To byla fuška! Poslední Bobři nakonec uvázli v porubské síti, ukousli ale jeden bod

08.01.2014, Martin Voltr, Štěpán Slovák

Deset tabulkových příček a třiačtyřicet bodů, přesně tolik dělilo středeční soupeře v bitvě druhé Poruby na ledě posledního Valašského Meziříčí. Bobry však v jejich teritoriu neradno podceňovat! Outsider přestál první třetinu a na počátku té druhé se ujal dvoubrankového vedení – to se soupeřům RT TORAXu povedlo naposledy koncem listopadu. Ostravané pak ale dokázali ostré zuby domácích otupit. Jednou brankou ve dvojnásobné převaze a jednou v klasické přesilovce zápas vyrovnali, Michal Gleich navíc dvě minuty před koncem vychytal trestné střílení a jeho spoluhráči povedený obrat dokonali v prodloužení. O vítězný gól se v čase 63:50 postaral přesnou tečí Martin Buček, díky němuž Poruba přece jen dotěrné hlodavce od řeky Bečvy zaplašila zpátky do jejich nory a zapsala třetí triumf v řadě.

2. liga - skupina Východ - 31.kolo st 8.1.18:00
HC Bobři Valašské Meziříčí
HC RT TORAX Poruba 2011
2:3p(0:0, 2:1, 0:1 – 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Matějek (Martiník), 27. Kubáč – 36. Seidler (Vrána), 45. Javín (Krayzel), 64. Buček. Rozhodčí: Kubičík – Novák, Laczko. Vyloučení: 6:6, navíc Seidler (POR) 10 min. OT. Využití: 0:2. Diváci: 151. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák – Ferenc, Hartmann, Heča, Kvapil, Tomiga, Řezáč – Kubáč, Martiník, Matějek, Kundera, Škutchan, Varga David, Varga Martin, Varga Miroslav, Matušenko, Slovák, Pavlas, Baroš, Randýsek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich – Wolf, Hruzík, Šindelář, Javín, Prokop, Slavík – Kilnar, Krayzel, Vaněk, Sedlář, Vrána, Seidler, Buček, Chaloupka, Pavlačka, Zachar.

Vstup do zápasu patřil hostům, byli to však domácí, kteří se dostali do první velké šance zápasu. Útočník Slovák se zjevil naprosto sám před Gleichem, ale neuspěl. Na druhé straně si zase důležitý zákrok připsal domácí brankář. Další zajímavá možnost se hokejistům Poruby nabízela v deváté minutě, když se dostali do přečíslení tři na jednoho. Naštěstí pro Bobry si ale vůbec nerozuměli. Hra se přelévala ze strany na stranu. Ve čtrnácté minutě dostali možnost přesilové hry hosté. Ti přesilovku sehráli velmi dobře a zamkli domácí hokejisty v jejich obranném pásmu, branky se však nedočkali, v domácí bráně totiž i nadále doslova čaroval brankář Slovák. Více už první třetina nepřinesla a do kabin se tedy šlo za stavu 0:0.

Už po minutě se hrálo ve čtyrech na obou stranách. Byli to domácí, kteří toho využili a v čase 21:48 tak šli do vedení. Tomáš Matějek ujel po levé straně, místo přihrávky volil střelu a to se ukázalo jako výborné řešení, domácí útočník vymetl růžek Gleichovy branky, 1:0! Bobry tato branka hodně zvedla. Netrvalo to ani pět minut a už to bylo o dva góly. Ondřej Kubáč vypíchl puk na obranné modré čáře, přejel celé kluziště a proti Gleichovi už si věděl rady, v čase 26:40 tak poslal Bobry střelou mezi betony do vedení 2:0. Bobři se po druhé brance až možná zbytečně spoléhali na zatím dobrou defenzívu a hrozili v podstatě jen z brejků. Pět minut před koncem prostřední části však přišla nepříjemnost. Domácí hráli ve třech proti pěti a hosté tuto početní převahu dokázali zužitkovat. Petr Seidler puk do brány Slováka doslova dotlačil a v čase 35:40 to už bylo jen o jednu branku. Druhá část už nic zajímavého nenabídla, nabídla však mnohem více, než ta první. Tři branky, domácí vedli 2:1.

Ve čtvrté minutě třetí třetiny byl vyloučen Miroslav Varga a hosté tak dostali možnost přesilové hry, kterou opět nepohrdli. Střela Miroslava Javína od modré čáry zapadla až za domácího brankáře a v čase 44:44 bylo srovnáno, 2:2. Hned vzápětí hráli dvě přesilové hry v krátké době i domácí, ty se jim však vůbec nevyvedly, v tu chvíli se hrál hodně pohledný hokej, obě mužstva se snažila vítězství strhnout na svou stranu. Výborný zákrok si necelých šest minut před koncem třetí periody připsal dnes výborně chytající Slovák. Čas 58:16 a hodně důležitý moment nejspíše celého zápasu. Bylo nařízeno trestné střílení pro domácí. Škutchan však neuspěl, jeho pokus o blafák chytá hostující Gleich. Poruba mohla získat tři body, Bobry však držel skvělým výkonem brankář Slovák. Druhou branku už třetí třetina nepřinesla a v tu chvíli bylo jasné, že se bude hrát o bonusový bod.

Dlouho to vypadalo, že rozhodnou až samostatné nájezdy, poté však hosté zatlačili svého soupeře v obranném pásmu a byla z toho i branka. Byl to Martin Buček, který vypálil z úhlu a poslal puk do brány mezi tyčí a ramenem domácího gólmana. Poruba si nakonec z Valašského Meziříčí odváží dva body za výhru 3:2 v prodloužení.

Ostatní výsledky 31. kola II. ligy – sk. B (Východ):

HC ZUBR Přerov – HC Orlová 3:1
HC Nový Jičín – SHK Hodonín 4:3
HC Frýdek-Místek – VSK Technika Brno 3:4 sn.
HC Slezan Opava – VHK Vsetín 1:2 pr.
LHK Jestřábi Prostějov – HC Lvi Břeclav 9:2

Ohlasy k utkání

Jan Vavrečka (HC Bobři Valašské Meziříčí): Před zápasem jsem klukům říkal, že bod z dnešního utkání bude dobrý. Bohužel teď to říci už nemůžu, protože dnes jsme odvedli hodně dobrý výkon a se hrou svého mužstva jsem spokojen. Dostali jsme dvě blbé branky. Jednu z rohu hřiště a druhou při oslabení 5 na 3. Při hře pět na pět byla hra vyrovnaná. Nedá se nic dělat, musíme stále bojovat.