Poruba nestačila na Karvinou, prodloužila tak sérii domácích porážek

19.10.2011, Adam Bagar

Poprvé po trenérské výměně se RT TORAX představil na domácí půdě, kde chtěl navázat na předchozí nadějný výkon z Havířova. Hosté ovšem byli po celé utkání lepším týmem a po výsledku 1:3 získali zaslouženě tři body. V porubských barvách opět zářil brankář Michal Gleich, jenž zneškodnil, především v první periodě, několik šancí soupeře a připsal si na konto 31 úspěšných zákroků. Domácí překazili Ilášovi čisté konto až v úplném závěru nepříliš pohledné podívané, kdy se trefil Luděk Krayzel. V sobotu čeká A - tým cesta do Prostějova.

2. liga - skupina Východ - 12.kolo st 19.10.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Baník Karviná
1:3(0:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 58. Krayzel (Šindelář, Chajretdinov) - 20. Moravec (Sznapka), 29. Studený (Štefanka, Ivan), 33. Luka (Ivan). Rozhodčí: Fiala - Vengřín, Záviský. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 449. Střely na branku: 22:34 (6:16. 7:9, 9:9). Průběh utkání: 0:3, 1:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich - Šindelář, Chajretdinov, Hruzík, Wolf, Mintěl, Piskura, Mládenka, Prokop - Četyrkin, Krayzel, Zdráhal - Bartošek, Pavlačka, Chaloupka - Vajda, Galgonek, Seidler - Kalina, Zuber.
HC Baník Karviná: Iláš - Tomis, Samiec, Rosůlek, Mikšan, Blatoň, Studený, Urbánek, Štefanka, Holuša, Moravec, Ivan, Galvas, Javín, Ciupa, Luka, Škatula, Sznapka, Hegegy, Roupec.

Hned v úvodu střetnutí mohla jít Poruba do vedení po velké šanci Chaloupky. Ten nedokázal přehodit touš přes ležícího Iláše. Postupně však přebírali aktivitu hosté. Ivan si sjel drze až k levé tyči Gleichovy branky, kde ovšem mezírku nenašel. Tlak Karviné nabíral postupně drtivých rozměrů a domácí hokejisté si museli připadat jako na velkém řetízkovém kolotoči.

Po velké Mikšanově šanci dokázal Gleich vymrštit svou lapačku, poradil si i s následným velkým závarem a při pokusu Rosůlka jej zachránila tyč. Zaslouženého gólu se Flašarovi svěřenci dočkali až v přesilové hře, kdy David Moravec s pomocí nešťastné Hruzíkovy teče poslal svůj tým do vedení.

Poruba pokračovala v nedobrém výkonu také v prostřední dvacetiminutovce. Navýšit hubené karvinské vedení mohl Luka, jehož dělovka se zastavila na břevně domácí klece. Na světelné kostce svítil čas 28:24, když Karvinští překonali Gleicha podruhé. Po Štefankově střele dorážel kus černé pryže za bezmocného gólmana Václav Studený.

Porubská obrana se dopouštěla opět řady chyb. Využít toho nedokázal osamocený Samiec, který ztroskotal rovněž na lapačce domácí brankářské jedničky. Karviná nadále pohodlně kontrolovala vývoj hry a dočkala se i třetí branky. Po další hrubici posunul puk Ivan na rozjetého Vladimíra Luku a ten svůj samostatný únik s přehledem proměnil přesně pod horní tyč.

V závěrečné tercii měli Porubští snahu udělat něco s výsledkem, ale na jejich hokejkách byla stále vidět herní nepohoda. Zato Karviná hrála jednoduše, a to ji přinášelo své ovoce. V početní výhodě postupně minuli poloprázdnou branku Samiec a Mikšan. Před Gleichem neuspěl ani exporubský Holuša. Na druhé straně se naopak šikovně protáhl do dobré střelecké pozice Krayzel, ale ani po jeho akci se skóre neměnilo.

RT TORAX se dočkal alespoň čestného úspěchu v přesilové hře. Necelé tři minuty před závěrečnou sirénou nejprve spálil stoprocentní tutovku Šindelář, ale od tyče se puk odrazil k volnému Luďku Krayzelovi a ten se nemohl do odkryté branky mýlit. V závěru se již domácí na více nezmohli, a tak ani na sedmý pokus nedokázali na domácí půdě získat body, když tentokrát zaslouženě podlehli Karviné 1:3.

Ohlasy k utkání

Pavel Leksovský (HC RT TORAX Poruba 2011): Opět jsme dělali individuální chyby a nepokrývali si hráče v předbrankovém prostoru. Michal Gleich již v první třetině pochytal několik čistých gólových šancí soupeře. První gól vyplynul z tlaku soupeře, kdy jsme tam lítali jako hadr na holi, u druhého gólu chybovali dva naši nejzkušenější hráči a třetí branka padla poté, co nám nesedla střela a byl z toho brejk. Pozitivní vidím především hru našeho gólmana. Myslím si, že se zlepšilo i bruslení a agresivita s napadáním, ale Karviná byla bruslařsky i silově lepším celkem.

Aleš Flašar (HC Karviná): Do utkání jsme podle mě vstoupili trošku laxně, ale přibližně od desáté minuty jsme to měli pod kontrolou. Jsem rád, že konečně vezeme z venku tři body, protože jsme potřebovali potvrdit to domácí vítězství a něco přivézt i z venku. Jsem velice spokojen, že se to podařilo a jak říkám, tak kluci kontrolovali celou hru a ve třetí třetině bylo vidět, že se snažili hlavně nedostat gól. Sice jsme ho v oslabení dostali, ale to už nic neřešilo. O vítězství jsem se neobával.