Kotouč byl k bráně přitahován jako moucha na lep! Mladší dorostenci nasázeli přes dvacet gólů

13.03.2016, Kateřina Juříková

Mladším dorostencům se chýlí sezona pomalu, ale jistě k závěru. Porubští mladíci doposud nasázeli celkem neuvěřitelných 293 gólů. Nad tím zůstává rozum stát! A v utkání proti Novému Jičínu přidali ještě dalších 21 branek, čímž dosáhli čísla 314, a to ještě zbývají dvě utkání, při kterých mohou své konto doladit a přiblížit se k ještě větší cifře. Porubští byli v tomto utkání vládci ledu a svého soupeře se snažili držet neustále před jeho klecí. Oskar Kraina tak měl mnohdy co dělat, aby svou neprůstřelnost jakž takž uhlídal. Bohužel, jak již bylo zmíněno výše, 21 krát se mu to nepovedlo. Ani na domácím týmu nezůstala nit suchá. Druhému gólmanovi Martinu Pobutovi prošel kotouč za záda třikrát. V utkání padly tři hattricky v podání Marka Havránka (3+4) a Vojtěcha Střondaly (3+4), ale gólově je předčil Tomáš Vojtášek (5+3), který si skoro sáhl na dvojitý hattrick.

ELIOD liga mladšího dorostu - 36.kolo ne 13.3.10:00
HC RT TORAX Poruba
Ďáblové Nový Jičín
21:3(6:0, 4:1, 11:2)
Branky a nahrávky: 8. Žídek (Havránek, Střondala), 10. Bochnak (Vojtášek), 15. Vojtášek (Puchala, Benka-Rybár), 16. Střondala (Havránek, Kroček), 19. Pliska (Bochnak, Puchala), 20. Střondala (Havránek, Žídek), 29. Puchala (Bochnak, Vojtášek), 29. Havránek (Střondala), 29. Havránek (Střondala, Žídek), 39. Vojtášek (Puchala, Bochnak), 43. Vojtášek (Puchala, Bochnak), 44. Vojtášek (Bochank, Šolc), 44. Havránek (Střondala, Žídek), 48. Vojtášek, 52. Wawrzkiewicz (Anlauf, Häring), 53. Benka-Rybár (Husák, Zicháček), 55. Häring (Anlauf, Wawrzkiewicz), 55. Wawrzkiewicz (Pitucha, Krátký), 58. Žídek (Vojtášek, Pliska), 59. Střondala (Havránek), 60. Anlauf (Krátký, Wawrzkiewicz) – 22. Monsport (Komáčka, Žabčík), 47. Holaň (Žabčík), 51. Macháček (Žabčík, Cubo). Rozhodčí: Janda L. – Kořistka, Chamrád. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 13:1, 13:2, 14:2, 14:3, 21:3.
HC RT TORAX Poruba: Mrázek (od 20. minuty Pobuta) – Becher, Šolc, Kroček, Husák, Nagy, Krátký, Pliska, Pitucha, Wawrzkiewicz, Vojtášek, Žídek, Havránek, Střondala, Zicháček, Puchala, Anlauf, Bochnak, Šimek, Häring, Benka-Rybár
Ďáblové Nový Jičín: Kraina – Rigo, Weber, Cubo, Halaň, Pszczotka, Macháček, Komáčka, Žabčík, Burýšek, Monsport

Nový Jičín nastoupil proti Porubě ve značně oslabené sestavě, což určitě vedlo i k jisté porážce. Přesto vlétli hosté na led v plné síle a nevzdávali se ani po několika vstřelených brankách. Pojďme se na to ale podívat od začátku.

Domácí se v prvních minutách usadili v útočném pásmu a pokoušeli se několikrát obelstít Oskara Krainu, ten však až do sedmé minuty odolával úmornému tlaku porubských hráčů. Jako první otevřel bránu pomyslným klíčem Jan Žídek, jehož střela z bezprostřední blízkosti nemohla cíl minout, protože porubský hráč stál u odkrytého brankoviště. O dvě minuty později skóroval Ernest Bochnak.

Jičín se několikrát pokusil o průnik do útočného pásma, jenže když se to podařilo, ke Kryštofovi Mrázkovi se s kotoučem nedostali, neboť domácí obrana dokázala ukořistit kotouč zpět. V šesté minutě navýšil stav Tomáš Vojtášek, kterému se také podařilo využít odkrytého prostoru v bráně. Po dvaceti sekundách padla čtvrtá branka a postarali se o ni Vojtěch Střondala s Havránkem a také s Kročkem.

V závěru první třetiny, kdy domácí téměř neopouštěli útočné pásmo, přidali góly ještě Martin Pliska a opět Vojtěch Střondala.

Druhá část byla na góly chudší a podařilo se skórovat i hostům. V porubské kleci se místo Kryštofa Mrázka objevil Martin Pobuta, který brankoviště hájil, seč mohl. Kotouč se za jeho záda dostal ve 22. minutě, kdy Martin Monsport přejel útočnou modrou, ale před ním byl obránce Husák, který se jej snažil zastavit. Monsport pálil ačkoliv byl od brány hodně daleko, ale nastřelil Husáka od něhož se puk odrazil tak šikovně/nešikovně, že skončil za Pobutovými zády.

Dlouho to ovšem netrvalo a domácí tuto troufalou branku řádně pomstili, a ne jednou. Dvacátá devátá minuta přinesla hned tři góly po sobě v časech 28:07, 28:23 a 28:36. Tento neuvěřitelný kousek započal Patrik Puchala a po něm dvakrát po sobě skóroval Marek Havránek.

Hostům se na pár sekund podařilo vyvést kotouč před domácí bránu, ne však na dlouho. Jenomže když ve 37. minutě domácí opět útočili, sudí přišli na to, že byla Krainova branka posunuta. Hra se tedy přerušila, jenže koncentrace domácích byla natolik silná, že je to nerozhodilo a minutu před koncem druhé třetiny skóroval ještě Tomáš Vojtášek.

A tak jak druhá třetina skončila, tak i začala – gólem. A nedávala jej nikdo jiný než opět Tomáš Vojtášek, který se vzápětí postaral i o další branku, která byla již dvanáctá v pořadí. Ačkoliv na střídačce hostů byl ještě jeden gólman, David Palička, Kraina stále svou svatyni neopouštěl a rval se jako lev. Opět jej překonal Marek Havránek.

Hosté svůj boj nevzdávali a dobře udělali. Náskok domácích byl sice vysoký, ale každá branka v kleci domácího mužstva by přece jen lehce zvedla náladu. Tak se i stalo. Jan Holaň se však dlouho ze své branky neradoval, neboť vzápětí opět skóroval Tomáš Vojtášek, přestože jičínský brankář střelu viděl. Puk si stejně našel skulinku a dostal se do klece.

V půli poslední části přidal třetí a zároveň poslední novojičínský gól Štěpán Macháček. Poté nastala neskutečná smršť branek. Patnáctou branku vstřelil Mateusz Wawrzkiewicz a po něm Alex Benka-Rybár lehce dopomohl pomalu se blížícímu kotouči do brány. Kraina se na kotouč sice sápal, ale bylo již pozdě.

V průběhu padesáté-páté minuty padly branky dvě. Daniel Häring se strefil nad pravé rameno gólmana přímo do růžku a Mateusz Wawrzkiewicz si střihl bekhend. Vypadalo to chvíli, že když Janem Žídkem vše začalo, tak i skončí, ale opak byl pravdou. Dvacátou branku po samostatném úniku vstřelil Vojtěch Střondala a vše ukončil až Jan Anlauf, jehož střela byla sice slaboučká, ale puk se choval jako by jej branka doslova přitáhla sama.