Série proher je u konce, Poruba si přiváží z Berouna všechny body

24.09.2008, Miloslav Růžička, Adam Bagar

Hokejisté VOKD Poruby zavítali v šestém kole druhé nejvyšší hokejové ligy na led Medvědů z Berouna. Porubští potřebovali po sérii čtyř proher nutně vyhrát. Úvod utkání příliš nenasvědčoval, že by si Ostravané z ledu středočeského celku odvezli nějaké body, když se hned ve třetí minutě trefil Balázs. Na konci úvodní třetiny ještě stihl srovnat Michal Palík a do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu 1:1. Druhá třetina přinesla vyrovnaný hokej, šťastnějším týmem byli hosté, když se trefil Ivo Mocek, který ještě v tu chvíli netušil, že jeho branka se stane brankou vítěznou. Obě branky hostí připravil Michal Holuša. Poslední část již Porubští zodpovědně bránili a hlídali výsledek. Domácím v závěru nepomohla ani krátká hra bez gólmana, a tak Berounští Medvědi podlehli Porubě těsně 1:2. Pro Ostravany to jsou po krátké sérii bodových neúspěchů rozhodně důležité tři body. Další utkání sehrají Vavrečkovi svěřenci v sobotu 27. září, kdy od 17:00 hostí Horáckou Slavii Třebíč.

- 6.kolo st 24.9.18:00
Medvědi Beroun 1933
HC RT TORAX Poruba 2011
1:2(1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Balázs (Mazanec) - 19. Palík (Holuša), 34. Mocek (Holuša). Rozhodčí: Smitka - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 9:9, navíc Hubáček (POR) OK. Bez využití. Diváci: 500. Střely na branku: 38:22. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Medvědi Beroun 1933: Altrichter (od 41. Štelmach) - Kameš, Martinec, Malý, Mazanec, Šmach, Vaněček - Tvrzník, Šinágl, Kica, Eberle, Slížek, Novotný, Kupec, Křesťan, Vlček, Laš, Balázs, Pavel
HC RT TORAX Poruba 2011: Iláš - Ovšák, Buček, Brincko, Vajda, Holík, Palík, Prokop, Tesařík - Červenka, Najdek, Zdeněk - Gelačák, Hubáček, Rehuš - Holuša, Janečka, Urban - Mocek, Niec

Utkání začalo pro domácí výborně, protože Medvědi šli už ve 3. minutě při hře čtyř proti čtyřem do vedení, když se znovu trefil po parádní individuální akci Balázs. Přestože měli Medvědi po většinu zápasu více ze hry, na alespoň bod se jim dosáhnout nepodařilo. Klíčovými hráči Poruby byli zejména vynikající gólman David Iláš a také útočník Holuša. Ten dvakrát vyhrál vhazování v útočném pásmu pro svoje spoluhráče, kteří propálili gólmana Altrichtera. Porubský brankář Iláš předváděl po celý zápas skvělé zákroky a nakonec si jich připsal 37. V těch největších vychytal jak berounského beka Mazance, tak i útočníka Eberleho.

Medvědi šli do vedení na začátku třetí minuty při hře čtyř proti čtyřem. To se k málokdy vídanému sólu přes celé kluziště vydal protřelý harcovník David Balázs a po třech kličkách překvapil i brankáře Iláše - 1:0. Za minutu nto ho skoro napodobil jeho kolega Slížek, ale ten skončil už na pozorném porubském gólmanovi. To bylo ze starny Medvědů na dlouhé minuty všechno a ke slovu se postupně dostávali hosté. V úvodu 12. minuty ještě stačil Altrichter pokrýt nebezpečnou ránu Mocka z úhlu. Kuriózní situace nastala v 17. minutě, když se ve vlastním obranném pásmu srazili tři hráči Poruby, ale nahrávku Vlčka nepřetavil ve druhý gól kapitán Berouna Křesťan. Necelé dvě minuty před první přestávkou vyhrál Holuša nalevo od Altrichtera buly pro beka Michala Palíka a jeho tečovaná střela si našla cestu nad ramenem berounského gólmana do sítě - 1:1.

Druhá třetina přinesla pouze průměrný hokej a Medvědi měli dostatek šancí k tomu aby se ujali vedení. Jenže neproměnili ani ty nejvyloženější. Jako třeba ve 24. minutě obránce Mazanec, který zblízka nadvakrát nedokázal přehodit puk přes betony vynikajícího Iláše. Ve 34. minutě došlo k tomu, co muselo po nevyužitých možnostech Berouna zákonitě přijít. Ivo Mocek prostřelil Altrichtera a hosté šli do vedení - 1:2. V závěru druhé částti Medvědi přece jen přidali, ale další obrovskou možnost Eberleho zneškodnil nejlepší hráč na ledě brankář Iláš. V závěrečné třetině Medvědi finišovali, svého soupeře jasně přehrávali ale skvělého gólmana Iláše se jim nepodařilo překonat ani z těch nejvyloženějších pozic.

Ohlasy k utkání

Otakar Vejvoda (HC Berounští Medvědi): "Zápas byl hraný v poměrně vysokém tempu a my jsme v něm znovu doplatili na naši střeleckou impotenci. Některé věci jako třeba prohraná vhazování jsou těžko bránitelné."

Jan Vavrečka (HC VOKD Poruba): "My jsme přijeli do Berouna hrát jako klasicky hostující mužstvo. Chtěli jsme hrát dobře dozadu, vyhazovat puky a ať si domácí dělají starosti. I na tom špatném ledě prostě hrát obranu a to se nám podařilo. My jsme takových zápasů letos už odehráli víc. Ať to bylo s Havířovem nebo s Vrchlabím."