Junioři nezvládli předehrávku ve Frýdku-Místku, rozhodla již první třetina

14.12.2012, Adam Bagar

Juniory čekala v tomto kalendářním roce ještě předehrávka lednového kola na ledě druhého Frýdku-Místku. Poruba vstoupila do utkání katastrofálně a již po první dvacetiminutovce ztrácela na soupeře tři branky. Ve druhé třetině sice přidala a dvakrát se dostala na rozdíl jediné trefy, ale domácí hokejisté už vítězství nepustili a připsali si po výsledku 7:4 další tři zasloužené body. Oba celky využily po třech přesilových hrách. RT TORAX sehrál jeden z nejhorších zápasů v sezóně a propadl se v tabulce o skóre až na osmou příčku. Další mač junioři sehrají až 4. ledna, kdy hostí Havířov.

Liga juniorů - 22.kolo pá 14.12.19:15
HC Frýdek-Místek
HC RT TORAX Poruba 2011
7:4(3:0, 2:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Vacula (Jakubowski), 8. Kurajský (Minařík, Jakubowski), 18. Vyčesaný (Slovák), 32. Alina (Vyčesaný, Jakubowski), 40. Mamula (Slovák, Golasovský), 43. Bartek (Slovák, Golasovský), 51. Čintala (Fiala) – 27. Jasiok (Franek, Rosypka), 28. Ryška (Gřeš), 38. Kofroň (Kameníček), 59. Baca (Smrčka, Piják). Rozhodčí: Langer – Havlík, Štěpán. Vyloučení: 9:9, navíc Jakubowski (FRM) 5 min. + OK [HRUB] a Mihal (POR) OK [NESP]. Využití: 3:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 35:32 (11:5, 13:15, 11:12). Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:3, 7:3, 7:4.
HC Frýdek-Místek: Chvostek – Golasovský, Teper, Valíček, Čintala, Minařík, Masarovič, Vyčesaný, Slovák, Bartek, Kurajský, Fiala, Mamula, Alina, Vacula, Jakubowski, Kočko.
HC RT TORAX Poruba 2011: Seifert – Dusík, Baca, Jasiok, Franek, Chamrád, Ryška – Maček, Kameníček, Kofroň – Piják, Mihal, Rosypka – Pelech, Kaleta, Kysučan – Pobuta, Smrčka, Gřeš.

Porubští junioři vstoupili do utkání velmi špatně a prakticky z první akce inkasovali. Petr Vacula napřáhl v mezikruží a kotouč si našel cestu až do branky. Frýdečtí měli nadále více ze hry a v 8. minutě přidali druhou branku. Okamžitě po buly se do puku opřel Denis Kurajský a Seifert lovil opět touš ze své sítě. V závěru třetiny navíc druhý celek tabulky využil přesilovku a bylo to již 3:0. Těsně za modrou tentokrát střílel Michal Vyčesaný.

Ve druhé třetině RT TORAX přece jen zvýšil aktivitu a v přesilovce pět na tři přišlo snížení. Robin Jasiok dostal puk na modrou a trefil se z první naprosto přesně. Za pouhých dvaadvacet vteřin jej navíc v klasické početní výhodě napodobil Filip Ryška a hosté byli rázem v kontaktu. Ovšem na druhé straně zakončoval domácí přečíslení pod horní tyč Josef Alina. O snížení se postaral Lukáš Kofroň, který si před Chvostkem chytře počkal na správnou střeleckou chvíli. Poslední slovo měli ve druhé části domácí. Pouhých dvanáct vteřin před druhou sirénou se před brankou prosadil Jan Mamula.

V závěrečné dvacetiminutovce se již Poruba na obrat nezmohla a naopak Frýdečtí skóre ještě navýšili. Nejprve se v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval Přemysl Bartek a následně prostřelil Seiferta od modré David Čintala. Závěr přinesl ještě řadu trestů a Poruba měla k dispozici dlouhou přesilovku. V ní už přišla jen kosmetická úprava skóre. Na konci pohledné akce posunul Smrčka puk na Jakuba Bacu a ten se trefil přesně do horní části branky. Poruba tak po špatném výkonu odjela po výsledku 7:4 z Frýdku-Místku s prázdnou.

Ohlasy k utkání

Jaroslav Havlík (HC Frýdek-Místek): Do utkání jsme vstoupili aktivně, nabádali jsme hráče, aby poslední domácí zápas tohoto roku vyhráli. Hlavně v první třetině jsme k tomu přistoupili velmi dobře a vytvořili jsme si třígólový náskok. Ve druhé třetině porubští hráči zvýšili aktivitu, dobře napadali a dostali se do kontaktu. Naštěstí jsme odskočili rychle na 4:2. V poslední třetině jsme pak dali šťastné góly. Byl to pro nás výborný zápas a hlavně další dobré tři body.

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba): Z naší strany to byl nejhorší zápas v sezóně. Nejeli jsme sice do Frýdku-Místku v roli favorita, ale určitě ne s poraženeckou náladou. K první třetině jsme přistoupili velice laxně a po individuálních chybách jsme inkasovali tři branky. Ve druhé třetině jsme se při dvojnásobné přesilovce nadechli k obratu, ale inkasovali jsme následně další hloupý gól. Utkání jsme prohráli naprosto zaslouženě, dojeli jsme na nedisciplinovanost některých hráčů a hlavně přístup. S takovým přístupem se derby hrát nedá. Hráči si musí uvědomit, že pokud chtějí oblékat dres A-týmu, tak nemohou k utkání takto přistupovat.