Poruba si z Jihlavy po vyrovnaném utkání odváží další těsnou porážku

05.11.2008, Pavel Zeman, Adam Bagar

Již dvacáté kolo první hokejové ligy svedlo mezi sebe dva celky, kterým se v poslední době příliš bodově nedařilo a tudíž potřebovaly nutně bodovat. Domácí Dukla i hostující Poruba se branky dočkali hned ve třetí minutě, když na rychlou trefu domácích dokázal stejně rychle reagovat Michal Holuša. Porubští byli mírně lepším týmem, což gólově vyjádřili na konci jednatřicáté minuty, kdy se trefil Petr Rozum. Po druhé části tak VOKD odcházelo do šaten s jednogólovým vedením. Hostům však nevyšel vstup do třetí dvacetiminutovky, ve které dvakrát inkasovali a poslali tak do vedení 3:2 domácí Duklu. I přes snahu však hosté již nic do závěrečného hvizdu nedokázali vymyslet, a tak Dukla Jihlava porazila v souboji dvou trápících se celků porubské VOKD těsně 3:2. Pro hosty to je opět krutý nulový bodový zisk, když neodehráli špatné utkání, jenže opět smolně soupeři podlehli o pouhou jednu branku. Další utkání sehraje Poruba netradičně v pátek 7. listopadu na domácím ledě s Berounskými Medvědy a nic jiného než tři body nepřichází v úvahu.

- 20.kolo st 5.11.17:30
HC Dukla Jihlava
HC RT TORAX Poruba 2011
3:2(1:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Bakus (Malena, Staněk), 42. Rytnauer (Říha), 47. Pšurný (Bakus, Hodek) - 3. Holuša, 31. Rozum (Janečka, Červenka). Rozhodčí: Skoupý - Machálek, Škach. Vyloučení: 6:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1650. Střely na branku: 36:40. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
HC Dukla Jihlava: Řehoř - Malena, Staněk, Ficenc, Štrach, Lukačovič, Kašpar - Říha, Bakus, Hodek - Man, Dolníček, Rytnauer - Pšurný, Balán, Suk.
HC RT TORAX Poruba 2011: Iláš - Holík, Tesařík, Ovšák, Buček, Suchý, Vnenk, Palík, Skočovský - Boháč, Holuša, Kotásek - Gelačák, Urban, Zdeněk - Rozum, Janečka, Červenka - Bartošek, Rehuš, Mocek.

Na led deváté Jihlavy přijela třináctá Poruba. Kvalita utkání byla dle předpokladu přímo úměrná k postavením obou mužstev v tabulce. Vítěznou premiéru si odbyl na střídačce „A“ týmu jihlavské Dukly Aleš Totter.

Třináctý gól v sezóně si připsal do svých statistik Oldřich Bakus. Již ve 3. minutě přijal ukázkovou přihrávku od Maleny a dostal se tak za záda ostravských obránců. Pro jihlavského kapitána rutinní záležitost. Střela pod víko znamenala rychlé vedení 1:0. Rychlé, ale krátké.

O 42 sekund později vyrovnal na 1:1 Michal Holuša. Hráč, který v minulé sezóně odehrál pár zápasů v barvách Dukly, se prodral jihlavskou obranou a našel skulinku v Řehořově rozkleku.

Marně se hledají slova, jimiž by se dala vystihnout nuda, která ovládla diváky na Horáckém zimním stadionu. Sluší se poznamenat alespoň jediného střelce druhé třetiny. Hosté se ve 32. minutě dostali do přečíslení, Petr Janečka si nabruslil mezi kruhy a jeho nenápadnou střelu tečoval Řehořovi mezi betony Petr Rozum1:2.

Optickou převahu měla Poruba, ale to platilo pouze do začátku poslední dvacetiminutovky. Ve 42. minutě ukončil Ladislav Rytnauer jednoduchou střelou okružní jízdy „pytláka“ Říhy a srovnal stav utkání na 2:2.

Elitní jihlavští útočníci Bakus s Hodkem dostali k sobě nového spoluhráče – Michala Pšurného – a novic ze Zlína zakončil přečíslení dobře umístěnou střelou – 3:2. Hosté si do konce zápasu nevytvořili trvalý tlak, přesto červenožlutým na okamžik pořádně zatrnulo. Šest minut před koncem našel Gelačák u druhé tyče volného Zdeňka, ale Řehoř perfektním přesunem zamezil vyrovnání zápasu.

Jihlava si připsala cenné tři body a v tabulce poskočila před Havlíčkův Brod na osmé místo. Poruba se naopak propadla až na předposlední příčku. Horší je už jen Třebíč.