Tři body jsou doma! Obránci svými trefami zdemolovali naděje Nového Jičína

04.10.2014, Lukáš Bajgar, redakce

Hokejisté HC RT TORAX Poruba 2011 zajížděli v rámci pátého kola druhé ligy na led nedalekého Nového Jičína, s nímž v letní přípravě neztratili ani bod. Souboj o body přinesl zcela jinou podívanou a domácí se takříkajíc zakousli a nehodlali vypustit jediné střídání. Porubští šli rychle do vedení trefou obránce Jiřího Šindeláře, jenže trefa novojičínského Uhlára ze druhé části dodala hře správný náboj, jehož rozuzlení přišlo až v samotném závěru utkání, kdy se prosadil střelou zpoza kruhu zkušený bek Milan Ovšák. Závěrečné minuty si už parta okolo trenéra Martina Smetáka zkušeně pohlídala a slavila třetí vítězství v řadě.

2. liga - skupina Východ - 5.kolo so 4.10.18:00
Ďáblové Nový Jičín
HC RT TORAX Poruba 2011
1:2(0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Uhlár (Vnenk, Kacíř) – 8. Šindelář (Vaněk, Sedlář), 47. Ovšák (Krayzel, Sedlář). Rozhodčí: Koziol – Holíbka, Kašík. Vyloučení: 9:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 518. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Ďáblové Nový Jičín: Šrámek – Gebauer, Mráz, Kacíř, Kabeláč, Žák, Flašar, Hruška, Mikšan, Lehečka, Vašut, Zdeněk, Gogolka, Zahradníček, Hanák, Vnenk, Chvostek, Novotný, Uhlár.
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář – Puškár, Šindelář, Ovšák, Javín, Peslar, Slavík – Červenka, Buček, Chaloupka, Hulva, Zachar, Seidler, Vrána, Krayzel, Pavlačka, Vaněk, Kilnar, Sedlář.

Po týdenní pauze byli porubští hokejisté v úvodu jako hladoví psi a vytvořili si souvislý tlak, který vyvrcholil vyloučením domácího hráče a následnou vedoucí trefou. V přesilové hře se před brankou dobře zorientoval obránce Jiří Šindelář a poslal puk do poloprázdné kasy. RT TORAX branka ještě víc nabudila a v těchto momentech držel novojičínské naděje na dobrý výsledek skvěle chytající Šrámek. Domácí se osmělili až v závěru třetiny, kdy se za porubskou obranu dostal Vašut, který si vynutil faul a následné trestné střílení. Vyrovnání se však nekonalo a Tihlář držel dál čistý štít.

Kapituloval až na startu druhého dějství, do nějž Nový Jičín vstoupil podstatně aktivněji než Poruba. Na brankovišti se vyplatil důraz Adamu Uhlárovi, jenž na několik pokusů procpal kus černé pryže do branky. Začalo se prakticky od začátku. Oba týmy jakoby nechtěly udělat chybu a hrstka přítomných druholigových fanoušků viděla šancí jako šafránu. Porubští hokejisté mohli strhnout vedení zpátky na svou stranu v několika přesilovkách, ale do druhé přestávky se už skóre nezměnilo, i přes lehkou územní převahu hostujícího týmu, který si rozhodnutí nechal až na závěr.

Jedenáct minut před třetí sirénou hrál RT TORAX další přesilovou hru, v níž zamířil přesně do černého zkušený bek Milan Ovšák. V závěru se už Ostravané soustředili na bránění těsného náskoku, ale málem inkasovali, když Gebauer nastřelil tyč Tihlářovy svatyně. Závěrečné minuty přinesly také emoce. V hlavní roli novojičínský trenér Aleš Flašar, jenž dvakrát hodil lahev na porubskou střídačku a byl sudím Koziolem vykázán ze střídačky. V hektickém a nervózním finále už Poruba těsný náskok nepustila a po nepovedeném vstupu do soutěže mohla slavit už třetí vítězství za sebou.

Ostatní výsledky 5. kola II. ligy – sk. B (Východ):

HC Slezan Opava – HC ZUBR Přerov 3:2
HC Bobři Valašské Meziříčí – HC Lvi Břeclav 1:3
VHK Vsetín – HC Frýdek-Místek 4:1
SK Karviná – SHK Hodonín 3:4

Ohlasy k utkání

Aleš Flašar (HC Nový Jičín): Utkání se mi těžko hodnotí, protože jsme prohráli nespravedlivě. Myslím si, že jsme nehráli tak sprostě, aby byl poměr vyloučených 9:2 a minimálně bod jsme si rozhodně zasloužili. Bylo to remízové utkání a z končeného výsledku jsem hodně zklamaný. Pří hře pět na pět jsme neinkasovali a je to pro nás krutý výsledek.

Martin Smeták (HC RT TORAX Poruba 2011): Po celé utkání jsme byli jednoznačně lepším týmem, dobře jsme bruslili, vyhrávali souboje a z toho plynuly fauly Nového Jičína. Měli jsme velké množství přesilovek, ale bohužel nám to tam nepadá. Myslím si, že soupeř měl mít vyloučení ještě více. Soupeře jsme přestříleli přibližně 60:20, i to svědčí o tom, že jsme měli utkání pod kontrolou.