RT TORAX spláchl Kopřivnici, rozhodl kiks exporubského Adama Vrby

06.01.2016, René Chyla

Porubští nevstoupili do třetího vzájemného utkání s Kopřivnicí podle představ. Hru provázelo plno nepřesností a hráči doslova napínali diváky, kdy padne konečně první gól. Na ten si museli přítomní příznivci počkat až do druhé poloviny utkání, kdy z přesilovky udeřil Robin Malý. Kopřivnice následně ale srovnala v oslabení, aby poté mohli Ostravané znovu převrátit pomyslné misky vah na svou stranu. Nováček skupiny se otřepal a dvě vteřiny před druhou sirénou srovnal krok podruhé. Ve 48. minutě se poté definitivně lámal chleba. Exporubský gólman Adam Vrba chtěl pomoci svému týmu, nakonec ale doslova naservíroval gól Marku Sedlářovi. Za Vrbova záda ještě do závěru zápasu prosvištěly střely Davida Ballnera s Jakubem Gelnarem a RT TORAX mohl slavit. Dvěma asistencemi se na důležitém vítězství podílel Mikuláš Rimmel.

2. liga - skupina Východ - 31.kolo st 6.1.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ISMM Kopřivnice
5:2(0:0, 2:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 32. Malý (Rimmel), 37. Slavík (Stejskal), 48. Sedlář, 50. Ballner (Ovšák, Vaněk), 52. Gelnar (Rimmel) – 36. Tomášek (Matějek), 40. Vydra (Stránský, Červenka). Rozhodčí: Koziol – Hanzlík, Šimčík. Vyloučení: 8:7, navíc Teper (KOP) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 574. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář – Slavík, Buček (32. Puškár), Malý, Ovšák, Vajda, Peslar (20. Baca) – Seidler, Stejskal, Vrána, Vaněk, Rimmel, Sedlář (23. – 24. Sysala), Zachar, Ballner, Gelnar
HC ISMM Kopřivnice: Vrba – Dusík, Teper, Čintala, Vydra, Marek, Merenda – Kofroň, Bartošák, Červenka, Slovák, Sluštík, Suchý, Matějek, Stránský, Tomášek, Pargáč

V úvodu utkání měli navrch hostující hráči, kteří si vytvořili nejednu vyloženou šanci. Nejprve nezužitkovali přečíslení tři na jednoho, poté selhal v bezprostřední blízkosti nejproduktivnější hráč Kopřivnice Adam Červenka. Když časomíra odkrojila druhou polovinu první periody, převzali iniciativu domácí. Nejprve neuspěl po úniku kolem levého mantinelu Vladimír Stejskal, aby o chvíli později spálil po perfektní Ovšákově nahrávce další tutovku David Ballner. Poté mohl ještě prolomit bezbrankový stav Marek Sedlář, ten ale svou šanci prováhal a Adam Vrba střežící hostující klec se stačil přesunout.

Kopřivnice se osmělovala zejména při vlastním oslabení, v němž po osmi odehraných minutách ve druhé periodě zahrozil z pravého kruhu Petr Slovák. Bezbrankový stav poté protrhl až v početní převaze Robin Malý, který od pravého mantinelu zamířil pod Vrbovu vyrážečku – 1:0. Zvyšovat mohl o chvíli později Rimmel, ten by ale musel lépe seřídit svá mířidla. Kopřivnice srovnala ve vlastní oslabení. Tomáš Matějek vyslal elegantní zadovku, které se zmocnil rozjetý Martin Tomášek, jenž si zkušeně rozpohyboval Tihláře a zakončil do prázdné branky – 1:1. Ještě ve stejné herní situaci se stav změnil opět. Vladimír Stejskal zahlédl v mezikruží Marka Slavíka, který prudkou střelou trefil volný prostor nad pravým betonem Adama Vrby – 2:1. To ale ve druhé dvacetiminutovce stále nebylo vše. Vít Stránský nahrával na modrou čáru Karlu Vydrovi, který zamířil dvě vteřiny před sirénou k pravé porubské tyči – 2:2.

Ještě hůře mohlo být s Ostravany hned ve druhé minutě poslední třetiny, René Bartošák ale netrefil prázdnou branku. Porubští poté dosáhli třetího gólu, ale dle sudího nemohl být uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti. To však RT TORAX nemuselo vůbec mrzet, jelikož o 23 sekund později již padla branka regulérní. Adam Vrba předvedl totiž neskutečný kiks, když vyjel až téměř za kruhy, kde chtěl odpálit kotouč do bezpečí před dojíždějícím Markem Sedlářem. To se mu však podařilo jen částečně a puk se odrazil přesně na hůl porubského útočníka, který si udělal ještě pár kroků a zakončil pohodlně do odkryté branky – 3:2. Za dvě a půl minuty už bylo rozhodnuto.

Milan Ovšák nahrál mezi kruhy Davidu Ballnerovi, jehož okamžitá rána zaplachtila až nad pravé rameno Adama Vrby – 4:2. Definitivní pojistka padla až na konci 52. minuty. Mikuláš Rimmel sice tváří v tvář Vrbovi ještě neuspěl, kotouč se ale následně odrazil k Jakubu Gelnarovi, jenž neměl problém uklidit puk do odkryté svatyně – 5:2. V závěru pak byli diváci svědky ještě menší šarvátky mezi domácím Milanem Ovšákem a hostujícím Jiřím Pargáčem. Poruba tak potvrdila stoprocentní bilanci proti Kopřivnici na domácím ledě a připisuje si cenné tři body.

Ostatní zápasy 31. kola II. ligy skupiny Východ

HC Lvi Břeclav vs. SK Karviná4:2
HC Slezan Opava vs. SHK Hodonín4:5
HC Bobři Valašské Meziříčí vs. HC Technika Brno3:6
HC Frýdek-Místek vs. HK Nový Jičín6:2
HC Moravské Budějovice 2005 vs. VHK Vsetín2:4

Ohlasy k utkání

Roman Kotala (HC RT TORAX Poruba 2011): Z naší strany to zdaleka nebyl dobrý zápas, ze začátku jsme totiž působili naprosto bez pohybu, měli jsme hodně štěstí, podržel nás také výrazně gólman. Prohrávali jsme také osobní souboje, Kopřivnice měla pořád více ze hry. Ve druhé třetině jsme se sice trochu zvedli, ale stále to nebylo dle našich představ. Sice jsme se dostali jako první do vedení, ale naší chybou opět soupeř vyrovnal. Před poslední periodou jsme si řekli, že to dneska musíme urvat. Šli jsme tomu vítězství naproti, dali jsme sice tři branky, ale s výkonem nejsme ani zdaleka spokojeni.

Václav Slabý (HC Kopřivnice): Mám dojem, že ze všech tří utkání, které jsme doposud s Porubou odehráli, tak domácí dnes předvedli zřejmě nejhorší výkon. Každý zápas je stejný, kde nás neporazí soupeř, ale svými chybami se porazíme sami. My totiž hrajeme jen 50 minut a čekáme jen na to, kdo z nás udělá obrovskou hrubku, ať si soupeř může dát gól. Takové chyby pak samozřejmě rozhodují.