Dramatickou bitvu na jihu Moravy rozhodl až Zacharův nájezd. RT TORAX veze cenné dva body!

13.12.2014, Jiří Komářek, René Chyla

Šlágr sobotního 25. kola druhé ligy přinesl podle očekávání velmi dramatický a vyrovnaný souboj. Duel mezi druhým a čtvrtým celkem tabulky dospěl díky nerozhodnému výsledku 2:2 až do samostatných nájezdů, které rozhodl v páté sérii David Zachar . Poruba sice dvakrát v tomto utkání dotahovala, ale nakonec vybojovala velmi cenné dva body. V rozhodující sérii nájezdů ukázal krásné gesto fair-play domácí gólman Chvátal, který přiznal, že kotouč překročil brankovou čáru, ačkoliv hlavní sudí rozpažil. Kdo ví, kdo by nakonec bral bod navíc.

2. liga - skupina Východ - 25.kolo so 13.12.17:00
Technika Hockey Brno
HC RT TORAX Poruba 2011
2:3sn(1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Stehlík (Čtvrtníček), 42. Stehlík (Čtvrtníček, Klimeš) – 36. Buček (Slavík), 43. Vrána (Seidler, Slavík), rozh. náj. Zachar Rozhodčí: Volf – Klein, Linhart. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.
Technika Hockey Brno: VSK Technika Brno: Novák (na nájezdy Chvátal) – Habrovec (C), Vrba, Klimeš, Štindl, Maršálek, Havíř, Odehnal L., Koukal – Jurča, Crhák, Čtvrtníček, Stehlík, Benýšek, Odehnal V., Bustin, Zábranský, Látal, Brzobohatý, Heža.
HC RT TORAX Poruba 2011: HC RT TORAX Poruba: Vrba (Tihlář) – Ovšák, Vajda, Peslar, Slavík, Javín (C) – Vaněk, Mihal, Seidler, Červenka, Buček, Chaloupka, Hulva, Zachar, Sedlář, Vrána.

I přes rychlý a celkem vyrovnaný hokej v první třetině padla pouze jedna branka, která padla pět minut před koncem třetiny, kdy se útočník Techniky Ondřej Stehlík nejlépe zorientoval při tmě vrmě na brankovišti a bekhendem uklidil kotouč do odkryté branky. Ke konci třetiny se ještě Stehlíkovi podařilo ujel sám v oslabení, ale brankář hostů byl úspěšnější a jeho střelu zneškodnil. Tím skončila úvodní část utkání, ve které bylo úspěšnější domácí mužstvo.

V druhé periodě bylo na Porubě vidět, jak chtěla s tímto utkáním něco udělat a snažila se ze všech sil vyrovnat. Novák byl dlouho proti a vychytal hostující útočníky, ale nakonec v třicáté-páté minutě utkání i on povolil, když si obránci Techniky špatně rozebrali soupeře a Martin Buček se octl sám před Novákem, kterého překonal bekhendem mezi betony. Poruba měla od té doby před svým soupeřem navrch a chtěla utkání ještě otočit, ale i přes tlak a šance se jim to do konce třetiny nepovedlo a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Závěrečná část utkání začala velice rychle, když hned minutu a čtvrt po začátku se Technika dostala do vedení zásluhou Ondřeje Stehlíka, který poslal nekompromisní ránu do růžku Vrbovy brány z prostoru za modrou čarou a trefil se tak podruhé v zápase. Vedení si ovšem domácí tým neponechal dlouho, protože o minutu později hráč Poruby Marek Slavík zavezl kotouč do útočného pásma po pravém křídle a nahrál jej před bránu, kde byl připraven Lukáš Vrána, který neměl problém poslat kotouč do Novákovi klece. Stav 2:2 se již nezměnil a zápas byl poslán do prodloužení.

V prodloužení měla větší šance ukončit zápas Poruba, když hrála přesilovku 4 na 3, ale Novák byl proti a tento duel se dostal až do samostatných nájezdů, kde se do branky Techniky postavil Chvátal. Vítězný nájezd proměnil Zachar za Porubu, kde předvedl krásné gesto právě Chvátal, který přiznal, že kotouč byl za brankovou čárou, přesto, že rozhodčí rozpažil. Stehlík pak za Techniku neproměnil a zápas vyhrála Poruba, která bere dva body.

Ostatní výsledky 25. kola druhé ligy – sk. B (Východ):

SK Karviná – HK Nový Jičín 4:3 pr.
HC Slezan Opava – HC Frýdek-Místek 8:4
HC ZUBR Přerov – HC Lvi Břeclav 2:0
VHK Vsetín – SHK Hodonín 6:2

Ohlasy k utkání

Vlastimil Odehnal st. (VSK Technika Brno): První třetinu jsme odehráli velmi dobře, soupeře jsme jasně přestříleli, ale dali jen jediný gól. Od druhé třetiny začala Poruby více hrát a bruslit, nám jako kdyby došel pohyb a nasazení, udělali jsme navíc několik zbytečných útočných faulů. Soupeř tak po zásluze vyrovnal. Třetí třetina sice byla o něco lepší, ale Poruba byla pořád živější, lépe bruslila. Utkání nakonec došlo až do nájezdů, které jsou o štěstí. Bohužel za stavu 1:0 jsme měli druhý gól úplně do prázdné, ale trefili jen tyčku a nakonec prohráli.

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Obě dvě mužstva předváděla velmi kvalitní hokej, jednalo se doopravdy o remízové utkání. V první třetině měla navrch Technika, ve druhé my a třetí část byla vyrovnaná. Rozhodovalo se až v penaltách, které jsou vždy loterie. Za fair play gesto od brněnského brankáře smekám klobouk, je férové, že celou situaci přiznal.