Poruba roli favorita nepotvrdila, ve vyrovnaném utkání zvítězil na nájezdy Frýdek-Místek

18.10.2014, Kateřina Juříková

Utkání mezi Porubou a Frýdkem-Místkem bylo již od prvních minut vyrovnané. Oba týmy se o kotouč i každý kousek ledu rvaly jako lvi a hrálo se střídavě před Andreasem Kubáněm a Radkem Tihlářem, kteří měli vždy co dělat, aby puk uhlídali. Prvním porubským a zároveň jediným střelcem první třetiny byl Aleš Kilnar, který v dalších třetinách na další dvě branky nahrával Janu Chaloupkovi a Marku Slavíkovi, jenž na chvíli vykřesal jiskřičku naděje na tříbodový zisk. Frýdek ovšem v závěru srovnal krok a jelikož vítěze nenašlo ani pětiminutové prodloužení, musely přijít na řadu nájezdy, kterých bylo opravdu hodně. Celkem se jelo deset sérií, o vítězi rozhodl až v pořadí dvacátý nájezd z hole Jakuba Tepera.

2. liga - skupina Východ - 9.kolo so 18.10.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Frýdek-Místek
3:4sn(1:0, 1:2, 1:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Kilnar (Slavík), 39. Chaloupka (Kilnar), 52. Slavík (Krayzel, Kilnar) – 27. Teper (Franek), 37. Stránský (Samiec), 57. Franek (Stránský, Teper), rozhodující sam. nájezd Teper. Rozhodčí: Kika – Rožánek, Štěpán. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 533. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář – Puškár, Šindelář, Slavík, Javín, Peslar, Prokop, Ovšák – Červenka, Krayzel, Vaněk, Buček, Chaloupka, Hulva, Zachar, Seidler, Vrána, Pavlačka, Kilnar, Mihal
HC Frýdek-Místek: Kubáň – Samiec, Teper, Podešva, Heider, Krutil, Jindřich, Černín – Franek, Lipina, Stránský, Slovák, Sluštík, Mach, Mamula, Vacula, Zdeník, Kopún, SUchý

Utkání začalo lépe pro domácí. Ačkoliv šlo vidět, že síly na ledě jsou mezi mužstvy vyrovnané, častěji měla na svých holích puk Poruba, která již ve třetí minutě skórovala. Zedník se snažil proniknout do útoku, ale jeho pokus o nahrávku zachytil Slavík, který nahrál Aleši Kilnarovi. Ten si najel až před Kubáně a pálil. Do konce třetiny pak nepadla žádná branka, i když se o to oba týmy snažily i v přesilových hrách.

Ve druhé části houstla na ledě atmosféra. Frýdek nehodlal zápas prohrát, neboť nutně potřebuje body, aby se odrazil ode dna tabulky, a tak se neustále snažil dostat se před Tihláře. Domácí ovšem svému soupeři průnik do svého pásma z větší části neumožnili. V sedmé minutě druhé třetiny se do porubské brány strefil Jakub Teper a o necelých deset minut později přidal další gól jeho spoluhráč Vít Stránský. Před koncem druhé části Poruba po střele Jana Chaloupky dorovnala.

Poruba většinu hracího času setrvávala před Kubáněm i v poslední části. Sem tam se podařilo některému z frýdeckých hráčů prchnout a najet si před Tihláře, ale domácí gólman byl na tyto vpády připraven vždy zasáhnout. Domácí zvýšili svůj náskok až v půli třetí třetiny, kdy využili přesilovou hru 5 na 3. Pořádnou pecku poslal do klece Marek Slavík. Frýdku se nedařilo, ale nakonec také využil přesilovou hru. Po úporném boji v útočném pásmu se za Tihláře trefil Tomáš Franek.

Vzhledem k tomu, že utkání po šedesáti minutách nerozhodlo o vítězi, muselo se prodlužovat. Největší příležitost měl za hosty Sluštík, jehož střela těsně minula klece a za domácí Krayzel, který pálil z prostoru kruhu. Ani po pěti minutách neznali diváci vítěze a muselo se tak přistoupit na nájezdy. Kubáň i Tihlář předváděli bravurní výkony, neboť první branky padly až v šesté sérii nájezdů. Za Porubu se trefil Jakub Hulva a za Frýdek Jakub Mach. Rozhodlo se až v desáté sérii, kdy gólmana přelstil pouze Jakub Teper. Poruba tedy získala pouze jeden bod.

Ohlasy k utkání

Martin Smeták (HC RT TORAX Poruba 2011): Nelíbí se mi, v jakém nasazení hrajeme utkání a není možné, aby třetí pětka úplně jasně vynikala v bruslení, a celkově ve všem, a ostatní se trápí a nehrají. Nedávají do toho všichni všechno tak, jak by měli. Něco je špatně. Jsem nespokojen a zklamaný. Nemůže hrát jedna pětka s nasazením a ostatní ne. Prohráli jsme s družstvem, které mělo dva body. Jsem zklamaný z výkonu našich hráčů.

Miroslav Kameník (HC Frýdek-Místek): Stálo při nás trochu štěstí. Věděli jsme, že jedeme k soupeři, který začal na čtyři útoky, výborně bruslili. Fyzicky, ale i v tom bruslení se soupeři nemůžeme rovnat, protože máme problémy kde trénovat, jak trénovat. Ale kluci šli štěstí naproti a bojovali. Obětovali se, a to rozhodlo.