenabídla, a tak diváky mohla potěšit až akce dvě minuty před koncem, kdy se Petr Matoušek už už hlásil k opuštění brány k závěrečnému power-play. Marek Bail ale hrubě chyboval na modré a do úniku se tak dostal opavský forvard Pavel Selingr, který trefil břevno. RT TORAX nakonec ani nevyrovnal a poprvé v přípravě padl.

Ohlasy k utkání

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Odehráli jsme zápas, který nám absolutně nevyšel. Může to být z únavy, protože pořád trénujeme a kluci z Vítkovic taktéž trénují dvoufázově. Máme toho opravdu hodně, ale je potřeba to už ustálit. V pondělí by se zřejmě měl kádr naposledy zúžit a musíme dát dohromady lajny tak, jak chceme hrát. Takových zápasů nás čeká v lize spousta, protože neočekávám, že mnoho mančaftů s námi bude hrát otevřený hokej, takže na takový styl musíme být připraveni. Doufám, že si někteří kluci uvědomí, že to nejde jen odbruslit, ale že na ledě musejí nechat všechno. Na to je ale ještě stále čas, nicméně hrát budou pouze ti, kteří budou ochotni nechat na ledě pro Porubu srdce.

Pavel Hulva (Hokejový klub Opava): Samozřejmě jsme s výhrou spokojeni. Myslím, že jsme mohli vidět pohledný hokej z obou stran. Na začátku první a druhé třetiny jsme vždy byli trochu pod tlakem, nicméně jsme se z toho vždy dokázali dostat. Vytvořili jsme si vedení dva nula po takových dorážkách, ale to samozřejmě k hokeji patří. Třetí třetinu už jsme zkušeně ustáli. Stále ale zkoušíme některé hráče, ale po tomto zápase určitě vládne spokojenost.