Poruba podlehla také Valašskému Meziříčí, tradičně jí k bodům chyběl jeden gól

18.12.2011, Adam Bagar

Porážky o jediný gól jsou již černou můrou porubských hokejistů. Jenže také v posledním domácím utkání tohoto roku jim k bodovému zisku chyběl pouhý gól. Již podesáté v sezóně! Přitom úvod duelu měli jasně pod kontrolou Bobři, kteří si vytvořili dvoubrankový náskok. Od druhé třetiny RT TORAX přidal a odměnou mu bylo vyrovnání stavu. Ovšem nedisciplinovanost domácích hráčů přinesla dvě přesilovkové branky Valachů a tím prakticky i rozhodnutí. V závěru ještě snížil rovněž v početní výhodě Pavel Zdráhal, ale na vyrovnání již Poruba nedosáhla a podlehla Valašskému Meziříčí těsně 3:4. Ve středu se představí v důležitém mači na půdě Uherského Hradiště.

2. liga - skupina Východ - 29.kolo ne 18.12.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Bobři Valašské Meziříčí
3:4(0:2, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 37. Piskura (Chajretdinov), 45. Krayzel (Vaněk), 53. Zdráhal - 5. Janáček (Haas, Dostál), 20. Varga Mar. (Rác), 48. Knebl (Ovšák, Varga Mir.), 51. Hartmann (Haas, Vodný). Rozhodčí: Fiala - Řezáč, Hrubec. Vyloučení: 8:7, navíc Krayzel (POR) 10 min. OT. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 349. Střely na branku: 36:27 (11:11, 13:7, 12:9). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich - Wolf, Šindelář, Prokop, Hruzík, Piskura, Chajretdinov - Matějný, Krayzel, Vaněk - Zdráhal, Zuber, Seidler - Bartošek, Pavlačka, Chaloupka.
HC Bobři Valašské Meziříčí: Vlachynský - Ambruz, Blažek, Bokroš, Dostál, Dvořák, Hartmann, Knebl, Rác, Martiník, Janáček, Ovšák, Varga Mar., Varga Mir., Varga D., Haas, Vašut, Zábojník, Vodný.

Od úvodních minut utkání působili hosté živějším dojmem. Po čtyřech minutách hry se dočkali i rychlé vedoucí branky. V dobře sehrané přesilovce napřáhl na modré Martin Janáček a přes klubko hráčů poslal touš až za záda bezmocného Gleicha. RT TORAX nadále kupil chybu za chybou, čehož Bobři využívali k častým útočným výpadům. Výraznou brankovou příležitost si však vypracovat nedokázali.

Až domácí obránce Chajretdinov Gleichovi pořádně zavařil poté, co jej z rohu kluziště překvapil svou nepřesnou nahrávkou. Běžela poslední minuty první tercie, když porubský gólman neudržel pokus Ráce a volně ležící kotouč tak pohodlně dostal do prázdného místa branky Martin Varga. V úplném závěru ještě vystihl Chajretdinov špatnou rozehrávku soupeře, ale v úniku trefil jen připraveného Vlachynského.

Hned na startu druhé části se prezentovalo Valašské Meziříčí další pohlednou kombinací. Haas se dostal až před Gleicha, po blafáku ovšem porubskou klec trestuhodně minul. Domácí měli následně k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři. Tu však sehráli špatně a prakticky Vlachynského neohrozili. Poruba přesto začala být stále aktivnější. Matějný však po úniku ze strany opět trefil pouze přípraveného gólmana.

V obrovské šanci neuspěl o chvíli později ani Vaněk, jehož dorážku Vlachynský zázračně vytěsnil svou lapačkou. Ostravané se dočkali až po střele Ondreje Piskury, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Bobři si museli vypomáhat fauly a Poruba měla k dispozici další dvojnásobnou početní výhodu. Jenže té chyběl opět větší moment překvapení a především častější střelba.

V úvodu třetí dvacetiminutovky nejprve Porubští ubránili krátkou přesilovku pět na tři a následně sami udeřili. Po zmatcích před Vlachynským, kdy Vaněk svým důrazem získal kotouč, se prosadil Luděk Krayzel. Jenže domácí byli v dalších minutách nedisciplinovaní, což byla voda na mlýn Valachů. V přesilové hře našel Ovšák zpoza branky volného Marka Knebla a ten z první trefil skulinku mezi Gleichovými betony.

Hned další početní výhodu dokázali Valaši rovněž přetavit v další gól. Při téměř totožné akci se tentokrát přesně mezi betony trefil Werner Hartmann. RT TORAX tak opět ztrácel dvě branky a odpověděl stejnou mincí jako soupeř. V přesilovce zachytil nepřesné vyhození Pavel Zdráhal a krásnou střelou pod víko ještě zdramatizoval utkání.

V závěru ještě mohli definitivně rozhodnout Bobři. Nejprve Rác z dobré pozice branku přestřelil a o chvíli později neuspěl u tyče ani Hartmann, když ztroskotal na vymrštěném betonu Gleicha. Poruba ještě zkoušela hru bez brankáře, ale ta již k vyrovnání nevedla. V největší šanci netrefil prostor mezi třemi tyčemi Seidler, a tak utkání skončilo těsným výsledkem 3:4.

Ostatní výsledky 29. kola II. ligy - Východ:

HC AZ Havířov 2010 - VHK Vsetín 5 : 3
HC Karviná - HC Slezan Opava 3 : 1
HC Uherské Hradiště - HC Frýdek - Místek 2 : 5
HC GEDOS Nový Jičín - HC ZUBR Přerov 1 : 2 pr.

Ohlasy k utkání

Pavel Hinner (HC RT TORAX Poruba 2011): V první třetině nám chyběl lepší pohyb, byli jsme u všeho později a soupeř zaslouženě vedl. Od druhé třetiny se naše hra zlepšila. Dokázali jsme vyrovnat, ale častými fauly jsme dovolili soupeři přidat další branky. Velký rozdíl mezi oběma celky byl v přesilových hrách. Soupeř využil tři, my měli k dispozici dokonce dvě dlouhé dvojnásobné, ale zužitkovali jsme jen jednu. Nadále jsme málo produktivní.

Ing. Jaroslav Stuchlík (HC Bobři Valašské Meziříčí): Po několika prohraných zápasech jsme byli docela pod tlakem a museli jsme v Porubě vyhrát. Myslím si, že utkání se pro nás vyvíjelo velmi příznivě, ale domácí jsme dostali do zápasu svou nekázní. Dělali jsme zbytečné fauly na středu hřiště, takže jsem z toho byl trošku rozladěný, že z toho bylo nakonec takové drama. Naštěstí jsme to zvvládli a vezeme si tři body.