V Novém Jičíně se Poruba dočkala po dobrém výkonu premiérového vítězství

29.09.2012, Adam Bagar

Ve 3. kole třetí nejvyšší soutěže se Poruba představila ve své venkovní premiéře na ledě Nového Jičína, který dokázal v dosavadních obou duelech bodovat. Po bezbrankové a vyrovnané první třetině měl RT TORAX ve druhé třetině mírně navrch a dokázal to potvrdit i brankově. Nejprve se v přesilové hře prosadil Luděk Krayzel a o několik minut později navýšil hostující vedení Martin Buček. Domácí se dočkali snížení v závěru třetiny a před poslední dvacetiminutovkou tak bylo vše otevřené. Gedos se vyrovnání dočkal v přesilové hře, ale Poruba dokázala reagovat stejnou mincí zásluhou Lukáše Vrány. V závěru ještě pečetil výsledek střelou do prázdné branky Rudolf Wolf a RT TORAX se mohl radovat z premiérového vítězství v nové sezóně.

2. liga - skupina Východ - 3.kolo so 29.9.18:00
Ďáblové Nový Jičín
HC RT TORAX Poruba 2011
2:4(0:0, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 40. Vašut (Ivan, Andrýsek), 53. Macháček (Chvostek M., Andrýsek) – 26. Krayzel (Hruzík), 37. Buček (Krayzel, Matějka), 55. Vrána (Zientek, Vaněk), 60. Wolf. Rozhodčí: Šutara – Dučák, Vožda. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.
Ďáblové Nový Jičín: Šrámek – Andrýsek, Vašut, Horák, Gulda, Hruška, Skaloš – Ivan, Macháček, Mičulka – Kabeláč, Zedník, Škumát – Uhlár, Toman, Chvostek M.
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář – Wolf, Hruzík, Šindelář, Zientek, Prokop, Slavík, Mládenka, Spusta – Krayzel, Matějka, Buček – Pavlačka, Vaněk, Vrána – Holuša, Sedlář, Seidler – Zuber, Vidlák, Šimkovič.

Úvodní minuty utkání patřily Porubě, která si dokázala vytvořit i několik zajímavých šancí. Mezi kruhy si nabruslil Sedlář, ale na Šrámka nevyzrál. Domácího gólmana následně protáhl svou tvrdou střelou také Vaněk. Když pak brankou neskončila ani situace dva na jednoho, kterou řešil Matějka individuální akcí, dostali se do hry také domácí hráči.

Mezi obránci se dobře prosmýkl Škumát a Tihlář se štěstím jeho pokus vykryl koncem svých betonů. Do další dobré pozice se dostával Ivan, ale rovněž recept na překonání porubského gólmana nenašel. V úplném závěru první periody, která trvala pouhých pětadvacet minut a příliš kvalitní podívané nepřinesla, Nový Jičín nevyužil ani přesilovou hru a odcházelo se tak do šaten za bezbrankového stavu.

Na začátku druhé tercie nechala obrana RT TORAXu za sebou Ivana, který však svůj samostatný únik v úvodní gól zápasu nepřetavil. Na druhé straně nadělal Šrámkovi nemalé problémy Vaněk, ale nadále se čekalo na první gól. Ten přišel až v porubské přesilovce, kdy Hruzík našel dobře u druhé tyče postaveného Luďka Krayzela a ten střelou z první našel volnou mezírku u pravé tyče.

Vyrovnání měl na holi Toman, který se svým drzým průnikem dostal až před Tihláře a vymodlil si alespoň další početní výhodu. V té toho hráči v modrých dresech příliš nepředvedli a pokračoval tak vyrovnaný boj. V něm se do další velké šance dostával Sedlář, ale únik v druhý gól nepřetavil. Porubští se ovšem brzy dočkali. Po pohledné kombinaci zůstal před Šrámkem zcela osamocený Martin Buček a natřikrát poslal hosty do dvoubrankového vedení.

V závěru třetiny se Gedos dočkal snížení, když se v předbrankovém prostoru dobře zorientoval Přemysl Vašut a do šaten se odcházelo za otevřeného stavu 1:2. Hned po minutě třetí třetiny mohla Poruba své vedení navýšit, Vaněk dobře dojel svou střelu a poslal puk před branku, kde před Pavlačkou byla zcela prázdná klec, přesto jí dokázal porubský kapitán trestuhodně minout.

Nápor Nového Jičína stále nepřicházel, naopak po přihrávce Šimkoviče se pokoušel najít škvíru u Šrámkovy tyče agilní Vaněk. Domácím pomohla až přesilová hra. V té si mezi kruhy dobře sjel Petr Macháček a přesnou střelou pod víko nedal Tihlářovi žádnou šanci. Začínalo se tak prakticky od začátku.

Porubští dokázali reagovat stejnou mincí, když se v přesilové hře po Zientkově střele na brankovišti nejlépe zorientoval Lukáš Vrána. Gulda navíc nedokázal udržet nervy na uzdě a porubská přesilovka mohla pokračovat. V závěru ještě domácí vyzkoušeli hru bez brankáře, ale vyrovnání se nedočkali. Naopak v ní pečetil porubské premiérové vítězství Rudolf Wolf.

Ohlasy k utkání

Kamil Glabazňa (HC Nový Jičín): Hodnotí se to těžko, protože jsem věřil, že uspějeme. Poruba však vyhrála zaslouženě, protože byla po celý zápas hokejovějším a důraznějším týmem. Využila navíc i dvě přesilovky. Přesně takhle se hraje venku.

Martin Smeták (HC RT TORAX Poruba 2011): Přijeli jsme do Nového Jičína po zlepšeném výkonu s Havířovem pro nějaké body. Myslím si, že jsme podali dobrý výkon. Kluci bojovali, napadali a nenechali soupeře rozehrávat. Řekl bych, že jsme byli po celý zápas lepším týmem a zaslouženě získali tři body.