RT TORAX znovu promarnil nadějné vedení, o postupujícím rozhodne pátý zápas!

02.03.2016, René Chyla

Poruba na rozdíl od Hodonína neměla v tomto zápase nůž na krku a mohla tak hrát ve větší pohodě. Drtiči navíc po celý zápas tahali za kratší konec a na třetí gól Vladimíra Stejskala, který dokázal skórovat ve všech zápasech play-off, dlouho nemohli Hodonínští najít odpověď. RT TORAX navíc v poslední dvacetiminutovce mohl rozhodnout v mnoha přesilovkách. Co se ale nepovedlo Porubě, to se podařilo Hodonínu. Ten během 33 vteřin dokázal využít dvojnásobnou i klasickou početní převahu a jistota postupu se tak rozplynula do ztracena. V nájezdech pak rozhodl Zdeněk Jurásek a o postupujícím tak rozhodne až páteční zápas.

2. liga - skupina Východ - ČF4 st 2.3.18:00
SHK Hodonín
HC RT TORAX Poruba 2011
5:4sn(1:2, 1:2, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Sajdl (Matula), 31. Tomi (Jedlička), 53. Jurásek (Peš), 54. Špok (Jurásek), rozh. náj. Jurásek – 7. Ballner (Seidler), 16. Chaloupka (Sedlář), 33. Stejskal (Seidler, Slavík), 40. Zachar (Gelnar). Rozhodčí: Kopeček – Klouda, Lainka. Vyloučení: 10:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 524. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 5:4. Stav série: 2:2.
SHK Hodonín: Kotvan – Pokorný, Kolář, Škápik, Nedvěd, Mikéska, Jedlička – Matula, Sajdl, Kuba – Peš, Jurásek, Špok – Černohous, Polesný, Tomi – Janás, Hložánek
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář – Malý, Peslar, Puškar, Slavík, Vajda, Ovšák – Gelnar, Zachar, Chaloupka – Stejskal, Vrána, Seidler – Ballner, Sedlář, Vaněk

Porubští hokejisté měli v úvodních minutách o něco navrch, a tak se v šesté minutě dočkali vedoucí branky. Petr Seidler využil pádu jednoho z domácích v neutrální zóně, dostal se do přečíslení, v němž nabídl kotouč Davidu Ballnerovi, který propálil přesouvajícího se Kotvana – 0:1. Drtičům ale na vyrovnání stačilo pouze 46 sekund. Dominik Matula našel z pravého kruhu na druhé straně Jakuba Sajdla, který přesně mířenou střelou srovnal – 1:1.

Hodonín mohl jít ihned do vedení v nabídnuté přesilovce, tu ale domácí nevyužili. To však neplatilo na druhé straně v šestnácté minutě. Jan Chaloupka zkoušel štěstí z ostrého úhlu z rohu kluziště a k překvapení všech si puk našel cestičku až za Kotvanova záda – 1:2. Porubští mohli v závěru jít i do dvoubrankového vedení, Sedlářovu teč ale na poslední chvíli vytěsnil mimo tři tyče Kotvan.

Ostravané dominovali i na začátku druhé dvacetiminutovky, proti obrovské příležitosti Chaloupky se ale vytáhl hodonínský gólman. Poté, co Michal Kuba trefil bekhendem tyč, domácí srovnali podruhé. Robert Jedlička přihrával přesně Jakubu Tomimu, který se pohotovou střelou nemýlil – 2:2. Poruba ale za 96 vteřin odpověděla znovu.

Petr Seidler po chybě domácích obránců při hře čtyři na čtyři nahrál Vladimíru Stejskalovi, který zamířil nad Kotvanův beton – 2:3. Drtiči se dále snažili o vyrovnání, místo toho ale 29 sekund znovu inkasovali. V přečíslení dva na jednoho přenechal Jakub Gelnar puk Davidu Zacharovi, který už neměl problém uklidnit svou střídačku – 2:4.

RT TORAX měl mnoho možností ve třetí třetině navýšit skóre a pojistit tak postup do semifinále. Neproměněné šance ale nakonec potrestali Drtiči. Ve dvojnásobné přesilovce nahrával Petr Peš Zdeňku Juráskovi, který vstřelil kontaktní gól – 3:4. Za 33 sekund už bylo srovnáno. V klasické početní převaze našel střelec třetí branky volného Martina Špoka, jenž srovnal a vyvolal neskutečný nával euforie na domácím stadionu – 4:4.

Za další minutu už mohli být svěřenci Tomáše Sršně na ručník. Proti Kubově stoprocentní šanci ale předvedl parádní zákrok Radek Tihlář. Pocty se ale dostalo také Zdeňku Kotvanovi. Ten hned na začátku prodloužení zlikvidoval jasné příležitosti Zachara, Vajdy i dorážku Lukáš Vrány. V následných nájezdech pak byl jediným úspěšným střelcem Zdeněk Jurásek, který rozhodl o tom, že čtvrtfinále rozhodne až pátý duel – 5:4.

Ostatní zápasy 4. čtvrtfinále II. ligy skupiny Východ

HC Moravské Budějovice 2005 vs. HC Technika Brno2:7

Ohlasy k utkání

Stanislav Beťko (SHK Hodonín): Jak pro fanoušky, tak pro nás na střídačce to bylo opravdu nervy drásající utkání. My asi musíme opravdu v každém utkání prohrávat a pokaždé dotahovat ztrátu na soupeře a to po zbytečných chybách. Nicméně, všichni si dnešního výsledku obrovsky vážíme. Kluci to za stavu 2:4 nezabalili a jeli na krev a na doraz. Dokázali jsme v hektickém a neuvěřitelném závěru srovnat na 4:4 a myslím si, že jsme nebyli daleko od toho, abychom zápas v prodloužení rozhodli. Bohužel se nám nabídnutá přesilovka 4 na 3 vůbec nepovedla. V nájezdech nás výborně podržel Zdenko, paní Štěstěna se k nám po dlouhé době neotočila zády a urvali jsme to v nájezdech. Teď jedeme do Poruby, kde nemáme co ztratit a pokusíme se, hlavně pro naše opravdu fantastické fanoušky, urvat vítězství. Vím, že to je do Ostravy daleko, ale chtěl bych všechny fanoušky poprosit a vyzvat, aby nás přijeli podpořit, aby kluci cítili podporu jako v domácím zápase.

Roman Kotala (HC RT TORAX Poruba 2011): Myslím, že jsme sehráli dvě výborné třetiny, vedli o dva góly a až do poloviny třetího dějství měli zápas plně pod kontrolou. Pak jsme hráli přesilovku pět na tři a nedisciplinovaností jsme stejnou výhodu darovali soupeři, který má natolik zkušené hráče, že toho dokázal využít a srovnat stav. V prodloužení jsme měli nějaké šance, ale bohužel jsme je nevyužili, a v nájezdech jsme vyšli střelecky naprázdno. Je to pro nás jednoznačně ztracený zápas, který bychom měli normálně udržet. Myslím, že ve hře pět na pět Hodonín přehráváme, ale nesmíme se stále nechávat vylučovat. Z toho dostáváme prakticky všechny branky. Je to o hlavách, ale jdeme dál a věříme, že v pátek rozhodující páté utkání zvládneme.