Porubští sahali ve Vrchlabí minimálně na bod, nakonec odjíždějí s prázdnou

29.10.2008, Jakub Gabriel, Adam Bagar

Poruba nastoupila poprvé od trenérské změny k mistrovskému utkání, a to rovnou na led silného protivníka - hokejistů krkonošského Vrchlabí. Domácí byli v úvodní třetině lepším týmem, což dokázali vyjádřit přesilovkovou trefou v šesté minutě hry. Ve druhé dvacetiminutovce hosté hru srovnali a zaslouženě vyrovnali na 1:1, o což se postaral obránce Jiří Suchý. Na vedoucí branku Vrchlabí v úvodu třetí části dokázal rychle odpovědět Adam Červenka a bylo opět vyrovnáno - 2:2. Když už to vypadalo, že dojde utkání až do prodloužení, tak v 58. minutě rozhodli druhým přesilovkovým gólem domácí o své těsné tříbodové výhře 3:2. Hostům v závěru totiž nepomohlo ani power play, a tak odjíždějí domů s nulovým ziskem bodů. Již tuto sobotu čeká porubské VOKD tradiční derby s Havířovem, ve kterém budou chtít Porubští zajisté tříbodově uspět.

- 18.kolo st 29.10.18:00
HC Stadion Vrchlabí
HC RT TORAX Poruba 2011
3:2(1:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Konečný (Nouza), 43. Eiselt (Beck), 58. Vála (Galvas, Kříž) - 37. Suchý (Holuša), 44. Červenka (Urban). Rozhodčí: Dvořák - Jindra, Jílek. Vyloučení: 4:5, navíc Koma (VRC) TH. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1700. Střely na branku: 28:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
HC Stadion Vrchlabí: Štůrala - Koma, Bendík, Chatrnúch, Chaloupka, Galvas, Vála, Matějíček, Wagenhoffer, Nouza, Eiselt, Beck, Fiedler, Rusnák, Gengel, Konečný, Kříž, Látal, Mikšovský, Andres.
HC RT TORAX Poruba 2011: Vošvrda - Ovšák, Buček, Brincko, Tesařík, Vnenk, Suchý, Falter, Palík - Bartošek, Hubáček, Kotásek - Gelačák, Urban, Zdeněk - Mocek, Holuša, Červenka - Szturc, Rehuš, Kolařík.

Hned po 18 sekundách hry se stala nemilá věc. Vrchlabský obránce Koma tvrdě srazil hostujícího kapitána Hubáčka, který byl odnesen na nosítkách. Koma dostal 5 minut + do konce utkání. Hosté tedy měli pětiminutovou přesilovku, ale ve 4. minutě se nechal vyloučit Vnenk a přesilovku tedy měli po chvíli domácí, kterou využili. V čase 5:30 střílel Nouza od modré a před Vošvrdovou brankou úspěšně dorážel Rastislav Konečný - 1:0. O minutu později mohlo být srovnáno, když si Matějíček málem srazil puk do vlastní branky.

V 11. minutě měl další šanci domácích Nouza, jenž jel sám na Vošvrdu, ale ten si s blafákem poradil. Potom se dostal do šance i hostující hráč. Mocek to zkoušel z pravého kruhu, avšak Štůrala pěkným zákrokem zastavil kotouč. Velkou příležitost měli v 17. minutě Nouza s Beckem. Nouza vyslal na Vošvrdu tvrdou střelu, kterou brankář pouze vyrazil před sebe. S Beckovým dorážením si ale také nakonec poradil.

Ve druhé dvacetiminutovce začali lépe domácí, kteří si v prvních čtyřech minutách vytvořili několik menších šancí. Potom byl vyloučen domácí Galvas, a tak se tlak domácích na chvíli přerušil. Ve 28. minutě měli Porubští obrovskou příležitost. Urban dostal od Gelačáka přesnou nahrávku, ale potom těsně minul odkrytou klec Štůralovy branky.

Ve 32. minutě tvrdě pálil z kruhu Gengel, ale Vošvrda byl připraven. Následně byl v podobné situaci Beck, který branku přestřelil. Od modré to ještě zkoušel Galvas, také neúspěšně. Ve 36. minutě se ale nechal zbytečně vyloučit domácí Chaloupka, což hosté potrestali vyrovnávací brankou. Poruba dlouho kombinovala v pásmu Vrchlabí a po minutě přesilovky Jiří Suchý prostřelil od modré vše, co mu stálo v cestě - 1:1. Do šaten se tedy odcházelo za vyrovnaného stavu.

Na začátku třetího dějství padly dvě rychle po sobě jdoucí branky. Nejdříve Beckovu střelu natřikrát dorážel Václav Eiselt, který na chviličku dostal domácí do vedení - 2:1. O 85 sekund později už byl ale stav opět vyrovnaný. Urbanovu střelu vyrazil Štůrala před sebe, kde stál nikým nechráněný Adam Červenka a pohodlně srovnal stav na 2:2. Porubské hokejisty vyrovnávací branka nabudila a začali se hrnout více do útoku.

Jejich aktivita však po několika minutách opadla a posledních deset minut patřilo jen domácím. Rusnák zpoza branky přihrál volnému Fiedlerovi, který sám před Vošvrdou zazmatkoval a trefil pouze brankáře Poruby. V 53. minutě měl na hokejce gól Gengel. Ten jel na Vošvrdu sám a byl podražen. Dostal tedy možnost trestného střílení, které se mu však nevyvedlo a trefil jen pravý beton hostujícího brankáře. Vrchlabský tlak na dvě minuty zastavilo vyloučení domácího Bendíka, ale potom byl vyloučen pro změnu ostravský Szturc a Vrchlabští toho hned využili. Aleš Vála vstřelil vítěznou branku na 3:2 z dorážky a domácí mohli slavit další tři body na kontě.